• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Tα ελαστικά MICHELIN Power Slick και Power Rain είναι έτοιμα για την πιο τεχνική πίστα της σεζόν
Νέα 31/05/2024 - 16:25

Η πίστα Mugello φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP για σχεδόν 50 χρόνια –από το 1976– και φέτος ο χώρος θα γιορτάσει τον μισό αιώνα από τα εγκαίνιά του το 1974.

Με την πάροδο του χρόνου η διάταξή του δεν άλλαξε, όπως ακριβώς και το καταπράσινο του περιβάλλον στην καρδιά της Τοσκάνης.

Σε κοντινή απόσταση από τη Φλωρεντία και πολύ δημοφιλής στους αναβάτες, η πίστα Mugello μήκους 5.245 χιλιομέτρων έχει εννέα δεξιές και έξι αριστερές στροφές, μαζί με τη μεγαλύτερη ευθεία στο πρωτάθλημα στα 1.141 χιλιόμετρα

​Ενώ νέα ρεκόρ σημειώθηκαν εδώ το 2023, όλοι οι αναβάτες θα προσπαθήσουν να τα καταρρίψουν, γεγονός που μαρτυρεί τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων των μοτοσυκλετών του. Επιδόσεις που καθίστανται δυνατές από την πρόοδο που σημειώθηκε στα ελαστικά της MICHELIN, των οποίων τα νέα μείγματα γόμας για τη σεζόν 2024 συνοδεύουν την εξέλιξη αυτών των κορυφαιων μοτοσυκλετων. 

​ 

​«Το Mugello είναι η πιο τεχνική πίστα της σεζόν», δήλωσε ο Piero Taramasso, Michelin Two–Wheel Motorsport Manager. «Είναι μια πολύ δύσκολη πίστα για τα ελαστικά γιατί συνδυάζει αργές στροφές με καμπύλες υψηλής ταχύτητας και πολύ δυνατά  φρένα. Αυτή η διαμόρφωση δημιουργεί πολύ ισχυρούς περιορισμούς σε ορισμένους τομείς, ενώ η πολύ μεγάλη ευθεία επιτρέπει στους αναβάτες να ξεπεράσουν τα 360 χλμ./ώρα, και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ελαστικα που εχουν την άνεση ν’ ανταποκριθουν σ΄αυτες τις απαιτησεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο καιρός μπορεί να είναι άστατος, ακόμη και αυτή την εποχή, αλλά τα έχουμε όλα προγραμματισμένα. Η τοποθεσία της πίστας στην ύπαιθρο της Τοσκάνης θα έχει σίγουρα ως αποτέλεσμα αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες στην αρχή της ημέρας, ενώ από την άλλη πλευρά, εάν ο ήλιος λάμπει, θα είναι πολύ υψηλές το απόγευμα. Πέρυσι, καταγράψαμε 44°C στο έδαφος κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint και 42°C για το Grand Prix. Ως εκ τούτου, επιλέξαμε αναλόγως μείγματα γόμας, για να αντισταθμίσουμε όλες τις καταστάσεις και να προσφέρουμε στους αναβάτες ελαστικά που είναι πολύ ευέλικτα και σταθερά στις επιδόσεις τους». 

​ 

​Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις, η Michelin θα έχει διαθέσιμα για τους συνεργάτες της τρία μείγματα γόμας για τα εμπρός ελαστικά (μαλακό, μεσαίο, σκληρό) και δύο μείγματα γόμας για το πίσω (μαλακό και μεσαίο).

Δεδομένου του μεγαλύτερου αριθμού δεξιών στροφών , τα πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρα και ενισχυμένα στο δεξιό τους πλευρό. 

​ 

​Σε περίπτωση βροχής, η Michelin θα έχει διαθέσιμη την γκάμα ελαστικών  MICHELIN Power Rain σε  μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για εμπρός και πίσω ελαστικά, χρησιμοποιώντας το ίδιο προφίλ με την γκάμα MICHELIN Power Slick.  

​ 

​Ρεκόρ προς κατάρριψη 

​Όσον αφορά την καθαρή ταχύτητα, το ρεκόρ που πρέπει να καταρριφθεί είναι αυτό που σημείωσε πέρυσι ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), όταν ο Νοτιοαφρικανός έφτασε τα 366.1 χλμ/ώρα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint το απόγευμα του Σαββάτου. 

​Το ρεκόρ πίστας όλων των εποχών καταρρίφθηκε και πέρυσι, αυτή τη φορά από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) σε 1 λεπτό και 44.855 δευτερόλεπτα. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του MotoGP που ένας αναβάτης σημείωσε χρονό λίγοτερο απο 1 λεπτό 45 δευτερόλεπτα στην πίστα Mugello

​ 

​Ο 7ος και 8ος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoE 

​Μετά τα Portimão (Πορτογαλία), Le Mans (Γαλλία) και Barcelona (Ισπανία), είναι τώρα η σειρά του Mugello να φιλοξενήσει το MotoE. Όπως και την προηγούμενη σεζόν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών περιλαμβάνει 16 αγώνες, με δύο αγώνες που διεξάγονται σε οκτώ Σαββατοκύριακα MotoGP. Αυτή τη σεζόν, αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι εξοπλισμένες με νέα ελαστικά MICHELIN που ενσωματώνουν 49% ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά στο εμπρός ελαστικό και 53%  στο πίσω (έναντι 34% και 52% αντίστοιχα το 2023). 

​ 

​Υπάρχει επίσης μια νέα σχεδίαση των πίσω ελαστικών, των οποίων το πέλμα διαθέτει εφήμερα σχέδια με βελούδινη εμφάνιση που έχει σχεδιαστεί για να ξεθωριάζει κατά τους πρώτους γύρους. Αυτά τα σχέδια θυμίζουν τη σχεδίαση του VISION Concept που παρουσιάστηκε από τη Michelin το 2017, το οποίο αποτελεί παράδειγμα των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της Michelin στον τομέα των ελαστικών, έως το 2050. 

​ 

​Πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου 

​ 

​Την Παρασκευή, η κατηγορία MotoE θα μπει πρώτο στην πίστα για 15 λεπτά δοκιμών. Στη συνέχεια, η πρώτη ελεύθερη δοκιμή για το MotoGP θα πραγματοποιηθεί για 45 λεπτά στο τέλος του πρωινού. 

​ 

​Στη συνέχεια, το δεύτερο session δοκιμών για το MotoΕ θα προηγηθεί από την δοκιμή διάρκειας μιας ώρας για το MotoGP, κατά την οποία οι 10 ταχύτεροι αναβάτες θα προκριθούν απευθείας στη δεύτερη φάση των προκριματικών, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα. 

​ 

​Στο τέλος της ημέρας, τα δύο προκριματικά sessions γαι  MotoE θα πραγματοποιηθούν σε δύο περιόδους των 10 λεπτών και αυτές θα ολοκληρώσουν τη δράση της ημέρας στην πίστα. 

​Το Σάββατο θα ξεκινήσει με μια ελεύθερη δοκιμή διάρκειας 30 λεπτών για το MotoGP, και στη συνέχεια το πρώτο προκριματικό session (15 λεπτά) θα επιτρέψει στους δύο ταχύτερους από το Q1 θα προκριθούν για το Q2 (12 αναβάτες συνολικά). Το τελευταίο προκριματικό session (επίσης 15 λεπτά) θα καθορίσει τις θέσεις των αναβατών στη σχάρα για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. 

 

​ ​Οι αγώνες θα ακολουθήσουν ο ένας τον άλλον μεταξύ 12:15 μ.μ. και 4:10 μ.μ.: Πρώτα ο αγώνας MotoE (7 γύροι), μετά ο αγώνας MotoGP Sprint (11 γύροι) και τέλος ο δεύτερος αγώνας MotoE. 

 

​Η έναρξη του Grand Prix των 23 γύρων θα είναι στις 14:00. τοπική ώρα την Κυριακή. 

 

​ ​Μετά τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα μια ημέρα επίσημων δοκιμών, στις οποίες θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες για προετοιμασία για το υπόλοιπο της σεζόν. 

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Moto3 Πρώτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: MotoGP Πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA