• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bezzecchi: Φοβόμουν ότι θα χάσω το βάθρο
Είχα περίεργες ταλαντώσεις
Νέα 25/06/2023 - 21:51

Ο Marco Bezzecchi πέρασε τον Francesco Bagnaia και κέρδισε τον αγώνα Sprint το Σάββατο, όταν και οι δύο αναβάτες χρησιμοποίησαν ένα μαλακό πίσω ελαστικό, αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του  στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όταν οι περισσότεροι αναβάτες χρησιμοποίησαν το μεσαίο πίσω ελαστικό.

"Ο Pecco ήταν λίγο πιο δυνατός από εμένα με το μεσαίο πίσω ελαστικό", είπε ο Bezzecchi. "Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το μαλακό μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω να πετάξω τα πάντα στα σκουπίδια".

Όπως και το Σάββατο, ο Brad Binder πέρασε στην πρώτη θέση στην αρχή, αλλά γρήγορα τον προσπέρασε ο Bagnaia. Ο Bezzecchi από την πλευρά του δεν μπορούσε να ακολουθήσει τόσο εύκολα τον Νοτιοαφρικανό στις πιο ζεστές συνθήκες της Κυριακής και έπρεπε να περιμένει μέχρι τον γύρο 17ο γύρο για να ολοκληρώσει την προσπέραση.


"Ζορίστηκα πολύ με τη θερμοκρασία και την πίεση του μπροστινού ελαστικού προσπαθώντας να περάσω τον Brad. Δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση όσο ο Pecco. Έκανα κάποια λάθη, έχασα το μπροστινό, αλλά τελικά μπόρεσα να τον περάσω μετά την πέμπτη στροφή. Ήμουν μπροστά του σχεδόν πριν φρενάρω για την 6η στροφή".

"Τότε μπόρεσα να ξεφύγω λίγο από αυτόν και να πιέσω για να προσπαθήσω να πιάσω τον Pecco. Τότε όμως είχα ένα πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα που με έκανε πολύ νευρικό. Είχα τόσες ταλαντώσεις στο πίσω μέρος, ήταν πραγματικά πολύ περίεργο. Δεν μπορούσα να στρίψω πολύ τη μοτοσυκλέτα, ειδικά στις γρήγορες στροφές".

"Δεν το περίμενα αυτό. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με τη χαρτογράφηση. Πάτησα όλα τα κουμπιά που είχα, αλλά τίποτα δεν βελτιώθηκε. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα, γιατί φοβόμουν ότι θα μπορούσα να χάσω το βάθρο. Σκέφτηκα ότι σίγουρα θα με προλάβει κάποιος. Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πιστεύω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα".

Η δεύτερη θέση στο Grand Prix ολοκλήρωσε ένα δυνατό Σαββατοκύριακο για τον Bezzecchi, o οποίος εξασφάλισε τη νίκη στον αγώνα Sprint, κατέλαβε την pole position και ήταν στην κορυφή και των τριών ελεύθερων δοκιμών. 


"Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά μας αυτό το Σαββατοκύριακο", κατέληξε ο Bezzecchi. "Ήμουν στην κορυφή όλων των ελεύθερων δοκιμών και πήρα την pole position, ενώ συνήθως δεν είμαι πολύ καλός στις κατατακτήριες".

"Αν έχεις καλό αποτέλεσμα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, μπορείς να χαλαρώσεις λίγο! Αλλά ήδη ανυπομονώ να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα και να οδηγήσω".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Προτιμώ τα Grand Prix της Κυριακής

« Προηγούμενο άρθρο

Binder: Nιώθω τελείως ηλίθιος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα