• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia πιο γρήγορος από τους Rins, Acosta και Oliveira, με 4 εργοστάσια στην πρώτη τετράδα
Αγώνες 01/06/2024 - 07:57

Ο Pecco πιο γρήγορος αλλά τιμωρημένος, ο Marc Marquez περνάει στις Κατατακτήριες 2, ο Martin τελειώνει την Παρασκευή στην 7η θέση και ο Quartararo χάνει για λίγο την πρώτη δεκάδα καθώς οι Δοκιμές στο Mugello προσέφεραν πολλά για να μιλήσουμε

Μετά από μια έντονη ώρα Δοκιμών στο Gran Premio d’Italia Brembo, οι σημαντικές θέσεις των Κατατακτήριων 2 έχουν αποφασιστεί και ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ομάδα Ducati Lenovo) επιστρέφει στην κορυφή. Εκανε μια καλή παρουσία στην πίστα στο τέλος της Παρασκευής για να σημειώσει ένα υπέροχο 1:44.938. Ωστόσο, του επιβλήθηκε επίσης ποινή τριών θέσεων για τον Αγώνα Grand Prix την Κυριακή για ένα περιστατικό με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™), που θεωρήθηκε ότι ήταν αργός και παρέμεινε στη γραμμή του, ενοχλώντας το #73.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα των πρώτων αναβατών ηγείται από τον Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team) στη 2η θέση, καθώς η Yamaha συνέχισε να κάνει μια δήλωση πρόθεσης να αγωνιστεί περαιτέρω αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Rookie Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) έκανε μια λαμπρή ανάκαμψη μετά από μια πτώση στη στροφή 13 για να συμπληρώσει την πρώτη τριάδα, και το #31 είχε επίσης μια κακή στιγμή το πρωί, αλλά δεν έγινε κακό στον αναβάτη ούτε στον ρυθμό.

Υπήρχε δράμα καθ' όλη τη διάρκεια των Δοκιμών και μερικά μετά. Η πτώση του Acosta ανάγκασε το #31 να επιστρέψει στο γκαράζ για την εφεδρική του μοτοσυκλέτα και η απόφαση για την τιμωρία του Bagnaia επιβεβαιώθηκε το βράδυ.

Στο τέλος των Δοκιμών υπήρχε επίσης μια ξέφρενη βιασύνη προς την κορυφή, πριν από τα τελευταία λεπτά, όπου ήταν ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) μπροστά.

Ο Bagnaia έγινε ο πρώτος αναβάτης του Σαββατοκύριακου που μπήκε στην κατηγορία του 1:44 καθώς μερικοί αναβάτες προσπάθησαν να βρουν χρόνο στα λεπτά κλεισίματος, αλλά κανείς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στον τρίτο τομέα του #1. Ωστόσο, ο Rins σημείωσε άνοδο στη 2η θέση, και ο περιορισμός ζημιάς του Acosta ήταν ακόμη μεγαλύτερος καθώς παίρνει την 3η θέση. Πιο πίσω στην 4η θέση μετά από ένα λαμπρό τέλος των Δοκιμών της Παρασκευής ήταν ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing), ο οποίος βελτιώθηκε αργά και έφτασε τέσσερις διαφορετικές μοτοσυκλέτες στην πρώτη τετράδα με την Aprilia.

Μετά από δράματα τις τελευταίες δύο Παρασκευές, εν τω μεταξύ, ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) δεν είχε κανένα στο Mugello και θα έχει απευθείας είσοδο στις Κατατακτήριες 2 για πρώτη φορά μετά το GP της Ισπανίας. Έχει λύσει το παζλ του ενός γύρου;

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της ημέρας, ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) βρήκε την ησυχία του με ένα νέο μαλακό πίσω ελαστικό για να ανέβει στην 6η θέση στα φύλλα χρόνου. Ο Bastianini τελείωσε μια καλή μέρα για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και τερμάτισε μπροστά από τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing), με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος να έχει μια ελαφρώς διαφορετική ημέρα στα φύλλα χρόνου.

Ο Alex Marquez, παρά το περιστατικό με τον Bagnaia, κέρδισε επίσης την πρώτη του απευθείας είσοδο στις Κατατακτήριες 2 μετά το GP της Ισπανίας – λαμβάνοντας την 8η θέση και κλείνοντας μια εξαιρετική Παρασκευή για την Gresini. Πίσω από το #73 ήταν ο Viñales, ο οποίος έπεσε στην 9η θέση μπροστά από τον συναθλητή του στην Aprilia Racing, Aleix Espargaro, ο οποίος κατέλαβε την τελική θέση μέσα στη ζωτική πρώτη δεκάδα για τις Κατατακτήριες του Σαββάτου.

Ο Fabio Quartararo της ομάδας Monster Energy Yamaha MotoGP™ έμεινε εκτός της δεκάδας με μόλις 0,019 καθώς ο συναθλητής του Rins προχωρά μπροστά και θα παλέψει με τους Brad Binder και Jack Miller της Red Bull KTM Factory Racing, καθώς και το δίδυμο της Pertamina Enduro VR46 Racing Team, Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio.

 

Τώρα θα κάνουν προετοιμασία για το σούπερ Σάββατο, και ξέρουμε ότι θα είναι πραγματικά δυνατοί.

 

Ο Bagnaia έλαβε ποινή τριών θέσεων για την Κυριακή

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) έκανε τον καλό του χρόνο αργά για να βγει στην κορυφή στις Δοκιμές στο Gran Premio d'Italia Brembo, αλλά ο Πρωταθλητής ενεπλάκη επίσης σε ένα περιστατικό με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™). Οι αγωνοδίκες της FIM MotoGP™ ερεύνησαν το περιστατικό και έκριναν ότι ο Bagnaia ήταν αργός παραμένοντας στη γραμμή του και ενόχλησε τον αναβάτη της Gresini, επιβάλλοντας στον πρωταθλητή μια ποινή τριών θέσεων.

Η ποινή ισχύει μόνο για τον Αγώνα Grand Prix, όχι για το Tissot Sprint, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο Bagnaia δεν μπορεί να ξεκινήσει πιο μπροστά την Κυριακή από την 4η θέση στο grid, καθώς θέλει να κερδίσει την τρίτη του νίκη στο Ιταλικό GP στη σειρά.

Επόμενο άρθρο »

Ο Pedro Acosta θα συνεχίσει στη Red Bull KTM με νέο συμβόλαιο

« Προηγούμενο άρθρο

Οι αναβάτες του MotoGP γίνονται μελισσοκόμοι για μια μέρα στο Ιταλικό Grand Prix

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA