• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιοι αναβάτες θα μετακινηθούν από τη Moto2™ στο MotoGP™;
Νέα 13/08/2023 - 10:48

Η κρίσιμη χρονική περίοδος για τις μετακινήσεις των αναβατών της Moto2 για το 2024 έχει ξεκινήσει. Ποιοι αναβάτες μπορεί να βρεθούν στην κορυφαία κατηγορία για το επόμενο έτος;

 

Τα σενάρια έχουν φουντώσει από τότε που μάθαμε ότι ο Franco Morbidelli θα εγκαταλείψει την Monster Energy Yamaha MotoGP™ στα τέλη του 2023, με τον Alex Rins (LCR Honda Castrol) να παίρνει τη θέση του Ιταλού μαζί με τον Fabio Quartararo. Οι φήμες είναι πολλές, και αυτές περιλαμβάνουν μερικά ονόματα της Moto2™ που συνδέονται με τις εξελίξεις στην κορυφαία κατηγορία. Ας ρίξουμε μια ματιά στους αναβάτες που έχουν μιλήσει για το θέμα αυτό.

 

Pedro Acosta

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι ο Pedro Acosta (Red Bull KTM AJO) δεν θέλει να περάσει άλλη μία σεζόν στη Moto2™. Ο σημερινός επικεφαλής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η ομάδα του έδωσαν στην KTM μια προθεσμία για να του προσφέρουν μία θέση στο MotoGP™ - την 30η Ιουνίου - καθώς η Pierer Mobility AG συνεχίζει να εργάζεται για να δει πώς μπορούν να ταιριάξουν τον Acosta στην ομάδα τους. Δεν είναι μυστικό ότι η KTM και η Gasgas θέλουν τον Acosta στις τάξεις τους το 2024. Ωστόσο, με την ομάδα του εργοστασίου και τον Pol Espargaro (Gasgas Factory Racing Tech3) που έχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και τον επικεφαλή της Pierer Mobility AG, τον Stefen Pierer, να επιβεβαιώνει στo Speedweek.COM ότι έχουν επεκτείνει το συμβόλαιο του Augusto Fernandez (Gasgas Factory Racing Tech3) ήδη, το μέλλον του Acosta για το 2024 παραμένει αβέβαιο. Με το Aυστριακό GP να είναι το επόμενο, οι εξελίξεις σχετικά με τον Acosta θα πρέπει να προχωρήσουν.

 

Toni Arbolino

Ο Ιταλός έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με μια κίνηση στο MotoGP™ για το 2024, με τον πιο πιθανό προορισμό από την ELF Marc VDS Racing Team να είναι στην Gresini Racing MotoGP™. Αφού η Ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε ότι ο Alex Marquez θα έμενε για το 2024, αναρωτηθήκαμε για το ποιος θα μπορούσε να πάρει τη δεύτερη θέση στην Gresini. Υπάρχει άλλος πιθανός προορισμός για τον Arbolino; Είναι δύσκολο να πούμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν περισσότεροι αναβάτες από τις διαθέσιμες θέσεις και υπάρχουν πολλά κομμάτια παζλ να συμπληρωθούνε - κυρίως στην οικογένεια της Ducati.

 

Jake Dixon

Άλλο ένα όνομα μπαίνει στο παιχνίδι: ο Jake Dixon (ομάδα Gasgas Aspar). Ο Βρετανός αναβάτης - ο οποίος νίκησε στην Moto2™ στο Ολλανδικό GP - έχει αναδειχθεί ως σοβαρός υποψήφιος για την ομάδα της Gresini, με τον προσωπικό του μάνατζερ Franky Carchedi να επιβεβαιώνει στο Crash.net ότι το μέλλον του #96 θα γίνει πολύ πιο ξεκάθαρο τις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

Ai Οgura

Πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του καρπού του το 2022 στη Moto2™, ο Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) φαινόταν προορισμένος για μια κίνηση στο MotoGP™. Μια μετακίνηση στην LCR Honda Idemitsu φαινόταν να είναι τέλεια στα χαρτιά, αλλά στην πράξη ο τραυματισμός έχει παρεμποδίσει σοβαρά την προοπτική να συμβεί αυτό μέσα στο 2024. Με την θέση του Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) να μην επιβεβαιώνεται για το 2024 ακόμη, η δυνατότητα παραμένει ανοιχτή σε αυτό το στάδιο.

 

Fermin Aldeguer

Τον Απρίλιο του 2022, ο Hector Faubel – μάνατζερ του νικητή του Βρετανικού GP του 2023 Fermin Aldeguer (CAG Epeard Up) – επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο νεαρός Ισπανός είχε δύο πιθανές διαθέσιμες θέσεις στο MotoGP™ από εργοστασιακές ομάδες για το 2024. Αυτή τη σεζόν με τη νίκη του στο Silverstone, υπάρχει ακόμη το ενδιαφέρον για τον 18χρονο;

 

Alonso Lopez

Μετά από τα τρία βάθρα στους πέντε πρώτους Αγώνες, αλλά και μία σταθερή άνοδο το 2022, ο Alonso Lopez (CAG Epeard Up) βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μια μετακίνηση στο MotoGP™ για το 2024. Το Motorsport.com ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι ο Lopez είχε ήδη μιλήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Yamaha, Lin Jarvis, για μία πιθανή μετακίνηση. Ωστόσο, μία μετακίνηση τώρα για το 2024 φαίνεται απίθανη δεδομένου των περιορισμένων θέσεων. Καθώς πλησιάζει το Αυστριακό GP, οι εξελίξεις για τους αναβάτες του 2024 θα αρχίσουν να φαίνονται και η συνέχεια θα είναι συναρπαστική σε λίγες εβδομάδες.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Andrea Iannone επιστρέφει στη δράση, στο WSBK: «Δεν πιστεύω στην εκδίκηση»

« Προηγούμενο άρθρο

Συγχαρητήρια στην Aprilia, είναι μια επιτυχία που τους αξίζει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα