• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεν θα συμμετάσχει η Kawasaki στον 8ωρο αγώνα της Suzuka!
Νέα 29/05/2023 - 18:29

Η επίσημη ομάδα WorldSBK της Kawasaki ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka του 2023 που θα διεξαχθεί στην εμβληματική ιαπωνική πίστα τον Αύγουστο.


Έχοντας συζητήσει όλες τις επιλογές όσον αφορά τους αναβάτες και τα logistics – καθώς και τον αντίκτυπο ενός αποκλειστικού προγράμματος δοκιμών εκτός από τις τρέχουσες δοκιμές που αποτελούν μέρος των δεσμεύσεών της στο WorldSBK – η ομάδα συμβουλεύτηκε την Kawasaki Motors Ltd. και οι δύο αποφάσισαν από κοινού ότι η επίσημη εργοστασιακή ομάδα δεν θα εμφανιστεί φέτος στον εμβληματικό αγώνα αντοχής.

Δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε επιπόλαια και έρχεται μετά από μια νίκη της KRT σε συνεργασία με την KHI, την Team Green και την Kawasaki Motors Corp. Japan το 2019 και μια δεύτερη θέση το 2022. Ο διευθυντής ομάδας του KRT, Guim Roda εξήγησε τη στρατηγική και τους λόγους πίσω από την ανακοίνωση.


"Ο οκτάωρος αγώνας της Suzuka απαιτεί χρόνο και αφοσίωση από έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Μπορεί να μοιάζει με τους αγώνες Superbike – και χρησιμοποιούμε ακόμη και αναβάτες Superbike όπως ο Johnny και ο Alex – αλλά αυτός ο αγώνας δεν μοιάζει με κανέναν άλλον και απαιτεί το δικό του πρόγραμμα δοκιμών και προετοιμασίας πέρα από αυτό που κάνουμε ήδη στο WorldSBK".


"Σχεδόν όλα είναι διαφορετικά και όλοι πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να προσαρμοστούν σε διαφορετικές τεχνικές και παραμέτρους απόδοσης για αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στο να αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο και να σου αρπάξουν την επιτυχία από τα χέρια σου (αναφέρεται στο 2022 και την ήττα από τη Honda), επομένως δεν θα εμφανιστούμε φέτος στο grid".


"Η εστίασή μας στο KRT (Kawasaki Racing Team) για το 2023 είναι πλέον 100% στο WorldSBK. Ευχόμαστε σε όλους τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν έναν συναρπαστικό και ασφαλή αγώνα". 

Επόμενο άρθρο »

Ο Petrucci συγκρίνει Superbikes και MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Marquez ως μάνατζερ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα