• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: MotoGP ΚΑΤ
Pole position με νέο ρεκόρ γύρου για τον Bagnaia
Νέα 02/09/2023 - 13:11

Με τις σημαίες της βροχής να υποδεικνύουν ότι υπάρχουν σταγόνες ανά τομείς, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην πίστα για την μάχη των πρώτων κατατακτηρίων. Μετά τα πρώτα περάσματα (και την βροχή τελικά να μην κάνει την εμφάνισή της κανονικά) στις θέσεις πρόκρισης βρίσκονταν οι Fabio Quartararo και Raul Fernandez. Αμέσως μετά όμως, οι Marc Marquez και Miguel Oliveira άλλαξαν θέσεις στην κορυφή, πριν ο Quartararo περάσει και πάλι στη 2η θέση, την οποία έχασε αμέσως από τον Franco Morbidelli. 


Μάλιστα ο Γάλλος της Yamaha είχε μια πτώση αμέσως μετά, όταν βγήκε στην αμμοπαγίδα στην 1η στροφή και έχασε τον έλεγχο, πέφτοντας με μηδενικά χιλιόμετρα. 


Όταν βγήκαν για τις δεύτερες προσπάθειες, ο Marquez ακολούθησε τον Jack Miller και κατάφερε να ανέβει στην κορυφή, με τον Αυστραλό δεύτερο. Με 2 λεπτά να απομένουν, ο Oliveira ανέβηκε και πάλι στην κορυφή, με 1:38.789 και κανείς δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. Έτσι, στις δεύτερες κατατακτήριες πέρασαν οι Miguel Oliveira και Marc Marquez. O Quartararo από την πλευρά του, θα ξεκινήσει τους αγώνες από τη 17η θέση.

 

Μετά τα πρώτα περάσματα στην κορυφή ήταν για άλλη μια φορά μια Aprilia, με τον Aleix Espargaro, που χθες έκανε νέο απόλυρο ρεκόρ γύρου, να είναι ο ταχύτερος. Για άλλη μια φορά είχαμε το 1-2 της Aprilia, με τον Maverick Vinales να τον ακολουθεί κατά πόδας. 


Στα εννιάμισι λεπτά όμως, ο Brad Binder έκανε 1:39.176 για να ανέβει στην κορυφή, όμως ο Vinales απάντησε με 1:39.099 για να αρπάξει την πρώτη θέση. 


Οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits και με 6 λεπτά να απομένουν, ξεκίνησαν να βγαίνουν για τις τελικές τους προσπάθειες. Πρώτος στην πίστα βγήκε ο Aleix Espargaro, o οποίος πέρασε στην προσωρινή Pole Position, με 3 λεπτά να απομένουν και χρόνο 1:38.752. 


O Francesco Bagnaia βρισκόταν σε έναν γρήγορο γύρο και πέρασε με 1:38.639 με 2 λεπτά να απομένουν στην κορυφή, κάνοντας νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου. 


Ο Aleix Espargaro έκανε μια τελική προσπάθεια για να τον πιάσει, όμως στην τελευταία του προσπάθεια έχασε λίγο χρόνο στο τρίτο ενδιάμεσο σημείο χρονομέτρησης και τελικά αρκέστηκε στη 2η θέση, με τον Bagnaia να παίρνει άλλη μια Pole Position το 2023.


Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Miguel Oliveira, με 2 Aprilia στις 3 πρώτες θέσεις. 


Μάλιστα η επιτυχία της Aprilia συνεχίζεται και στη 2η σειρά, καθώς στην 4η θέση βρίσκεται ο Maverick Viñales, μπροστά από τις Prima Pramac των Jorge Martin και Johann Zarco. Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης βρίσκουμε τους  Alex Marquez, Fabio Di Giannantonio και Brad Binder. 


Tέλος, η τέταρτη σειρά της εκκίνησης αποτελείται από τους Marco Bezzecchi, Enea Bastianini και Marc Marquez.

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Moto2 Τρίτες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA