• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Pedro Acosta θα συνεχίσει στη Red Bull KTM με νέο συμβόλαιο
Αγώνες 01/06/2024 - 16:33

H Red Bull KTM Factory Racing θα φέρει ξανά τον σταρ του MotoGP και δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pedro Acosta στο πορτοκαλί χρώμα για το 2025. Μια νέα πολυετής συμφωνία για τον 20χρονο αναβάτη με το #31 και την KTM RC16 για πέμπτη σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο και δεύτερη στο MotoGP.

Ο Ισπανός έκανε ένα εξαιρετικό θέαμα το 2024 με την πρώτη του προσπάθεια στην κορυφαία κατηγορία. Ο Acosta έχει ήδη τερματίσει συνολικά δύο φορές στο βάθρο μέχρι σήμερα – ένας από τους νεότερους αναβάτες στο άθλημα που στέκεται στο βάθρο καθώς και ο νεότερος που έχει πάρει ασημένιο μετάλλιο δύο συνεχόμενες φορές και βρίσκεται στους πέντε κορυφαίους στον κόσμο στη βαθμολογία πρωταθλήματος.

Η άνοδος του Acosta στο Grand Prix ήταν γρήγορη και εμφατική. Κέρδισε το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2020 στη δεύτερη σεζόν του. Ο Pedro, υπέγραψε στην ομάδα της Red Bull KTM Ajo του Aki Ajo, στη συνέχεια κέρδισε ένα αποτέλεσμα στο βάθρο στο ντεμπούτο του στη Moto3™ στο Κατάρ το 2021 και πέτυχε την παρθενική του νίκη στον ίδιο χώρο το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η σεζόν του Acosta στην κατηγορία έληξε με επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μπήκε αμέσως στη Moto2™ για το 2022, μια κατηγορία που ήταν πρώτος επίσης μέχρι το τέλος του 2023.

Ο χαρακτήρας, η φυσική ικανότητα και η ώριμη συμπεριφορά του Pedro σημαίνουν ότι υπήρξε άμεση επιτυχία στο MotoGP και ο ρυθμός και τα αποτελέσματα ήρθαν αμέσως στην πρώτη του επαφή με την τεχνολογία της RC16. Το νέο συμβόλαιο προσελκύει τον δημοφιλή αναβάτη στη δομή της Red Bull KTM για άλλη μια φορά και για μια δέσμευση που θα εκτείνεται πέρα ​​από το 2025.

 

Pedro, προτού φτάσουμε στο MotoGP και στο μέλλον, πείτε μας λίγα λόγια για το παρελθόν και πότε ξεκίνησε η ιστορία με την KTM;

«Ήταν ένα όνειρο το 2020 όταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο με την KTM να πάω στη Moto3. Δεν ήταν η πιο εύκολη στιγμή για μένα και μου έσωσαν την καριέρα, καθώς ήταν τόσο υπέροχο να κάνω αυτό το βήμα στην εργοστασιακή ομάδα και να έρθουμε όλοι μαζί. Θυμάμαι το 2019 και τη διαδικασία επιλογής για τους Rookies. Ένιωσα σαν να ήταν μια τελευταία ευκαιρία για μένα και η KTM και η Red Bull μου έδωσαν μια ευκαιρία. Είναι μια από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω».

 

Μπορείτε να προσπαθήσετε να εξηγήσετε τα συναισθήματα μιας πρώτης σεζόν στο MotoGP όπου έχετε αφήσει πίσω σας όλες αυτές τις προσδοκίες;

«Ήταν εύκολο να αισθανθείς τις προσδοκίες από τα μέσα ενημέρωσης, τους χορηγούς, όλους τους εμπλεκόμενους… αλλά μετά οι άνθρωποι γύρω μου έλεγαν ότι ήταν μια σεζόν χωρίς πίεση. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο να μπούμε σε μια πρώτη σεζόν MotoGP με τα αποτελέσματα που είχαμε μέχρι τώρα. Είμαστε στο δρόμο μας».

 

Το 2025 θα επιστρέψετε στα πορτοκαλί. Τι σας αρέσει στην επωνυμία, πώς σας δίνει ενέργεια και γιατί να αποφασίσετε ότι το μέλλον σας ανήκει στην KTM στο MotoGP;

«Ήταν σημαντικό για μένα να συνεχίσω να πιέζω με την KTM και να δω όλο αυτό το έργο και την ιστορία μέχρι τώρα και πώς έχουμε αναπτυχθεί στους αγώνες. Οπότε, είναι ωραίο να συνεχίζεις για το μέλλον: η επιλογή της πορτοκαλί ομάδας είναι σαν να επιστρέφεις σπίτι. Ο τρόπος που πιέζουν και βελτιώνονται τα τελευταία δύο χρόνια είναι αυτό που με ωθεί να παραμείνω για τα επόμενα δύο χρόνια».

Francesco Guidotti, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager:

«Στους αγώνες δεν μπορείς ποτέ να μείνεις ακίνητος ή να επιβραδύνεις και η ιστορία του Pedro είναι σπάνια. Μπορούμε σχεδόν να τον αποκαλέσουμε ταλέντο της νέας γενιάς λόγω των όσων έχει πετύχει μέχρι τώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο MotoGP τώρα και για το 2025 θα είναι ενδιαφέρον να τον δούμε και να συνεργαστούμε μαζί του από κοντά. Το πρότυπο είναι εξαιρετικά υψηλό σε αυτό το άθλημα τώρα για πολλά πράγματα: οι μοτοσυκλέτες, τα ελαστικά, ο εξοπλισμός και οι ομάδες. Έτσι, το να ξεχωρίζεις τόσο γρήγορα σημαίνει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Πιστεύω ότι πρέπει επίσης να δώσουμε τα εύσημα στην τρέχουσα ομάδα του στο γκαράζ που έδωσε στον Pedro την πλατφόρμα για να δείξει τι μπορεί να κάνει».

 

Pit Beirer, Διευθυντής Motorsports της KTM:

«Μας δίνει μεγάλη χαρά να ανακοινώνουμε αυτά τα νέα. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι όλοι όταν ο Pedro δείχνει την ταχύτητα και την προσωπικότητά του στην πίστα και φαίνεται ότι αυτό το αγόρι κερδίζει πολλούς νέους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Από τις πρώτες μέρες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup μπορούσαμε να δούμε ότι ήταν ένας ξεχωριστός αναβάτης. Κάποιος που κάνει τα πράγματα διαφορετικά και με την πιο δυνατή τακτική να το κάνει με τον δικό του τρόπο. Τον κάνει μοναδικό σε αυτόν τον κόσμο του MotoGP. Μας δίνει πολλή ενέργεια και δύναμη να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί του μέσα από τις ομάδες μας και τις μοτοσυκλέτες μας. Θέλω επίσης να αναφέρω την KTM GP Academy και τη δουλειά των ανθρώπων όπως ο Aki Ajo με τον Pedro. Είναι πολύ ωραίο που θα είμαστε μαζί για λίγα χρόνια ακόμα. Έχει πολύ μέλλον στο MotoGP και πραγματικά ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του μαζί μας».

Επόμενο άρθρο »

MUGELLO SPRINT: 6ο συνεχόμενο βάθρο για τον Marc

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bagnaia πιο γρήγορος από τους Rins, Acosta και Oliveira, με 4 εργοστάσια στην πρώτη τετράδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA