• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Beirer: Το πλάνο μας είναι να κρατήσουμε τον Acosta στη Moto2
Για άλλον ένα χρόνο
Νέα 08/05/2023 - 20:50

Η KTM θα προτιμούσε να παραμείνει με τους ίδιους τέσσερις αναβάτες την επόμενη σεζόν και να αφήσει τον Pedro Acosta στη Moto2, σύμφωνα με τον Pit Beirer - αν και αυτό ενέχει τον κίνδυνο ο νεαρός αστέρας να αναζητήσει λύρσεις εκτός ΚΤΜ.

Ο Jack Miller και ο Brad Binder έχουν ήδη συμβόλαια με την εργοστασιακή ομάδα της KTM στη σειρά αναβατών MotoGP 2024.

Ο Pol Espargaro και ο Augusto Fernandez αποτελούν τη φετινή ομάδα GASGAS Tech 3.


Αλλά το αξιοθαύμαστο ταλέντο του 18χρονου Acosta έχει αυξήσει την πιθανότητα να προωθηθεί στην κορυφαία κατηγορία.

"Είναι πραγματικά ένα πρόβλημα πολυτέλειας αυτή τη στιγμή", είπε ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της KTM, Pit Beirer. "Τα τελευταία χρόνια έπρεπε να μάθουμε με τον άσχημο τρόπο ότι νέοι αναβάτες όπως ο Iker Lecuona ή ο Raúl Fernandez μπορεί να καούν πολύ γρήγορα στα MotoGP".

"Θα ήθελα ο Pedro Acosta να μείνει στη Moto2 για έναν ακόμη χρόνο. Το αγόρι είναι τόσο μικρό!".

"Αν ανέβει στα MotoGP σε ηλικία 19 ετών, πρέπει να έχετε κατά νου: ο Dani Pedrosa μόλις έδειξε στη Jerez ότι μπορείς ακόμα να είσαι επιτυχημένος στα MotoGP στην ηλικία των 37 ετών. Ο Pedro είναι τόσο γρήγορος και τόσο καλός, δεν έχει άγχος και πίεση χρόνου για να ανέβει στην κορυφαία κατηγορία".


"Η επιθυμία μου είναι να μείνω με τους τέσσερις αναβάτες MotoGP που έχουμε φέτος. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε αναταραχή, με όλες τις συνέπειες που θα έχει. Ακόμα κι αν μας έδιναν δύο επιπλέον θέσεις, η σαφής σύστασή μου θα ήταν να κρατήσουμε τον Pedro Acosta στη Moto2 για έναν ακόμη χρόνο υπό την αποδεδειγμένη φροντίδα του Aki Ajo. Έχει ακόμα πάρα πολύ χρόνο".

Η μακροπρόθεσμη στρατηγική που χρησιμοποιείται με την Acosta είναι λογική και πιθανότατα θα ωφελήσει το έφηβο θαύμα μακροπρόθεσμα.

Αλλά η ανησυχία είναι ότι ίσως ο Acosta γίνει ανυπόμονος για μια θέση στην κορυφαία κατηγορία και ψάξει έξω από το περιβάλλον της KTM για μια άλλη θέση.

Αλλά η KTM έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής το 2023 μέσω της εργοστασιακής της ομάδας και αυτό σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Acosta που μάχεται για το πρωτάθλημα της Moto2 φέτος.

Επόμενο άρθρο »

Sofuoglu: Μιλάω με BMW, Kawasaki και ομάδες των MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Είναι περίεργο να βλέπω το όνομά μου δίπλα στου Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα