• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: MotoGP Δοκιμές
Στην κορυφή με νέο ρεκόρ ο Brad Binder
Νέα 29/09/2023 - 12:04

Τα ρεκόρ υπάρχουν για να ξεπερνιούνται και ένα από τα τρία παλαιότερα ρεκόρ του MotoGP ήταν αυτό που μέχρι σήμερα είχε στο Motegi ο Ισπανός Jorge Lorenzo, με την Yamaha που φορούσε λάστιχα Bridgestone. Ήρθε λοιπόν 8 χρόνια αργότερα ο Νοτιο-Αφρικανός Brad Binder με την ΚΤΜ που φοράει λάστιχα Michelin, για να σπάσει κατά 0.301 του δευτερολέπτου το ρεκόρ, μια διαφορά που θεωρείται τεράστια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Με μια εκπληκτική προσπάθεια ο Brad Binder “έγραψε” στα χρονόμετρα της πίστας 1:43.489, χάρις και στο νέο κάρμπον πλαίσιο στην RC16 του.

Δεύτερος ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών εκτός δεκάδας, αλλά κατάφερε στα τελευταία στάδια να κάνει το γύρο που ήθελε και βρέθηκε 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Binder. Ο Ιταλός έλυσε όπως είπε στον απεσταλμένο μας, τα προβλήματα με το φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας και χρειάζεται κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να παλέψει και πάλι για τη νίκη.

Την πρώτη τριάδα της πρώτης ημέρας συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro με την Aprilia, βάζοντας έτσι 3 κατασκευαστές στις 3 πρώτες θέσεις.


Ο νικητής του αγώνα Sprint της Ινδίας και ταχύτερος των πρώτων ελεύθερων δοκιμών, Jorge Martin (Ducati), έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, εξασφαλίζοντας ένα άνετο πέρασμα απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες, μπροστά από τον Marco Bezzecchi που επίσης Ducati και μας είπε ότι έχει ένα μικρό πρόβλημα στο φρενάρισμα.

O Fabio Di Giannantonio (Ducati) έχει κάνει πρόοδο στο ρυθμό ενός γύρου στα τελευταία Grand Prix και αυτό τονίστηκε από την 6η θέση του στις δοκιμές, έχοντας πίσω του τον Johann Zarco (Ducati). O Maverick Vinales έβαλε και τις δύο εργοστασιακές Aprilia στις δεύτερες κατατακτήριες, κατακτώντας την 8η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Pol Espargaro και Jack Miller, με KTM και οι δύο.

O Marc Marquez με την Honda του, είδε τον καλύτερο γύρο του να ακυρώνεται από κίτρινες σημαίες για την πτώση του Raul Fernandez (Aprilia), ενώ είχε και ο ίδιος μια πτώση, την 20η φέτος και τελικά έμεινε εκτός δεκάδας, στην 14η θέση, πίσω από τον Fabio Quartararo, που και αυτός έβαλε την Yamaha του στις αμμοπαγίδες του Motegi.


 

Επόμενο άρθρο »

Πρώτη μέρα επιστροφής του Alex Rins στην Ιαπωνία

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto2 Πρώτες και Δεύτερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA