• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είμαι μαχητής, θέλω να κερδίσω
Δεν θέλω να παλεύω για τέτοιες θέσεις
Νέα 17/06/2023 - 21:58

Η Yamaha έχει ακόμα μόνο ένα βάθρο στο ενεργητικό της το 2023 χάρη στην τρίτη θέση του Fabio Quartararo στο Grand Prix της Αμερικής τον Απρίλιο, ενώ ο Γάλλος βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας – 86 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Ο Quartararo είχε παραπονεθεί στο παρελθόν φέτος ότι η Yamaha έκανε μικρή πρόοδο με την M1 της στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην ιαπωνική μάρκα.

Όταν ρωτήθηκε για την έναρξη των εργασιών της Yamaha για τη μοτοσυκλέτα της το 2024, ο Quartararo είπε: "Είναι πολλά χρόνια που περιμένουμε κάτι μεγάλο, μια μεγάλη αλλαγή, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούν πραγματικά να μας προσφέρουν μια πραγματικά, πολύ καλή μοτοσυκλέτα για την επόμενη χρονιά. Αλλά φυσικά, δεν είμαι σίγουρος [με βάση] την εξέλιξη των τελευταίων ετών".

"Είναι δύσκολο να έχεις αυτοπεποίθηση όταν παλεύεις για αυτές τις θέσεις. Στην προετοιμασία της σεζόν δούλεψαν σκληρά, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια βελτίωση.

"Λοιπόν, ξέρουμε ότι δουλεύουν σκληρά, αλλά δεν ξέρουμε αν θα φτάσουν σε μια βελτίωση. Δουλεύουν σκληρά και αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά ελπίζουμε να βρουν το σωστό για να κάνουν ένα βήμα για το τέλος της χρονιάς και για την επόμενη χρονιά".

 

Η κατάσταση του Quartararo στη Yamaha είναι παρόμοια με εκείνη του Marc Marquez και της Honda, ο οποίος στο Mugello την περασμένη εβδομάδα είχε μια συνάντηση με τα κεφάλια του HRC.

Ο Γάλλος αποκάλυψε ότι έχει ήδη κάνει το ίδιο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Yamaha Motor Company, Yoshihiro Hidaka, στη Jerez.

"Είχα ήδη [μια συνάντηση] με τον πρόεδρο της Yamaha", είπε όταν ρωτήθηκε για μια παρόμοια συνάντηση με τη διοίκηση της Yamaha όπως έκανε ο Marquez με τη Honda. "Λοιπόν, ελπίζουμε ότι θα επιταχύνει λίγο τη διαδικασία και βλέπει ότι απέχουμε πολύ από τις κορυφαίες εταιρείες".

"Ο πρόεδρος ήταν εκεί και τη ζήτησα (τη συνάντηση). Δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά τη ζήτησα λόγω της νοοτροπίας μου: Είμαι μαχητής, θέλω να κερδίσω, δεν θέλω να είμαι σε αυτή τη θέση γιατί νομίζω ότι κανείς στην ομάδα δεν απολαμβάνει να αγωνίζεται για [ αυτά τα άσχημα αποτελέσματα]".

Ο Κουαρτάραρο πήρε τη 12η θέση στις κατατακτήριες στη Γερμανία έχοντας πιαστεί από κίτρινες σημαίες, πριν τελικά τερματίσει στη 13η θέση του αγώνα Sprint.

"Δύσκολη μέρα. Oι κατατακτήριες δεν πήγαν τόσο καλά, ειδικά με τις δυσκολίες που έχουμε στα βρεγμένα σημεία εδώ και χρόνια".

"Ο τελευταίος μου γύρος πήγαινε καλά, αλλά πέτυχα μια κίτρινη σημαία. Ήμασταν λίγο καλύτερα, αλλά δεν αισθανόμουν άνετα και σήμερα στον αγώνα κόλλησα (στην εκκίνηση πίσω από τον Bastianini  που ωθήθηκε εκεί από τον Aleix Espargaro) και έπρεπε να κλείσω [το γκάζι] τελείως".

"Το συναίσθημα δεν ήταν καλό στον αγώνα. Επομένως, πρέπει να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουμε τουλάχιστον να παλέψουμε για κάτι".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Το διασκέδασα με τον Miller και τον Martin

« Προηγούμενο άρθρο

"Παραλίγο να χάσω το μπροστινό και να πέσω"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA