• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εξαιρετικό 1-2 για την ομάδα της Ducati Lenovo στο Mugello
Αγώνες 02/06/2024 - 23:42

Ο Bagnaia στο πάνω σκαλί του βάθρου, ο Bastianini παίρνει τη 2η θέση με την τελευταία κίνησή του.

 

Τέσσερις μοτοσυκλέτες Desmosedici GP στις 4 πρώτες θέσεις, με τον Jorge Martín (Pramac Racing Team) να είναι 3ος μπροστά από τον Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP)

Η ομάδα της Ducati Lenovo πανηγύρισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Ιταλικό Grand Prix της Brembo στο Mugello International Circuit παίρνοντας τη νίκη στον Αγώνα με τον Francesco Bagnaia και τη 2η θέση με τον Enea Bastianini. Και οι δύο αναβάτες, μπροστά από το πλήθος των Ιταλών στην έδρα τους, συνέθεσαν συναρπαστικές επιδόσεις με τις αντίστοιχες Desmosedici GP, φέρνοντας ένα ιδιαίτερο μοτίβο αφιερωμένο στην Εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Το ξεκίνημα του Bagnaia από την 5η θέση στο grid ήταν τέλειο, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι ήδη στο προβάδισμα μετά τις δύο πρώτες στροφές. Ο Pecco διαχειρίστηκε τον Αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ξανάγραψε το ρεκόρ του Αγώνα δύο φορές και απομακρύνθηκε από τον ανταγωνισμό στους δύο τελευταίους γύρους, περνώντας τη γραμμή τερματισμού οκτώ δέκατα μπροστά από τον συναθλητή του. Ο Bagnaia σημείωσε πλήρεις βαθμούς (37) για πρώτη φορά μετά το περσινό Grand Prix της Αυστρίας και έκανε τρεις συνεχόμενες νίκες στο Mugello την Κυριακή (είναι ο πρώτος αναβάτης που μπορεί να το κάνει αυτό στην Ιταλική έδρα από το 2012).

Ο Bastianini είχε επίσης ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και παρέμεινε στη διεκδίκηση του τερματισμού στο βάθρο σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Με τρεις γύρους να απομένουν, ο Enea κατάφερε να περάσει τον Marc Márquez για να ανέβει στην 3η θέση πριν κυνηγήσει τον Jorge Martín. Παρά τον λίγο χρόνο που είχε απομείνει, ο αναβάτης #23 της Ducati κατάφερε να γεφυρώσει γρήγορα τη διαφορά από τον αντίπαλο, προσπερνώντας τον τελικά στην τελευταία στροφή και κατακτώντας τον δρόμο του για τη 2η θέση στην σημαία τερματισμού.

Με το έβδομο Grand Prix της σεζόν στα βιβλία, η Bagnaia βρίσκεται τώρα 18 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής Martín στη 2η θέση, με τον Bastianini 4ο και 57 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Η ομάδα της Ducati Lenovo προηγείται της ομαδικής βαθμολογίας με 267 βαθμούς, με την Ducati να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας των κατασκευαστών (241 βαθμοί).

Μετά την αυριανή επίσημη Δοκιμή εδώ στο Mugello, οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team θα επιστρέψουν στη δράση – μετά από διάλειμμα τριών εβδομάδων – στο TT Circuit του Assen, για την όγδοη διοργάνωση της σεζόν (28-30 Ιουνίου).

Francesco Bagnaia (#1 Ducati Lenovo Team) – 1ος

«Ήταν ένας απίστευτος Αγώνας. Δεν ήταν εύκολο καθώς ήμουν 5ος στο grid, αλλά η στρατηγική του να βγω στην εξωτερική γραμμή λειτούργησε τέλεια, επίσης λόγω του ότι ο Maverick (Viñales) ανοίχτηκε λίγο πιο έξω. Άρχισα να οριοθετώ τον ρυθμό από την αρχή, αλλά ήταν δύσκολο να διαχειριστώ το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας καθώς η μοτοσυκλέτα είχε κουνήματα και τα μετέφερε μπροστά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσα να είμαι αποτελεσματικός μόνο για μερικούς γύρους κάθε φορά. Στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο, με μια απίστευτη ατμόσφαιρα να προέρχεται από το κοινό που αγαπώ. Το να βλέπεις τη λαοθάλασσα κάτω από το βάθρο ήταν τρελό. Είμαι επίσης χαρούμενος για τον Enea και για τον υπέροχο Αγώνα που έκανε. Ευχαριστώ Mugello, ήσασταν όλοι φανταστικοί».

Enea Bastianini (#23 Ducati Lenovo Team) – 2ος

«Αυτός ο τερματισμός στο βάθρο μπροστά στο κοινό μας ήταν απίστευτος. Κάτι δεν λειτουργούσε σωστά τον τελευταίο καιρό, αλλά διορθώσαμε τα προβλήματα και σήμερα, πραγματικά φτάσαμε στο όριο. Είμαι πολύ χαρούμενος: Είχα μια μικρή ολίσθηση όσον αφορά την ανόμοια φθορά των ελαστικών στη μέση του αγώνα, αλλά αφού με προσπέρασε ο Marc (Márquez) συνειδητοποίησα ότι είχε έρθει η ώρα να αρχίσω να πιέζω. Στον τελευταίο γύρο είδα ότι ο Jorge (Martín) πλησίαζε όλο και περισσότερο και εκεί κατάλαβα ότι η 2η θέση ήταν πραγματικά δυνατή. Το κατάφερα στην τελευταία στροφή και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον σκύλο μου, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα. Κατά κάποιον τρόπο, ήταν το μωρό μου»!

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse)

«Είμαστε μάρτυρες ενός απίστευτου Αγώνα και από τους δύο αναβάτες. Ο Pecco ήταν απλά τέλειος σε κάτι που από έξω μπορεί να φαινόταν απλός Αγώνας, αλλά σας εγγυώμαι ότι δεδομένου του ρυθμού και των αντιπάλων, κάθε άλλο παρά απλός ήταν. Ήταν σημαντικό για αυτόν να έχει ένα Σαββατοκύριακο χωρίς πισωγυρίσματα και αυτό έγινε. έδειξε για άλλη μια φορά γιατί είναι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Enea μας έκανε να ξεσηκωθούμε στον τελευταίο γύρο και όταν πέρασε τη γραμμή τερματισμού στη 2η θέση, η αντίδραση στο γκαράζ ήταν απερίγραπτη. Εξαιρετική δουλειά και για τους δύο, είναι μεγάλοι πρωταθλητές και αξίζουν όλη την αγάπη από το εντός έδρας κοινό».

Επόμενο άρθρο »

3η θέση για τον Martin στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Το Ιταλικό GP σε αριθμούς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA