• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η σκηνή έχει στηθεί! Ποιος θα πρωταγωνιστεί στην πίστα Red Bull Ring;
Νέα 15/08/2023 - 10:22

Τόποι για κυνήγι για κάποιους, μεγάλες πράσινες εκτάσεις για άλλους. Η Αυστρία καλωσορίζει ξανά το MotoGP™ για ένα κομβικό Σαββατοκύριακο.

 

Μετά από ένα γεμάτο αδρεναλίνη Silverstone που είδε την Aprilia να ανεβαίνει ξανά στο πρώτο σκαλί σε έναν από τους εμβληματικούς χώρους της, ήρθε η ώρα να κατευθυνθούμε προς την Αυστρία και την πίστα Red Bull Ring – μία από τις πιο συνηθισμένες πίστες για «κυνήγι» ανάμεσα σε Ducati και KTM. Στην πραγματικότητα, από το Grand Prix της Αυστρίας του 2020, οι πέντε τελευταίοι Αγώνες σε αυτόν τον τόπο διεξαγωγής έχουν αποδείξει ένα μοτίβο Ducati – KTM – Ducati – KTM – Ducati όσον αφορά τις νίκες. Αυτές οι πρώτες μέρες δόξας για το Borgo Panigale με την επιστροφή του MotoGP™ στο Red Bull Ring δεν έχουν τελειώσει απαραίτητα, αλλά σίγουρα έχουν σοβαρό ανταγωνισμό. Μήπως λοιπόν αυτό περιέχει κάποιες ενδείξεις για το τι μας περιμένει στην Στυρία, όπως λέγεται αυτό το τμήμα της Αυστρίας, αυτήν τη σεζόν;


 

Στην κόκκινη γωνία

Πέρυσι, ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) κέρδισε στην Αυστρία και μετά από μια επίδοση υπό σοβαρή πίεση στο Silverstone, όταν αναμφισβήτητα είχε την πολυτέλεια να μην πιέζει μέχρι τα άκρα, αλλά το έκανε ακόμη περισσότερο, τώρα πρέπει να φτάσει ως φαβορί και φέτος. Με ένα καλό πλεονέκτημα στο χέρι, αφού μετά από έναν σκληρό Αγώνα Tissot Sprint στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει βασικούς αντιπάλους την Κυριακή, υπάρχει ακόμη λιγότερη πίεση. Ο Pecco πρέπει σίγουρα να είναι ο αναβάτης στο στόχαστρο.

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing), ωστόσο, κέρδισε την πρώτη του νίκη στην πρεμιέρα στο Red Bull Ring το 2021 – στην πραγματικότητα, ξεκίνησε και τους δύο Αγώνες στο Red Bull Ring από την pole position στη σεζόν του ως rookie, κέρδισε τον πρώτο και ανέβηκε στο βάθρο στον δεύτερο. Τώρα, είναι ακόμα καλύτερος αναβάτης και σε αρκετά καλή φόρμα το 2023 και είναι ο πιο κοντινός στους βαθμούς πίσω από τον Bagnaia μετά το Βρετανικό GP. Αφού έχασε ξανά την ευκαιρία την Κυριακή στο Silverstone επίσης, δεν ήταν η έλλειψη ταχύτητας που οδήγησε τον αριθμό #89 να χάσει πολύτιμους βαθμούς ούτε πραγματικά δικό του λάθος. Αλλά αφού έχασε 10 βαθμούς από τον Bagnaia στον Αγώνα στο Silverstone, σίγουρα φτάνει στην Αυστρία πιστεύοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία να κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος πίσω, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.


 

Το διακύβευμα είναι μεγάλο

Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) πιθανότατα θα έχει τη δυνατότητα να κάνει έναν πολύ καλό Αγώνα επίσης. Ο Νοτιοαφρικανός κέρδισε τη δεύτερη και πιο πρόσφατη εντός έδρας νίκη της KTM το 2021, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες νίκες όλων των εποχών – και αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες. Θα είναι εκεί έξω για να κερδίσει λίγη ακόμα δόξα για το Αυστριακό εργοστάσιο όπως και ο συναθλητής του Jack Miller. Είχαν υψηλή ταχύτητα και το 2023 σε βρεγμένη ή στεγνή πίστα, και είχαν αρκετές επισκέψεις στο parc ferme. Εάν υπάρχει ένα μέρος που και οι δύο αναβάτες θα επικεντρωθούν στο να αποκτήσουν μερικά ακόμη τρόπαια, είναι εδώ.

Αυτή η πίστα προσφέρεται επίσης για καλά αποτελέσματα στους Augusto Fernandez και Pol Espargaro της GASGAS Factory Racing Tech3, που έχουν ήδη αρκετούς βαθμούς από το Silverstone. Ο πρώτος δεν έμεινε έξω από αυτούς όλο τον χρόνο και ο δεύτερος είχε ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του από τον τραυματισμό.


 

Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για τον χορηγό τίτλου του Αγώνα, που είναι και ο χορηγός της ομάδας CrytoDATA RNF MotoGP™ αμέσως μετά το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν που πήρε ο Miguel Oliveira (4ος), χάρη σε μια πραγματικά εντυπωσιακή προσπάθεια από τη 16η θέση στο grid. Μόλις που έχασε το βάθρο στο Silverstone αλλά θα στοχεύει ψηλά έχοντας επίσης κερδίσει στην πίστα Red Bull Ring το 2020 όταν οδηγούσε με την KTM. Ο συναθλητής του Raul Fernandez πήρε επίσης μια θέση στην πρώτη δεκάδα στο Βρετανικό GP, αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Βέβαια μένει να δούμε το αν και στην Αυστρία η Aprilia θα είναι ανταγωνιστική όπως ήταν πριν δύο εβδομάδες στην Μ.Βρετανία...

Αυτό είναι κάτι που έκανε με στυλ ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) στο Silverstone. Αφού προκρίθηκε στη 12η θέση και στη συνέχεια πέτυχε τη νίκη, έγινε ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε από την 12η θέση ή χαμηλότερα στο grid από το Grand Prix της Τουρκίας του 2006. Και το έκανε κερδίζοντας τον επικεφαλής Πρωταθλητή στον τελευταίο γύρο. Αυτό είναι μια τόνωση της αυτοπεποίθησής του για τον επόμενο Γύρο. Ο συναθλητής του Maverick Viñales ήταν επίσης δυνατός στο Silverstone και σε αυτόν τον Αγώνα και οι δύο θα θέλουν να δείξουν ότι δεν είναι μόνο η πίστα που τους ταιριάζει, αλλά ότι είναι πραγματικά ικανοί παντού. Με ένα καταιγιστικό ξεκίνημα, καθώς και οι δύο αναβάτες σημείωσαν καλή πρόοδο, ο Aleix Espargaro είπε ότι η δουλειά της Aprilia σίγουρα απέδωσε καρπούς. Μαζί τους θα έχουν και τον μπαλαντέρ Lorenzo Savadori (δοκιμαστή της Ιταλικής εταιρίας), καθώς αυτή η δουλειά συνεχίζεται.


 

Ψάχνοντας τη δυνατή επιστροφή

Στη συνέχεια, υπάρχει και ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) που προσπαθεί για το καλύτερο. Το Σάββατο ήταν καλό καθώς πήρε την pole position και μετά ήταν δεύτερος στο Sprint καθώς ο Bagnaia δεν κατάφερε να πάρει βαθμό. Αλλά την Κυριακή, ένα λάθος οδήγησε τον Ιταλό στο να μείνει πίσω ενώ κυνηγούσε τον Bagnaia, με αποτέλεσμα να του κοστίσει 20 βαθμούς στην διαφορά του Πρωταθλήματος. Η Αυστρία είναι μια ευκαιρία να αντεπιτεθεί. Η ιστορία λέει ότι θα χρειαστεί αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσει τους Bagnaia και Martin εδώ, αλλά η απόδοση του Bezzecchi αυτή τη σεζόν δείχνει να έχει αμείωτη ταχύτητα ανεξάρτητα από την πίστα.

Ένας άλλος που θέλει να επιστρέψει δυναμικά, ειδικά μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα την τελευταία φορά, είναι ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™). Ο αριθμός #73 κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tissot Sprint το Σάββατο, και ήταν μπροστά στον Αγώνα για το βάθρο την Κυριακή, προτού αυτό το πρόβλημα τον αναγκάσει να μείνει πίσω. Με ένα νέο συμβόλαιο στην κατοχή του για να ξεκινήσει, ο Alex Marquez θα έρθει με προσδοκίες, με τον καλύτερο τρόπο. Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) είναι ένας ακόμη που ακολουθεί μετά από μια πιο δύσκολη Κυριακή. Θέλει να έχει την ευκαιρία να κάνει τα βήματά του προς τα εμπρός καθώς επιστρέφει σε πλήρη φυσική κατάσταση.

Ο Johann Zarco (Prima Pramac Racing) και ο Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team), εν τω μεταξύ, θα θέλουν πολλά περισσότερα. Ο Zarco είχε ένα καλό Sprint στην 4η θέση αλλά στη συνέχεια μια μέτρια απόδοση την Κυριακή, ενώ και ο Marini δεν κατάφερε να μείνει μπροστά στο Silverstone.Μπορούν να το ανατρέψουν αυτό στην Αυστρία; Και μπορεί ο Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™) να ακολουθήσει με την Ducati;


 

Πλήρης επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Το Silverstone ήταν δύσκολο για το ζεύγος της Monster Energy Yamaha MotoGP™ Fabio Quartararo και Franco Morbidelli. Για τον Quartararo, ο οποίος στις Κατατακτήριες σε βρεγμένη πίστα είχε πτώση μένοντας τελευταίος στο grid και δεν βελτιώθηκε πολύ στο Sprint, ωστόσο, την ημέρα του Αγώνα, ο Γάλλος είχε μια πραγματικά καλή απόδοση, οπότε υπήρχαν κάποια θετικά στοιχεία μέχρι την σύγκρουσή του με τον Marini. Μόλις πριν από ένα χρόνο ο Quartararo πάλευε για τη νίκη στην Αυστρία, κάτι που πρέπει να θυμόμαστε καθώς πλησιάζει το Misano Test και οι προσδοκίες του Πρωταθλητή του 2021 για κάποια πραγματική πρόοδο συνεχίζουν να υπάρχουν. Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε τώρα ότι ο Morbidelli φεύγει, κάτι που προσθέτει ένα επιπλέον κομμάτι στην ιστορία. Τι μπορεί να βρει η Yamaha στην Αυστρία;


 

Τέλος, στη Honda, η ατμόσφαιρα φαίνεται να έχει αλλάξει. Γνωρίζουμε ότι ο Alex Rins φεύγει για να αντικαταστήσει τον προαναφερθέντα Morbidelli – και περιμένουμε την επιβεβαίωση για το πότε ο Rins θα επιστρέψει αυτή τη σεζόν μαζί με τον Takaaki Nakagami στην LCR Honda, με τον Iker Lecuona να συμμετέχει και αυτό το Σαββατοκύριακο – αλλά για τα υπόλοιπα όλα είναι στην αρμοδιότητα της Honda. Στο Sprint στο Silverstone, ο Marc Marquez οδήγησε πίσω από τον συναθλητή του της Repsol Honda, Joan Mir. Την Κυριακή ο αριθμός #93 είχε μία πτώση αλλά συνολικά είχε κάποια θετικά στοιχεία να βρει από το Σαββατοκύριακο. Η δίνη του θορύβου και των φημών για το μέλλον, που εκτείνεται από το Γερμανικό GP μέχρι σήμερα, φαίνεται τώρα να έχει περάσει πιο ήσυχα και στη θέση της φαίνεται ότι υπάρχει ένας οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που σηκώνει τα μανίκια του και δεν αποδέχεται την ήττα, αλλά θέλει εδώ και τώρα να επιστρέψει στη δόξα. Είναι αυτή η πραγματικότητα; Δεν μπορούμε να ξέρουμε προς το παρόν, οπότε θα πρέπει απλώς να παρακολουθήσουμε αυτόν τον Αγώνα. Στην Cosmote TV o Αγώνας της Κυριακής ξεκινά στις 14:30 με τα σχετικά ρεπορτάζ.


 

Επόμενο άρθρο »

Μηχανοκίνητος και Κλασσικός Αθλητισμός θρηνούν την απώλεια του Σταύρου Τριντή

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Andrea Iannone επιστρέφει στη δράση, στο WSBK: «Δεν πιστεύω στην εκδίκηση»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα