• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Circuit of the Americas: Moto3 Αγώνας
Άνετη επικράτηση για τον David Alonso
Νέα 14/04/2024 - 22:06

14 γύροι γεμάτοι δράση μας περίμεναν στην Circuit of the Americas για τον 3ο αγώνα της χρονιάς της κατηγορίας Moto3. 


Αρκετοί αναβάτες είχαν να εκτίσουν ποινές μεγάλου γύρου (με τον Matteo Bertelle να έχει διπλή ποινή) λόγω ανεύθυνης οδήγησης κατά τη διάρκεια των δοκιμών και αυτό περιέπλεκε τα πράγματα. Ένας αναβάτης για τον οποίο τα πράγματα ήταν πολύ απλά ήταν ο David Alonso, o οποίος κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Daniel Holgado να τον κυνηγά στη δεύτερη θέση. Λίγο πιο πίσω, ο Filippo Farioli έπεσε στην πρώτη στροφή, ενώ ο Joel Kelso χτύπησε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Holgado στη 10η στροφή, με αποτέλεσμα ο Ισπανός της GASGAS να βγει εκτός γραμμής και να χάσει πολλές θέσεις. 


Εν τω μεταξύ, ο αγώνας του περσινού νικητή, Ivan Ortola, πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, καθώς έπεσε στον πρώτο γύρο (συμπαρασύροντας και τον Stefano Nepa), ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα του και έπεσε και πάλι, έναν γύρο αργότερα. 


Στο μπροστινό μέρος, ο Alonso είχε αρχίσει να ανοίγει τη διαφορά στα 3 δευτερόλεπτα από τον Holgado - που ξανανέβηκε στη δεύτερη θέση - και τον εκπληκτικό rookie, Angel Piqueras. Έξι αναβάτες πάλευαν για τη δεύτερη θέση, με τον Taiyo Furusato να είναι ένας εξ αυτών, αλλά να εγκαταλείπει την μάχη μετά από μια πτώση στη 15η στροφή. 


Όσο ο αγώνας προχωρούσε ο Collin Veijer και ο Ryusei Yamanaka (ο οποίος είχε ξεκινήσει από την 23η θέση!) είχαν φτάσει να απειλούν τον Holgado για την δεύτερη θέση και ο ρυθμός ήταν πολύ ανεβασμένος. Η διαφορά από τον Alonso είχε αρχίσει να μειώνεται, όμως ο Veijer έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και οι Yamanaka και Holgado - προσπαθώντας να τον αποφύγουν - βγήκαν εκτός πίστας, αφήνοντας τον Piqueras στη δεύτερη θέση. 


Αυτό έδωσε και πάλι την ευκαιρία στον Alonso να ανοίξει τη διαφορά και να φτάσει άνετα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, για να πάρει τη δεύτερη νίκη του μέσα στο 2024 και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στους 2 βαθμούς. 


Η μάχη εν τω μεταξύ για τη δεύτερη θέση έφτασε μέχρι το νήμα του τερματισμού, με μάχες μεταξύ Holgado και Piqueras. Ο Holgado έκανε την κίνησή του στην 18η στροφή, όμως ο Piqueras είχε καλύτερη έξοδο από την 20η και οι δύο τους έφτασαν δίπλα δίπλα. Τελικά η δεύτερη θέση πήγε στον Holgado για μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου (!), με τον Piqueras τρίτο. 


Ο Yamanaka πήρε την τέταρτη θέση, ενώ αρκετά πιο πίσω του βρέθηκαν οι David Munoz, Tatsuki Suzuki και Joel Kelso, με τον Αυστραλό να βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα αλλά να είχε μια πτώση που θα τον έφερνε στην 7η θέση. 


Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jacob Roulstone, Joel Esteban και Matteo Bertelle. 

Επόμενο άρθρο »

Circuit of the Americas: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Circuit of the Americas: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα