• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Pirelli αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3
Από το 2024 μέχρι και το 2026
Νέα 30/06/2023 - 00:45

Η Pirelli επίσημος, αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3 από το 2024, η συμφωνία που έχει τριετή διάρκεια (μέχρι και το 2026) επαναφέρει την Pirelli στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP σαν αναπόσπαστο μέρος των δυο αυτών κατηγοριών. 

Η Pirelli έχει ήδη μια μακρά παράδοση σαν αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για όλες τις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL WorldSBK που τώρα επεκτείνεται και στις κατηγορίες Moto2 και Moto3.

Τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες και στις δυο κατηγορίες είναι τα slick DIABLO Superbike, μια κίνηση που ενισχύει τη φιλοσοφία  ‘We sell what we race, we race what we sell’ της Pirelli

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, οι κατηγορίες Moto2 και Moto3 θα γίνουν ένας σημαντικός μοχλός για την περαιτέρω ενίσχυση της μάρκας όσον αφορά τόσο την εμπορική ανάπτυξη αλλά και την τεχνολογική ανάπτυξη μιας και οι αγώνες MotoGP είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμών σε δύο τροχούς, όπου το σπόρ οδηγεί την καινοτομία στην ασφάλεια, τις επιδόσεις και τη βιωσιμότητα που τελικά φθάνει στους αναβάτες στο δρόμο.

Η συμφωνία επεκτείνεται επίσης και σε όλες τις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος όπος η JuniorGP, το Idemitsu Asia Talent Cup, το Northern Talent Cup το Red Bull MotoGP Rookies Cup και την παγκόσμια σειρά FIM MiniGP.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προμήθεια και τον τύπο των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν θα γνωστοποιηθούν σε εύθετο χρόνο.

Aldo Nicotera, Senior Vice-President and Head of Moto and Cycling της Pirelli: «Είμαστε περήφανοι που η Dorna μας επέλεξε να γίνουμε ο νέος προμηθευτής Moto2 και Moto3 για τις επόμενες τρεις σεζόν. Αυτή είναι μια περαιτέρω αναγνώριση της δυναμικής μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και επίσης ένα σαφές σημάδι εκτίμησης για το έργο που επιτελούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike εδώ και 20 χρόνια. Με αυτή τη νέα συμφωνία προμήθειας, θα συνοδεύσουμε τους νέους αναβάτες στις κορυφαίες διοργανώσεις, WorldSBK και MotoGP. Και, πιστοί στη φιλοσοφία που μας διακρίνει εδώ και χρόνια, θα το κάνουμε συνεχίζοντας να χρησιμοποιούμε προϊόντα παραγωγής που πωλούνται στην αγορά και είναι διαθέσιμα προς σε όλους τους μοτοσυκλετιστές».

Carlos Ezpeleta, Chief Sporting Officer, Dorna Sports: «Με χαρά καλωσορίζουμε την Pirelli στα paddock ως τον μοναδικό προμηθευτή ελαστικών για την Moto2 και την Moto3. Αυτά τα Πρωταθλήματα είναι το καλύτερο παράδειγμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κατηγοριών τροφοδοσίας (σημ. αναβατών) που είναι επίσης κατηγορίες υψηλού επιπέδου, τόσο από άποψη αθλητικής όσο και εμπορικής αξίας. Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι που είδαμε τόσο υψηλό ενδιαφέρον από την Pirelli και που καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία. Το καλωσόρισμα ενός νέου συνεργάτη υπογραμμίζει επίσης τις ισχυρές συνδέσεις και σχέσεις του αθλητισμού μας με τον κλάδο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Pirelli σε διάφορους τομείς, όπως οι επιδόσεις, η συνάφεια με το δρόμο και, φυσικά, η βιωσιμότητα».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Mir δεν ψάχνει άλλη ομάδα για το 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Θέλω να κάνω μια νέα αρχή στο Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA