• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Είναι περίεργο να βλέπω το όνομά μου δίπλα στου Stoner
Στους πρωταθλητές της Ducati
Νέα 08/05/2023 - 19:19

Η Ducati μπήκε στα MotoGP το 2003 και το 2007 πανηγύρισε το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Stoner στο τιμόνι.

Όταν ο Stoner έφυγε από την Ducati στα τέλη του 2010, η ιταλική εταιρεία βρέθηκε πολύ πιο πίσω και δεν θα κέρδιζε άλλο Grand Prix μέχρι το 2016, ενώ μόλις το 2022 έστεψε Παγκόσμιο Πρωταθλητή για 2η φορά.

Ο Francesco Bagnaia ανέτρεψε μια διαφορά 91 βαθμών στα μέσα της σεζόν του 2022 για να τερματίσει τη 15χρονη αναμονή της Ducati για έναν ακόμη τίτλο στον τελευταίο γύρο στη Valencia τον περασμένο Νοέμβριο.


"Είναι πολύ περίεργο για μένα να βλέπω το όνομά μου δίπλα στου Casey", είπε ο Bagnaia. "Όταν είσαι μικρός και βλέπεις τα είδωλά σου, νομίζεις ότι είναι αδύνατο να φτάσεις αυτά που σημαίνουν για σένα".

"Είναι λίγο σαν το σχολείο όταν ήμουν μικρός και θαύμαζα τους μεγαλύτερούς μου. Όταν μεγάλωσα δεν έβλεπα τον εαυτό μου διαφορετικό από αυτό που ήμουν πριν".

"Ξέρω ότι κέρδισα τον τίτλο με την Ducati όπως έκανε ο Casey, και έσπασα το ρεκόρ για συνεχόμενες νίκες [με τέσσερις σερί]. Αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν αυτόν".

Ο Bagnaia λέει ότι είχε πάντα βαθιά αγάπη για τη Ducati και θέλει να συνδεθεί με την εταιρεία με τον ίδιο τρόπο που συνδέονται ο Valentino Rossi και η Yamaha.

"Από παιδί ήμουν ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς της Ducati", πρόσθεσε ο Bagnaia. "Θα ήθελα το όνομά μου να ταυτίζεται ακόμη περισσότερο με τη Ducati. Να είναι λίγο σαν τον Marc και τη Honda, ή τον Valentino στην περίπτωση της Yamaha".

Επόμενο άρθρο »

Beirer: Το πλάνο μας είναι να κρατήσουμε τον Acosta στη Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Eίναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα