• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Test: στη βροχή οι Binder, Acosta και Marini πρωτοστατούν!
Αγώνες 04/06/2024 - 13:18

Μια βροχερή Δευτέρα μετά το Ιταλικό GP εμποδίζει τις δοκιμές στην Τοσκάνη, με την KTM και τη Honda να μοιράζονται την πρώτη πεντάδα

Μετά από βροχή και μπόρες κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Δοκιμές στο MotoGP™ Mugello Test ήταν περιορισμένες. 16 από τους 23 αναβάτες όρισαν χρόνους γύρου, με τον Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing να είναι ταχύτερος με 1:47.617 – 0.033 δευτ. ταχύτερος από την καλύτερη προσπάθεια του Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3). Ο Luca Marini (Repsol Honda Team) ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα καθώς οι RC16 και RC213V έκλεισαν την πρώτη πεντάδα.

RED BULL KTM - RED BULL GASGAS TECH3

Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τον Binder που έφτασε στην κορυφή των φύλλων χρόνου γιατί αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα της πιο αξιοσημείωτης βελτίωσης που εντοπίστηκε στο Mugello. Οι μοτοσυκλέτες του Pierer Mobility Group είχαν νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα ίδια με αυτά στο τεστ της Jerez, με την βελτίωση να καλύπτει ουσιαστικά το πλήρες πλαϊνό φέρινγκ, καθιστώντας το πλέον μια εντελώς λεία επιφάνεια.

Ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) ήταν στην 4η θέση και σημείωσε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό γύρων (32) με τον Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS Tech3) να έχει μόνο χρόνο γύρου σε βρεγμένες συνθήκες στο ταμπλό στη 13η θέση.

REPSOL HONDA - CASTROL/IDEMITSU HONDA LCR

Ο Μarini ολοκλήρωσε την ημέρα στην 3η θέση στα φύλλα χρόνου, με τον Ιταλό να καταγράφει 40 γύρους σε διαφορετικές συνθήκες. Δεν υπήρχε τίποτα νέο να αναφέρουμε όσον αφορά τα νέα εξαρτήματα στις μοτοσυκλέτες του HRC που δεν είδαμε στο Ιταλικό GP, με τον καιρό να περιορίζει τα σχέδια κάθε κατασκευαστή. Από πλευράς εργονομίας, ο Marini εντοπίστηκε να δοκιμάζει ένα νέο κάλυμμα στο ντεπόζιτο καθώς προσπαθεί να βρεί καλύτερη εργονομία με την RC213V.

Ο Joan Mir (Repsol Honda Team) είπε ότι ένας νέος κινητήρας επρόκειτο να δοκιμαστεί, αλλά θα έχει μόνο μια μικρή αλλαγή σε σχέση με τον τρέχοντα. Ο Ισπανός δήλωσε ότι η Honda επιδιώκει να έχει έναν νέο κινητήρα έτοιμο για τον Ιούλιο, οπότε θα περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Johann Zarco (Castrol Honda LCR) και ο Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda LCR) πραγματοποίησαν 58 γύρους συνδυαστικά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κανένα γύρο σε στεγνές συνθήκες.

APRILIA - TRACKHOUSE

Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της RS-GP στην 6η θέση, με τις μοτοσυκλέτες τόσο του ίδιου όσο και του συναθλητή του Aleix Espargaro να φαίνονται σαν να είχαν τις στάνταρ προδιαγραφές. Δεν υπάρχουν πολλά να αναφέρουμε από το στρατόπεδο του Noale.

Στο γκαράζ της Trackhouse Racing, ο Raul Fernandez είχε μία RS-GP προδιαγραφών 2024, αλλά ο Ισπανός ολοκλήρωσε μόλις έξι γύρους τη Δευτέρα. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Miguel Oliveira έκανε επίσης έξι γύρους σε μια ήσυχη μέρα για την ομάδα.

MONSTER ENERGY YAMAHA

Με ένα ιδιωτικό τεστ το οποίο θα γίνει σύντομα στη Βαλένθια, τόσο ο Alex Rins όσο και ο Fabio Quartararo έκαναν λιγότερο από 20 γύρους τη Δευτέρα, χωρίς κανένας να βγει όταν η πίστα ήταν στεγνή. Θα γίνει περισσότερη δουλειά στο Circuit Ricardo Tormo για τη Yamaha πριν από το ταξίδι μας στο Assen στα τέλη αυτού του μήνα.

 

DUCATI LENOVO - PRIMA PRAMAC - GRESINI - PERTAMINA ENDURO VR46

Οι μόνοι δύο αναβάτες της Ducati που βγήκαν από το pitlane και έφτασαν στο χρόνο του γύρου ήταν ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) και ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™). Ο Ιταλός και ο Ισπανός ήταν στις θέσεις 15 και 16 στα φύλλα χρόνου αντίστοιχα. Ωστόσο, ένα ζευγάρι ακόμα μπήκε στην πίστα, συμπεριλαμβανομένου του Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™).

Φρέσκοι ​​από το 1-2 τους, ούτε ο αναβάτες της Ducati Lenovo Team έκαναν γύρους στην πίστα.

 

Αυτά λοιπόν από το Mugello. Ο Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας είναι εκεί όπου θα δούμε τα αστέρια του MotoGP™ στη συνέχεια σε πίστα μεταξύ 28 και 30 Ιουνίου – τα λέμε εκεί. Μέχρι τότε, μπορεί να έχουμε αποκαλύψει ακόμη περισσότερα από το παζλ του 2025!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Δοκιμών στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Ασταμάτητη η Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid

« Προηγούμενο άρθρο

Η βόμβα της Aprilia: μετά τις δοκιμές ο Martin στην ομάδα της!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA