• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Οι τόσες πολλές πτώσεις είναι δύσκολες ψυχικά
Νέα 11/06/2023 - 21:02

Η Honda έχει υπομείνει μια πολύ κακή σεζόν μέχρι στιγμής το 2023 με την προβληματική της μοτοσυκλέτα, με τη νίκη του Alex Rins στο Austin και ένα βάθρο στον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας από τον Marquez τα μόνα φωτεινά σημεία.

Στο Mugello, ο Joan Mir αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Σαββατοκύριακο μετά από μια πτώση την Παρασκευή, ενώ ο Rins πρέπει να χειρουργηθεί για ένα σπάσιμο του ποδιού που υπέστη κατά την πτώση του στον αγώνα Sprint.

Ο Marquez, ο οποίος ήταν έβδομος στον αγώνα Sprint, βρισκόταν στη μάχη για το βάθρο στο Grand Prix της Κυριακής έχοντας ξεκινήσει δεύτερος, αλλά έπεσε στον 6ο γύρο ενώ βρισκόταν στην 4η θέση.

Αυτό ήταν το τρίτο Grand Prix που ο Marquez έπεσε, αφού το ίδιο συνέβη και στο γαλλικό GP και στο GP της Πορτογαλίας.

Την επόμενη εβδομάδα τα MotoGP κατευθύνονται στο Sachsenring, μια πίστα "οχυρό" για τον Marc Marquez. Ωστόσο ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν είναι αισιόδοξος. 


"Θα δούμε. Δεν φτάνουμε στο Sachsenring στην καλύτερη στιγμή μας. Ερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη στιγμή και θα είναι δύσκολο, ακόμα κι αν είναι το Sachsenring", είπε ο Marquez.

"Λοιπόν θα φτάσουμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το πρόγραμμά μας και το Σάββατο θα καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Αλλά εδώ και στο Le Mans ήταν το ίδιο, ήμασταν πιο κοντά από αυτό που περιμέναμε. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι παίρνουμε πολλά ρίσκα".

"Το πρόβλημα είναι ότι πέσαμε άλλη μια φορά. Είναι δύσκολο από όσον αφορά την ψυχική του πλευρά, αλλά συνεχίζω, συνεχίζω να πιέζω και δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα. Απλώς συνεχίζω για τον εαυτό μου γιατί ξέρω τι μπορώ να κάνω, το έκανα στο παρελθόν και ελπίζω ότι μπορώ να το κάνω στο μέλλον".

 

Ενώ οι πτώσεις είναι πολύ συνηθισμένες για τους αναβάτες της Honda φέτος, ο Marquez παραδέχεται ότι η πτώση του στο Mugello ήταν απροσδόκητη.

"Δεν περίμενα να τελειώσω τον αγώνα έτσι, ειδικά τόσο νωρίς γιατί προσπαθούσα να κρατάω τα πάντα υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα", πρόσθεσε. "Χρησιμοποιούσα το μαλακό πίσω ελαστικό, αλλά δεν επιτέθηκα στην αρχή για να διατηρήσω το ελαστικό φρέσκο. Ήξερα ότι η θέση μου ήταν έκτη, έβδομη και οδηγούσα καλύτερα".

"Αλλά είχα ήδη ένα πρόβλημα στην αρχή, έχασα πολλές θέσεις – όχι από λάθος μου, ήταν ένα πρόβλημα που είχαμε και χθες [στον αγώνα Sprint]".

"Μετά στην πτώση, είχα μια μεγάλη ταλάντωση… ήδη στον πρώτο γύρο είχα ένα κλείδωμα (του μπροστινού) στη 10η στροφή όπου κόντεψα να πέσω και δεν το καταλάβαινα, ήταν παρόμοιο με το Portimao".

"Αλλά μετά είχα άλλο ένα κλείδωμα στα φρένα της 15ης στροφής, και μετά ήμουν εκτός γραμμής και όταν ήμουν εκτός γραμμής εκεί έκανα το λάθος. Ήμουν στο βρώμικο κομμάτι της πίστας, ήμουν εκτός γραμμής και έχασα το μπροστινό".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να έχω προσδοκίες

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Αν κοιτάξουμε το παρελθόν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA