• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η βόμβα της Aprilia: μετά τις δοκιμές ο Martin στην ομάδα της!
Αγώνες 04/06/2024 - 11:54

Εάν η λεγόμενη «απόφαση της Ducati» για το ποιον να υπογράψει ως συναθλητή του Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) για το 2025 είχε ήδη ληφθεί στα παρασκήνια, η απάντηση για το ποιος δεν είναι στην ομάδα έχει ήδη ανακοινωθεί... και μάλιστα από την Aprilia Racing.

Σε μια αστραπιαία ακολουθία γεγονότων μετά τη Δοκιμή, το εργοστάσιο από το Noale έκανε μια ανακοίνωση στις 18:00 τοπική ώρα μόλις 15 λεπτά πριν από την παρουσίαση και έκανε το άθλημα αμέσως να βουίζει. Ήταν αληθινό; Ένα αστείο; Ή μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις αναβατών της χρονιάς;

Το τελευταίο. Η ανακοίνωσή τους επιβεβαιώθηκε από τον Jorge Martin, επί του παρόντος στην Prima Pramac Racing, ως αναβάτη της Aprilia Racing από το 2025 με πολυετές συμβόλαιο. Οι αποφάσεις όχι μόνο έχουν ληφθεί, αλλά έχουν επίσης ανακοινωθεί για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των μεταγραφών στην πιο πικάντικη σεζόν του MotoGP™ εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing Massimo Rivola είπε σε συνέντευξή του τα ακόλουθα:

 

Πόσο χαρούμενος είσαστε που υπογράψατε με τον Jorge;

«Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος, δεν μπορώ να μιλήσω για λεπτομέρειες, αλλά μπορώ να σας πω ότι ήταν μια πολύ γρήγορη συμφωνία από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα. Υπογράψαμε στις 17:30 και ανακοινώσαμε στις 18:00, οπότε ήταν μια γρήγορη απόφαση και μετακόμισε για εμάς, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω μαζί μας».

 

Πόση επιρροή είχε ο Aleix στην υπογραφή;

«Ξέρετε ότι ο Aleix και ο Jorge είναι σαν αδέρφια και αφού ο Aleix αποφάσισε να αποσυρθεί, κάτι που αρχικά συμφωνήσαμε ότι θα αποφασιστεί στο Mugello, αλλά καθώς ήταν ο Αγώνας στο σπίτι του στη Βαρκελώνη, θα τον ανακοίνωνε πριν, κάτι το οποίο ήταν πολύ ωραίο και συναισθηματικά η καλύτερη λύση».

 

Ποια είναι τα συναισθήματα του Maverick για την επόμενη χρονιά;

«Όπως είπα ο Maverick είναι ένα μεγάλο μέρος του παζλ και έχει μεγάλη προτεραιότητα για μένα, αλλά δυστυχώς όλα ήταν τόσο σφιχτά και έγιναν βιαστικά που κακώς δεν βρήκα χρόνο να του μιλήσω, όπως είπα ότι είχαμε από τις 17:30 έως τις 18:00 να οργανώσουμε τα πάντα πριν από τα ΜΜΕ, ας δούμε αν θα είναι χαρούμενος να μείνει μαζί μας και μετά θα βρούμε μια καλή συνθήκη για να τον κρατήσουμε ευχαριστημένο και ίσως βρούμε έναν άλλο καλό αναβάτη, αλλά προφανώς σκεφτόμαστε τον Maverick και τον Jorge που θα ήταν καταπληκτικό».

 

Είστε σε επαφή με τον Bastianini και τον Bezzecchi;

«Ναι, σίγουρα όλοι είναι φανταστικοί αναβάτες, αλλά ας δούμε ότι η προτεραιότητά μας είναι ο Maverick».

 

Πόσο ωραία νιώθετε να παίρνετε τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος από την Ducati; «Είναι ένα πολύ καλό σημείο και είναι μια ωραία ανταμοιβή για μια εταιρεία που πιέζει κάθε χρόνο για ανάπτυξη, για αύξηση της απόδοσης και για να πολεμήσει τους κορυφαίους αναβάτες και κατασκευαστές και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που υπογράψαμε έναν αναβάτη σαν αυτόν. Ο Maverick πριν από χρόνια ανέλαβε αυτή την πρόκληση όταν δεν ήμασταν σε αυτή τη θέση και τώρα χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση».

 

Πώς πιστεύετε ότι ο Jorge θα προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα και την ομάδα;

«Νομίζω ότι μας αναγνωρίζουν ως μια καλή ομάδα που οι άνθρωποι νιώθουν καλά και οι αναβάτες αισθάνονται υπέροχα. Η προσαρμογή του θα είναι ένα ερωτηματικό, αλλά δεν νομίζω ότι θα πάρει πολύ χρόνο με το στυλ οδήγησης και το επίπεδο ταλέντου του».

 

Η υπογραφή του Martin επηρεάζει την απόφαση του Aleix Espargaro να παραμείνει ως δοκιμαστής αναβάτης;

«Είναι ένα καλό σημείο, αλλά νομίζω ότι ο Aleix θα ήθελε να έχει μια διαφορετική πρόκληση. Είναι μέρος της ιστορίας μας και είμαστε ευγνώμονες για αυτό, οπότε ίσως βρει μια καλύτερη πρόκληση για το μέλλον και του ευχόμαστε τα καλύτερα».

Επόμενο άρθρο »

Mugello Test: στη βροχή οι Binder, Acosta και Marini πρωτοστατούν!

« Προηγούμενο άρθρο

Ρεκόρ για Moto2™ και Moto3™ στο Mugello με στάνταρ ελαστικά Pirelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA