• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Circuit of the Americas: Moto2 Αγώνας
Παρθενική νίκη για τον Sergio Garcia
Νέα 14/04/2024 - 22:43

Σε έναν αγώνα με ανατροπές από την αρχή μέχρι το τέλος, η πρώτη στροφή αποδείχθηκε σωτήρια για μερικούς αναβάτες και καταστροφή για άλλους, στο Grand Prix της Moto2.


O Aron Canet ξεκίνησε από την Pole Position με τον Fermin Aldeguer να καταφέρνει να τον προσπεράσει, όμως φτάνοντας στην πρώτη στροφή έκαναν και οι δύο λάθη (όπως και πολλοί ακόμα αναβάτες που ήταν πίσω τους), με αποτέλεσμα να χάσουν πολλές θέσεις. 


Αυτός που βγήκε ωφελημένος από την αναμπουμπούλα ήταν ο Sergio Garcia, ο οποίος κράτησε τις γραμμές τους και πέρασε στην πρώτη θέση, με τον Joe Roberts και τον Dennis Foggia να τον ακολουθούν. 


Εν τω μεταξύ οι Aron Canet και Fermin Aldeguer είχαν μείνει πολύ πίσω, αλλά ο Ισπανός του Luca Boscoscuro είχε αρχίσει να ανακάμπτει, εκμεταλλευόμενος και τις μάχες των αναβατών γύρω του. 


Σύντομα έφτασε πίσω από τον ομόσταυλό του, Alonso Lopez, με τον οποίο έδωσαν μάχες για μερικούς γύρους, από τις οποίες ο Aldeguer κρίθηκε νικητής με 9 γύρους να απομένουν. 


Μπροστά, ο ρυθμός του Garcia έμοιαζε εκπληκτικός, με τον Roberts να μην μπορεί να τον ακολουθήσει στο μέσο του αγώνα και να δέχεται την πίεση του Aldeguer, o οποίος είχε ήδη περάσει τον Foggia. Ξαφνικά όμως η διαφορά μειώθηκε, καθώς ο Garcia έκανε ένα λάθος στην 11η στροφή. Ο Roberts έκανε και αυτός λάθος στον επόμενο γύρο, χάνοντας τη δεύτερη θέση από τον Aldeguer, o οποίος όμως είχε ζορίσει πολύ τα ελαστικά του και ετσι ο Αμερικανός αντεπιτέθηκε. 


O Garcia μπροστά ξαναέκανε λάθος στην 11η στροφή και η διαφορά είχε φτάσει στο 1 δευτερόλεπτο καθώς οι αναβάτες έμπαιναν στον τελευταίο γύρο, όμως ο Garcia θα κατάφερνε να κρατηθεί μπροστά και να πάρει την παρθενική του νίκη στη Moto2. O Roberts θα έπαιρνε μια πολύ σημαντική δεύτερη θέση, με τον Aldeguer να παίρνει το πρώτο του βάθρο για τη φετινή χρονιά. 


Τέταρτος τερμάτισε ο Alonso Lopez, μπροστά από τον Marcos Ramirez, o οποίος έκανε μια κακή εκκίνηση αλλά ανέκαμψε αργότερα και τον Dennis Foggia που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα. 
Ο Ai Ogura πήρε την έβδομη θέση, με τους Jeremy Alcoba, Aron Canet  και Celestino Vietti να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 
 

Επόμενο άρθρο »

Circuit of the Americas: MotoGP Αγώνας (+video)

« Προηγούμενο άρθρο

Circuit of the Americas: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα