• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSSP300, Γιάννης Περιστεράς: ο απόηχος της επιτυχίας στην Τσεχία
Φωτογραφικό αφιέρωμα
Νέα 31/07/2023 - 11:17

Ο 18χρονος Έλληνας Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος συμπατριώτης μας που αγωνίζεται σε μια κατηγορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300, από την εποχή του Γιάννη Μπούστα το 1996, έγινε ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μια τόσο υψηλή θέση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε δύο τροχούς και μπαίνει στα βιβλία των στατιστικών του Παγκοσμίου, με 13 βαθμούς, κάτι που ανάφεραν αρκετές φορές στη διάρκεια των τηλεοπτικών μεταδόσεων του Eurosport και του τηλεοπτικού δικτύου του WorldSBK, οι σχολιαστές των μεταδόσεων.

Πέρα από τις υπερθετικές αντιδράσεις της ομάδας του και του ιδιοκτήτη και Team Manager Omar Menghi που ο ίδιος αγωνιζόταν στα 250 με συμμετοχές και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ο απόηχος της επιτυχίας της κατάκτησης της 4ης θέσης στον Αγώνα του Σαββάτου είναι σημαντικός. 

Αρχικά όλοι οι χορηγοί της προσπάθειας ανέβασαν συγχαρητήριες ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο γνωστός ερμηνευτής Μπάμπης Στόκας που είναι στους χορηγούς της προσπάθειας, τηλεφώνησε στην ομάδα για να εκφράσει την πίστη του ότι τα καλύτερα έρχονται. 

Για την Ιταλική ομάδα ProGP Racing ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε ποτέ, μαζί με την 4η θέση του Mastroluca από τον Ιούνιο του 2021 και έτσι υπάρχει λόγος για να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Για την Ελλάδα είναι μια σημαντική επιτυχία που βάζει τις βάσεις και τα άλλα παιδιά που αγωνίζονται είτε στο European Talent Cup, είτε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που έχουν τώρα ένα στόχο να φτάσουν το επίπεδο του Περιστερά και γιατί όχι να το ξεπεράσουν. Είναι βέβαια και για τον ίδιο τον οδηγό μια νέα αφετηρία με στόχο τώρα και το πρώτο βάθρο Έλληνα οδηγού σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μακάρι σύντομα να πανηγυρίζουμε και μια τέτοια εξέλιξη.

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στον Γιάννη Περιστερά, από την προσπάθεια στο Most, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι:

Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres, Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., Μπάμπης Στόκας.

#racing4greece

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Τα λογότυπα των κορυφαίων αναβατών του MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK, Toprak: φουσκάλα και έκρηξη στο λάστιχο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα