• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Αν κοιτάξουμε το παρελθόν
Είμαι ένας από τους βασικούς μου αντιπάλους
Νέα 11/06/2023 - 20:38

Ο Francesco Bagnaia πέτυχε έκανε το απόλυτο σήμερα στο Mugello, καθώς μετά την Pole Position και τη νίκη στον αγώνα Sprint, κέρδισε και στο Grand Prix της Κυριακής. 

Επικεφαλής σε κάθε γύρο, ο Bagnaia ήλεγχε τον ρυθμό μπροστά από τον Martin και ανταποκρινόταν σε κάθε υπόνοια επίθεσης που προσπαθούσε να κάνει ο αναβάτης της Pramac.

Ο Bagnaia, ο οποίος έχει χάσει νίκες και τερματισμούς στο βάθρο στο παρελθόν λόγω πτώσεων, δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει το εντός έδρας Grand Prix του να γίνει μια άλλη μια από αυτές τις στιγμές.

Ενώ ο Martin κρατήθηκε σχετικά κοντά στον Bagnaia, ο Ιταλός ρωτήθηκε αν ο εαυτός του τόσο μεγάλος αντίπαλος για τον ίδιο όσο οποιοσδήποτε άλλος αναβάτης.


"Αν κοιτάξουμε το παρελθόν, τότε ναι!", απάντησε ο Bagnaia. "Είμαι πάντα ένας από τους αντιπάλους μου, αλλά νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για όλους".

"Σήμερα, ο Jorge πίεζε πολύ και έτσι έκανα μεγάλη προσπάθεια για να μην του δώσω την ευκαιρία να είναι αρκετά κοντά για να προσπαθήσει να προσπεράσει. Ήξερα ότι είχε το μαλακό πίσω ελαστικό και αν περνούσε μπροστά θα μπορούσε να ανοίξει μια διαφορά αν πίεζε. Στη συνέχεια, το να κλείσεις μια διαφορά είναι πάντα δύσκολο γιατί είσαι πάντα στο όριο με το μπροστινό. Είναι πιο εύκολο να κάνεις κάποιο λάθος".

"Λοιπόν σήμερα, απλά δεν ήθελα να είμαι με κάποιον άλλο και με μηδενική διαφορά. Πίεσα πολύ στην αρχή για να το καταφέρω και ίσως θυσίασα λίγο το πίσω ελαστικό για να το κάνω αυτό".

"Φθάρθηκε τελείως. Ο ρυθμός μου έπεφτε δέκατο το δέκατο, αλλά ήταν η καλύτερη στρατηγική γιατί ήξερα ότι ο Jorge πίεζε πολύ και ότι το μεσαίο ελαστικό θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το μαλακό".

Περιγράφοντας τα συναισθήματά του μετά τη νίκη, ο Bagnaia πρόσθεσε: "Ευτυχία, σίγουρα. Πολλή ευτυχία και δεν ξέρω αν είναι το ίδιο για όλους, αλλά όταν αγωνίζομαι στο σπίτι, νιώθω σαν να έχω να εκπληρώσω μια αποστολή".

"Είναι υπέροχο γιατί θέλω πολύ να τους δώσω κάτι (στους οπαδούς). Τα αποτελέσματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δώσω κάτι".

"Όταν πετυχαίνεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα - μια pole position και δύο νίκες σε αγώνες - νιώθεις ευτυχία. Νιώθεις ότι η αποστολή σου έχει ολοκληρωθεί. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κάνω αυτό που κάναμε".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Οι τόσες πολλές πτώσεις είναι δύσκολες ψυχικά

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA