• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα λογότυπα των κορυφαίων αναβατών του MotoGP!
Νέα 01/08/2023 - 17:39
Με τα χρόνια, πολλοί αναβάτες MotoGP μας έχουν χαρίσει εκπληκτικές αναμνήσεις και τίποτα δεν είναι τόσο κλασικό όσο τα μεμονωμένα λογότυπα των αναβατών, κάτι μοναδικό στον κόσμο του MotoGP. Οι αναβάτες λατρεύουν να επιδεικνύουν την προσωπικότητά τους και συχνά χρησιμοποιούν ζώα ως βάση για τα λογότυπά τους . Από τον γιατρό του Valentino Rossi, μέχρι το μυρμήγκι του Marc Marquez, για τους κορυφαίους αναβάτες του MotoGP τα λογότυπα είναι αξέχαστα. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία λογότυπα των αναβατών του MotoGP και ας διαλέξουμε το αγαπημένο μας.
 
Ο Bagnaia είναι ο σημερινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP και αναφέρεται από τους θαυμαστές του ως Pecco. Η ιστορία πίσω από το ψευδώνυμό του είναι τρυφερή και προέρχεται από όταν ήταν μωρό. Το μικρό του όνομα είναι Francesco, αλλά η δίχρονη αδερφή του τότε δεν μπορούσε να το προφέρει, οπότε αντ' αυτού είπε "Pecco". Από τότε, το όνομα έχει κολλήσει, και το χρησιμοποιεί ακόμη και στην Ducati του.
Ως νυν Πρωταθλητής, είναι το καυτό φαβορί με τις καλύτερες διαδικτυακές εφαρμογές στοιχηματισμού για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2023. Ο Pecco έχει ακόμη και το δικό του hashtag στο Twitter (#GoFree). Δήλωσε σε συνέντευξή του: "Για μένα σημαίνει να ζεις χωρίς σκέψεις και με ελεύθερο τρόπο, να διασκεδάζεις και να δίνεις προτεραιότητα στα πράγματα που αγαπάς να κάνεις". Αποτυπώνοντας αυτή τη στάση και όταν βρίσκεται εντός πίστας.
 
Ο Valentino Rossi είναι ένας θρύλος στους αγώνες MotoGP και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Ο Nick Harris, ο σχολιαστής του MotoGP, έδωσε στον Rossi το διάσημο παρατσούκλι του The Doctor κατά τη σεζόν 1997. Ο Χάρις το απέδωσε στον Rossi για την ικανότητά του να διαγνώσει και να διορθώσει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έκτοτε, ο Valentino αναφέρεται στον εαυτό του ως «Ο γιατρός» και έχει δημιουργήσει μια προσωπική επωνυμία από το όνομα. Το λογότυπό του είναι μια εκδοχή κινουμένων σχεδίων που φοράει ρούχα γιατρού με στηθοσκόπιο, κάτι που σίγουρα θυμόμαστε.
Ο Rossi είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει συνολικά 9 Πρωταθλήματα από τα οποία τα 7 στο MotoGP. Τοποθετείται δεύτερος στη λίστα όλων των εποχών, ακριβώς πίσω από τον Ιταλό συμπατριώτη του, Giacomo Agostini. Στη λαμπρή καριέρα του, ο Rossi κατάφερε να ανέβει στο βάθρο 199 φορές και κέρδισε 89 αγώνες. Στο τέλος της σεζόν του 2021, ο Rossi αποσύρθηκε από το MotoGP και αποφάσισε να συμμετάσχει σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων. Το 2022, εντάχθηκε στην ομάδα WRT.
 
Γνωστός ως "The Ant of Cervera", ο Marc Marquez είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης, έχοντας κερδίσει 8 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 6 σε MotoGP. Αν δεν ήταν ο Jorge Lorenzo, ο Marquez θα είχε 7 συνεχόμενες νίκες από το 2013 μέχρι το 2020. Είναι σε ύψος μόλις 169 εκατοστά και λόγω του μικρού του αναστήματος, το λογότυπό του είναι ένα μυρμήγκι. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να παλέψει και να ελέγξει μία ισχυρή μοτοσυκλέτα παρά το γεγονός ότι την αντιμετωπίζει πλαγιασμένος. Το μυρμήγκι είναι μια τέλεια παρομοίωση καθώς αυτό μπορεί να μεταφέρει 5000 φορές το σωματικό του βάρος. Ο μικρότερος αδερφός του, Alex Marquez, αγωνίζεται επίσης στο MotoGP από τη σεζόν του 2020. Ο Alex κέρδισε την κατηγορία Moto3 το 2014 και αυτός μαζί με τον Marc ήταν το πρώτο ζευγάρι αδερφών που κέρδισαν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων.
 
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP του 2021, Fabio Quartararo, έχει το ψευδώνυμο "El Diablo", που σημαίνει ο διάβολος στα Ισπανικά. Έτσι το λογότυπό του είναι ο αριθμός του με το αυτί του διαβόλου. Κέρδισε το ψευδώνυμό του με απλό τρόπο σε σύγκριση με τους άλλους αναβάτες αυτής της λίστας.
Το όνομα προήλθε από μια φωτογραφία του 2008 με έναν διάβολο στο πίσω μέρος του κράνους του. Τότε του φώναξαν χαϊδευτικά το παρατσούκλι El Diablo οι άλλοι αναβάτες όταν έτρεχαν μαζί, και από εκεί, ο Quartararo αποφάσισε να το κρατήσει. Ο Γάλλος οδηγεί για την ομάδα Monster Energy Yamaha και τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2022. 
 

Επόμενο άρθρο »

O Alex Rins στην Monster Energy Yamaha MotoGP το 2024

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSSP300, Γιάννης Περιστεράς: ο απόηχος της επιτυχίας στην Τσεχία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα