• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: MotoGP ΚΑΤ
Pole position για τον Pecco Bagnaia
Νέα 19/08/2023 - 17:13

Με τους χρόνους μόνο των δοκιμών του απογεύματος της Παρασκευής να μετράνε για την απευθείας είσοδο στις ΚΑΤ2, οι αναβάτες που δεν κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα βγήκαν στην πίστα του Red Bull Ring για τις ΚΑΤ1 του 10ου Grand Prix της σεζόν του 2023.

Στα πρώτα περάσματα των αναβατών ήταν ο Pol Espargaro και ο Luca Marini που βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις και στους αμέσως επόμενους γύρους τους βελτιώθηκαν περαιτέρω, κρατώντας σε απόσταση τους υπόλοιπους. 

Ο Jack Miller όμως, στο 2ο γύρο του, κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, βγάζοντας εκτός των θέσεων πρόκρισης τον Luca Marini με 8 λεπτά να απομένουν. Στη μέση των ΚΑΤ1 όλοι επέστρεψαν στα pits για να βάλουν ένα νέο ζευγάρι ελαστικών και να βγουν στην πίστα για την τελική μάχη. 

Εκεί ο Μarini πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση, κάνοντας 1:29.120, με τον Μiller να απαντάει στον επόμενο γύρο του με 1:28.831 για να πάρει την πρώτη θέση. Οι 2 τους παρέμειναν στην κορυφή και πήραν την πρόκριση, ενώ ο Marc Marquez έφτασε μόλις μέχρι την 8η θέση και θα ξεκινήσει τους αγώνες (Sprint και Grand Prix) από τη 18η θέση της σχάρας εκκίνησης. 

 

Βγαίνοντας στις δεύτερες κατατακτήριες, ο Brad Binder κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση μετά τα πρώτα περάσματα των αναβατών, όμως σύντομα ήρθαν οι δεύτερες επιθέσεις, με τον Jorge Martin να περνάει μπροστά στα 5 λεπτά και αμέσως μετά ο Aleix Espargaro είχε μια πτώση, με τις κίτρινες σημαίες να ακυρώνουν κάποιους γύρους άλλων αναβατών. 


Όμως οι Francesco Bagnaia και Fabio Quartararo είχαν ήδη περάσει από αυτό το σημείο και έκαναν το 1-2. Ούτε 30 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Viñales έκανε 1:28.097 και ανέβηκε στην προσωρινή pole position. 


Οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits για να αλλάξουν ελαστικά και όταν ξεκίνησαν οι επόμενες επιθέσεις, η πρώτη θέση πέρασε διαδοχικά από τα χέρια των Jack Miller, Brad Binder και Jorge Martin, πριν ο Viñales δώσει και πάλι το νέο σημείο αναφοράς και ανέβει στην πρώτη θέση. 


Ο Ισπανός της Aprilia έμεινε εκεί μέχρι σχεδόν το τέλος, καθώς 30 δευτερόλεπτα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Francesco Bagnaia κατέβασε το χρόνο στο 1:28.539 και κανείς δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει, με τον Ιταλό να κατακτά για άλλη μια φορά την pole position. 


Μαζί του στην πρώτη σειρά θα έχει τους Maverick Viñales και τον Brad Binder, ενώ ακριβώς από πίσω τους θα εκκινήσουν οι Jack Miller, Alex Marquez και Luca Marini. 


O ταχύτερος των δοκιμών του απογεύματος της Παρασκευής και κάτοχος του νέου απόλυτου ρεκόρ γύρου, Marco Bezzecchi, θα βρεθεί στην κεφαλή της τρίτης σειράς, μπροστά από τους Miguel Oliveira και Fabio Quartararo. 


Τέλος, η τέταρτη σειρά της εκκίνησης θα αποτελείται από τους Johann Zarco, Aleix Espargaro και Jorge Martin, που είδε τον καλύτερο γύρο του να ακυρώνεται επειδή βγήκε εκτός των ορίων της πίστας στην 8η στροφή.

 

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: Moto3 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA