• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα της McLaren διαθέτουν τεράστια ροπή!
Νέα Αγοράς 29/05/2024 - 20:44

Το ηλεκτρικό «υπερποδήλατο» υπάρχει και έχει κατασκευαστεί από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές υπεραυτοκίνητων στον κόσμο. Σκεφτείτε το όνομα "McLaren" και το μυαλό μας δημιουργεί αμέσως τα σχέδια των μπλε και πορτοκαλί χρωμάτων στα μονοθέσια της Formula 1 ή μαύρο και πορτοκαλί, σε προηγούμενες δεκαετίες των κομψών supercars και του διάσημου υπεραυτοκινήτου McLaren F1.

Αυτό που δεν μας έρχεται στο μυαλό είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά πρόκειται να προστεθούν στη λίστα. Ο κατασκευαστής μόλις κυκλοφόρησε μια σειρά από ηλεκτρικά ποδήλατα trail-riding και ισχυρίζεται ότι είναι τα «πιο ισχυρά trail-legal» e-mountain ποδήλατα στον κόσμο.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Η McLaren ξεκίνησε το εγχείρημά της στα ηλεκτρικά ποδήλατα ή «ηλεκτρικά υπερποδήλατα», με μια περιορισμένης έκδοσης σειρά τεσσάρων ποδηλάτων που αποτελείται από τα Extreme 600W, Extreme 250W, Sport 600W και Sport 250W. Και με τη McLaren να είναι McLaren, τα μοντέλα είναι τόσο προσανατολισμένα στις επιδόσεις όσο θα περίμενε κανείς.

Σχεδιάστηκαν μάλιστα από τις ίδιες ομάδες που είναι υπεύθυνες για τα supercars της μάρκας. Η σειρά Sport είναι μια σειρά για όλες τις χρήσεις hardtail e-mountain που προορίζεται να είναι ικανή για γενικές διαδρομές εκτός δρόμου και διαθέτει το μηχανικό σύστημα μετάδοσης κίνησης SRAM GX Eagle 12 ταχυτήτων. Ενώ το μοντέλο Extreme είναι ένα ποδήλατο e-mountain με πλήρη ανάρτηση σχεδιασμένο για μέγιστη απόδοση εκτός δρόμου και χρησιμοποιεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης SRAM XX Eagle 12 ταχυτήτων.

Οι έγχρωμες οθόνες LDC μιμούνται εκείνες που θα βρείτε σε αυτοκίνητα από την αυτοκινητοβιομηχανία και εμφανίζουν πληροφορίες τηλεμετρίας, όπως ταχύτητα, διάρκεια ζωής μπαταρίας και αυτονομία. Το να φτιάξετε το πιο ισχυρό ηλεκτρικό ποδήλατο νόμιμο για το δρόμο ακούγεται σαν ένα πολύ ωραίο επίτευγμα μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι για να είναι νόμιμο στο δρόμο, το ποδήλατο πρέπει να περιορίζεται στα 25 χλμ./ώρα. Λοιπόν, τι ωφελεί όλη αυτή η ισχύς αν κόβει στα 25 χλμ./ώρα; Δεδομένου ότι αυτά τα ποδήλατα προορίζονται να πετούν κυριολεκτικά κάνοντας άλματα σε κατηφορικά μονοπάτια στο βουνό, η απεριόριστη ροπή κατά εντολή είναι αυτό που κάνει αυτά τα μοντέλα τόσο ξεχωριστά ώστε να ανέβουν σε αυτές τις διαδρομές και να περάσουν μεγάλα εμπόδια ανηφορικά με τη βοήθεια της τεράστιας ροπής.

Τα Extreme 600W και Sport 600W διαθέτουν 160 Nm ροπής. Αυτή η ροπή είναι περισσότερη από αυτή μίας KTM 1390 SuperDuke R, καθώς η ταχύτητα περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα είναι μικρή. Φυσικά, θα χρειαστεί να ελέγχεται όλη αυτή τη δύναμη, οπότε η McLaren έχει εφοδιάσει τα ποδήλατα με πέντε λειτουργίες ισχύος που μπορούν να επιλεγούν μέσω της ψηφιακής οθόνης στο τιμόνι:

 

Off - Χωρίς υποβοήθηση κινητήρα

Eco - Εξοικονόμηση ενέργειας για μεγαλύτερη αυτονομία

Trail - Εξισορρόπηση δύναμης και αποτελεσματικότητας

Sport - Επιπλέον ισχύς για όταν το μονοπάτι απαιτεί περισσότερα

Race - Μέγιστη ισχύς και μέγιστη ροπή

Η McLaren κατασκευάζει αυτά τα ηλεκτρονικά ποδήλατα μόνο σε περιορισμένο αριθμό και αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα, υπάρχουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://eu.mclarenbikes.com/?shpxid=af7a04d2-5abc-4261-8854-cd30a0df5c39.

Τα Extreme 600W και Sport 600W θα είναι διαθέσιμα για αγορά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τιμές ξεκινούν από 7,300 € για το Sport 250W και φτάνουν τα 11,000 € για το Extreme 600W. Υπάρχουν άραγε αναγνώστες ανάμεσά μας που θα ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν 10,000 € για να έχουν το πιο ισχυρό e-bike στον κόσμο; Ίσως το όνομα McLaren να έβαζε σε σκέψεις μερικούς.

Επόμενο άρθρο »

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Ταξίδι στο Κέντρο της Γης

« Προηγούμενο άρθρο

Η Yamaha ετοιμάζει μία νέα ATV 1,000 κ.εκ.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA