• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia κερδίζει εξαιρετική νίκη στο Sprint και πλησιάσει τον Martin
Αγώνες 29/06/2024 - 22:49

Παίρνοντας τις συνεχόμενες νίκες του Sprint για πρώτη φορά, ο πρωταθλητής συνεχίζει καθώς πλησιάζει τον Martin, ενώ ο Viñales ανεβαίνει στο βάθρο.

Η απόδοση του Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) το Σαββατοκύριακο στο Motul TT Assen συνεχίστηκε να είναι καλή και το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς ο Πρωταθλητής κέρδισε τη νίκη στο Tissot Sprint – κάνοντας συνεχόμενες νίκες σε Αγώνα Sprint το απόγευμα του Σαββάτου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) τον ακολούθησε στη 2η θέση για να περιορίσει την απώλεια στη βαθμολογία, αλλά οι δυο τους τώρα μοιράζονται μόλις 15 βαθμούς. Η πίεση αυξήθηκε περαιτέρω στο τέλος της δράσης του Σαββάτου επίσης, με τον Martin να δέχεται ποινή 3 θέσεων για την Κυριακή, αφού θεωρήθηκε ότι πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή και ενόχλησε τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing) στις Κατατακτήριες.

Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) ολοκλήρωσε το βάθρο του Sprint καθώς η ταχύτητά του στον Καθεδρικό ναό συνεχιζόταν, με αρκετό δράμα για τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) καθώς έπεσε νωρίς.

Καθώς τα φώτα έσβησαν, ο Bagnaia κράτησε τη θέση του από την pole, με τον Martin να παραμένει 2ος αλλά με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) να επιτίθεται και να παίρνει την 3η θέση. Αυτό έβαλε τον Viñales στην προσπάθεια για να πάρει τη θέση του πίσω και μέχρι το τέλος του 2ου γύρου η Aprilia είχε επιστρέψει καθώς προσπέρασε στο chicane. Εν τω μεταξύ, το δράμα για τον Marc Marquez συνέβη καθώς βρισκόταν πίσω από αυτήν την μονομαχία και το #93 ανοίχτηκε πολύ και ξαφνικά γλίστρησε, χωρίς να υπάρχει τρόπος να επιστρέψει στον Αγώνα και αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το Sprint έξω από την πίστα.

Στο μπροστινό μέρος, ο Bagnaia είχε τον ρυθμό. Ωστόσο, η διαφορά κυμαινόταν γύρω στα επτά δέκατα και ανεβοκατέβαινε καθώς ο Martin κρατούσε αυτή τη διαφορά. Αλλά με 7 γύρους για να τελειώσει ο Αγώνας, ήταν η διαφορά πίσω με τον Viñales που έπρεπε να παρακολουθήσει το #89, με τον Bagnaia να είναι καθαρά μπροστά και την Aprilia να επιστρέφει.

Ο Martin απάντησε γρήγορα, ωστόσο, έχασε λίγο χρόνο κάτι που δεν τον έφερε πιο κοντά στον Bagnaia. Οι τρεις πρώτοι ήταν σε ένα μοτίβο διατήρησης των θέσεων, τη στιγμή που η μάχη πίσω τους άρχιζε να ανεβαίνει.

Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) βρισκόταν πίσω από τον Alex Marquez από τότε που ο Viñales πέρασε το #73, αλλά στη μισή απόσταση οι δυο τους είχαν και κάποια παρέα: μια ουρά από τους Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), Aleix Espargaro ( Η Aprilia Racing) και Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) που είχαν φτάσει κοντά τους.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Bastianini προσπέρασε τον Binder και μετά κόλλησε αμέσως στο πίσω μέρος του Alex Marquez. Το «Θηρίο» (the Beast), τον κυνηγούσε σε όλο τον υπόλοιπο γύρο και στη συνέχεια επιτέθηκε στο chicane, κατακτώντας την 4η θέση και απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια δόθηκε ποινή Long Lap στο #73 για τα όρια της πίστας και αμέσως μετά έγινε μια άλλη κίνηση, επίσης στο chicane, με τον Diggia να επιτίθεται στον Binder. Ο αναβάτης της VR46 πήγε λίγο πιο ανοιχτά, και οι δύο επηρεάστηκαν, αλλά το κράτησαν την πορεία τους μαζί, ενώ και ο Alex Marquez είχε υποστεί τη δική του μικρή ταλάντωση. Στη στροφή 1 στον τελευταίο γύρο, το αποτέλεσμα ήταν ο Diggia να προηγείται του Espargaro με τον Binder και με το #73 να πέφτει στο πίσω μέρος χωρίς να εκτίσει την ποινή Long Lap.

Μπροστά, κανείς δεν είχε απάντηση για τον Bagnaia, καθώς ο Πρωταθλητής κέρδισε το δεύτερο Sprint στη σειρά για πρώτη φορά και ο Martin πήρε μια σημαντική 2η θέση καθώς η διαφορά του Πρωταθλήματος μόλις αρχίζει να πλησιάζει για άλλη μια φορά. Το βάθρο του Viñales είναι άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς θέλει να το βελτιώσει την Κυριακή και κέρδισε το καλύτερο αποτέλεσμα MotoGP™ της Aprilia στο Assen μέχρι τώρα: 3ος.

Ο Bastianini πήρε την 4η θέση μετά την άνοδο του εκτός της πρώτης δεκάδας του grid, και στη μεγάλη μάχη πίσω, ο Diggia ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα μπροστά από τον Binder. Αφού δεν έκανε τον μακρύ γύρο μέσα στους υπόλοιπους γύρους από τη στιγμή που δέχθηκε την ποινή LLP ο Alex Marquez, μετατράπηκε σε ποινή ισοδύναμου χρόνου και τον κατέβασε στην 8η θέση – ανεβάζοντας τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) στην 7η, από την 13η του grid. Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) ολοκλήρωσε τους βαθμούς του Sprint, με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) να χάνει τους βαθμούς στη 10η.

Ο Espargaro γλίστρησε και είχε μία πτώση χάνοντας την ευκαιρία να τερματίσει στον τελευταίο γύρο και κατευθύνθηκε για ιατρικό έλεγχο. Θα εξεταστεί την Κυριακή το πρωί πριν από το ζέσταμα.

Τώρα περιμένουμε τον μεγάλο Αγώνα του Grand Prix, με τον Bagnaia να φαίνεται δυνατός, αλλά ο Martin και ο Viñales ανυπομονούν να βρεθούν μπροστά, ενώ ο Martin έχει ένα επιπλέον εμπόδιο καθώς κατεβαίνει στην 5η θέση στο grid.

Επόμενο άρθρο »

Στατιστικά πριν το Grand Prix της Κυριακής

« Προηγούμενο άρθρο

Η Aprilia Racing είναι ανταγωνιστική στο Assen

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα