• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia Racing είναι ανταγωνιστική στο Assen
Αγώνες 29/06/2024 - 01:40

Με τρεις Aprilia στις Κατατακτήριες 2, τον Viñales στη 2η θέση, τον Espargaró στην 4η, Fernandes στην 9η και τον Savadori επίσης να έχει πολύ καλή απόδοση με την RS-GP24, η ομάδα έχει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στο Assen.

Ήδη στα πρώτα πρωινά Ελεύθερα Δοκιμαστικά, ο Maverick Viñales έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, τερματίζοντας 5ος. Στις Δοκιμές, ο Ισπανός αναβάτης επανέλαβε την καλή απόδοση, καταφέρνοντας να περάσει κατευθείαν στις Κατατακτήριες 2, χάρη στη 2η θέση του – μόλις 65 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον καλύτερο χρόνο των Δωκιμών.

Ο Aleix Espargaró έδειξε επίσης να έχει καλή αίσθηση σε αυτή την πίστα, ολοκληρώνοντας τα πρώτα Ελεύθερα Δοκιμαστικά ακριβώς πίσω από τον συναθλητή του. Δυστυχώς, ωστόσο, κατά τα τελευταία δευτερόλεπτα των Δοκιμών, ο Aleix είχε ένα άσχημο high-side στο τελευταίο chicane. Μετά το ατύχημα πήγε στο ιατρικό κέντρο για να εξεταστεί. Ευτυχώς, δεν υπέστη κανένα κάταγμα – μόνο τραυματισμό στην περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγα. Παρά το ατύχημα, ο Espargaró τερμάτισε 4ος, κάτι που τον έφερε κατευθείαν στις Κατατακτήριες 2.

Ο Lorenzo Savadori πραγματοποίησε αρκετές δοκιμές με την RS-GP24 με θετικά αποτελέσματα, ολοκληρώνοντας τις Δοκιμές στην εικοστή θέση.

«Νιώθω ότι είμαι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά την οδήγηση, αισθάνομαι υπέροχα στη μοτοσυκλέτα και μπόρεσα να εκμεταλλευτώ όλες τις δυνατότητες της RS-GP24. Ο χρόνος μου είναι κάτω από το ρεκόρ, οπότε έχουμε βελτιωθεί πολύ από πέρυσι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον ρυθμό αγώνα που έχω και πιστεύω ότι θα έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία αύριο».

«Είχα μια πτώση στο τέλος της προπόνησης, κρίμα γιατί η μέρα πήγαινε πολύ καλά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ένιωσα ανταγωνιστικός στη μοτοσυκλέτα, αυτή δεν είναι μια εύκολη πίστα, έχουμε πολλή ταχύτητα και η αεροδυναμική πίεση βάζει περισσότερο φορτίο στο μπροστινό μέρος χρόνο με το χρόνο. Γενικά, είμαι χαρούμενος ακόμα κι αν έχω πολύ πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στον αυχένα μου. Αύριο θα είναι ακόμα χειρότερα, αλλά δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα μπορούσε να είναι».

«Δοκιμάζουμε μια σειρά από νέα πράγματα – σαφώς με στόχο την απόλυτη απόδοση. Αλλά ακόμη και αυτές οι δοκιμές είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί ο στόχος της βελτίωσης της μοτοσυκλέτας. Δουλεύουμε για φέτος, αλλά και ενόψει του 2025, με πολλές νέες λύσεις».

«Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ήταν μια εξαιρετικά θετική δοκιμή για εμάς, παρά την πτώση του Aleix, όπου ευτυχώς δεν υπέστη σοβαρές συνέπειες. Δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο με τις ρυθμίσεις μας. Αυτή είναι μια πίστα που μας αρέσει και αρέσει και στους αναβάτες. Μάλιστα, έχουν δείξει ότι έχουν καλό ρυθμό, ειδικά ο Maverick. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δουλειά που κάνει ο Lorenzo, με την οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων λύσεων για το δεύτερο μισό της σεζόν και για την επόμενη χρονιά».

Επόμενο άρθρο »

Ο Bagnaia κερδίζει εξαιρετική νίκη στο Sprint και πλησιάσει τον Martin

« Προηγούμενο άρθρο

«Η Ducati ήθελε τον Marc γιατί έχουν τις ιδέες τους, εγώ την Aprilia γιατί έχω τις δικές μου»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα