• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Andrea Iannone επιστρέφει στη δράση, στο WSBK: «Δεν πιστεύω στην εκδίκηση»
Νέα 14/08/2023 - 18:39

του Νεκτάριου Διατσίδη


 

Ο Andrea Iannone εξέφρασε τη λύπη του για το παρελθόν καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στους αγώνες μοτοσυκλέτας την επόμενη σεζόν.


 

Η τετραετής απαγόρευση του ντόπινγκ θα λήξει για τον Iannone και θα επιστρέψει το 2024 καθώς αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα του WorldSBK GoEleven της Ducati. Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει τελικά στον Iannone να αντιμετωπίσει ένα λάθος που έγινε πριν από επτά χρόνια.

«Με τη νοοτροπία που έχω σήμερα, θα έκανα πολλά πράγματα διαφορετικά», είπε στο Icon Magazine.

«Δεν θα άφηνα την Ducati. Είχα επιλογές: επέλεξα το ένα και όχι το άλλο, αλλά άφησα την καρδιά μου στη Ducati».

Ο Iannone κέρδισε τον μοναδικό του Αγώνα MotoGP το 2016 στην Αυστρία, σπάζοντας μια συνεχόμενη εξαετία χωρίς νίκη για την Ducati, αλλά αποσύρθηκε από τον Ιταλό κατασκευαστή στο τέλος εκείνης της χρονιάς αφήνοντας στη θέση του τον Jorge Lorenzo.

Ο Iannone είχε χτυπήσει με τον συναθλητή του Andrea Dovizioso, με αποτέλεσμα η Ducati να χάσει τη δεύτερη και την τρίτη θέση στην Αργεντινή, σε μια περιβόητη στιγμή που σφράγισε τη μοίρα του. Ήταν κάτι πολύ βαρύ για την Ιταλική εταιρία εκείνη τη στιγμή...


 

Τώρα, διαπραγματεύεται να επιστρέψει στην Ducati στο WSBK.

«Προς το παρόν, κρατάμε το στόμα κλειστό. Εργαζόμαστε και σκεφτόμαστε το εγγύς μέλλον, που είναι αρκετά κοντά. Στην πραγματικότητα, ο αποκλεισμός έχει σχεδόν τελειώσει και η γραμμή τερματισμού είναι πλέον ορατή».

«Θα μου δώσουν την άδειά μου τον Νοέμβριο! Υπάρχουν επαφές, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις. Είμαι χαρούμενος που υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για μένα και με κάνει περήφανο».

«Πού, πώς και πότε, είτε στα Superbike είτε στο MotoGP, είναι ακόμα νωρίς να πούμε, αλλά πάντα δουλεύαμε για να επιστρέψουμε όλα αυτά τα χρόνια».


 

Για την τετραετή απαγόρευση του ντόπινγκ είπε πιο συγκεκριμένα:

«Σίγουρα έχω χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά το σημαντικό ήταν να αντιδράσω θετικά. Νομίζω ότι το έζησα με αξιοπρεπή τρόπο».

«Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, ποτέ δεν μου άρεσε. Φυσικά, θα ήθελα να έχω πολλές καλές αναμνήσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια ένιωθα πάντα ελεύθερος και ποτέ παγιδευμένος. Είμαι καλά τώρα και σκέφτομαι το 2024. Δεν θα είναι εύκολο γιατί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό σε Superbike και MotoGP, αλλά αυτό που μου αρέσει είναι ότι νιώθω τη θέληση να βάλω τα δυνατά μου και να θυσιάσω τον εαυτό μου, γιατί το να είσαι αναβάτης σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται να ζεις με θυσίες».

«Ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω στο να κάνω αυτό που αγαπώ: να είμαι αναβάτης μιας μοτοσυκλέτας που κινείται με 300 χλμ./ώρα, οδηγώντας όσο πιο σκληρά γίνεται και νιώθοντας αυτή την ελαφριά αίσθηση εκεί. Είναι η ζωή μου».

Από την πλευρά της GoEleven έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του Iannone για την επόμενη χρονιά, ενώ ο ίδιος πριν από τη συμφωνία έκανε δοκιμές στο Misano με Ducati Panigale V4 που του παραχώρησε ο Michele Pirro και μάλιστα είχε μια πτώση, χωρίς συνέπειες. Στις δοκιμές αυτές φάνηκε ότι μπορεί να σημειώνει πολύ καλούς χρόνους, παρά τα χρόνια απραξίας από τους αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Η σκηνή έχει στηθεί! Ποιος θα πρωταγωνιστεί στην πίστα Red Bull Ring;

« Προηγούμενο άρθρο

Ποιοι αναβάτες θα μετακινηθούν από τη Moto2™ στο MotoGP™;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα