• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Θέλω η ομάδα μου να αγωνιστεί με Yamaha
Αλλά πρέπει να βελτιώσουν τη μοτοσυκλέτα
Νέα 03/05/2023 - 20:06

Ο Valentino Rossi ήταν στο Grand Prix της Jerez και ήταν μια ευκαιρία να επισκεφθεί παλιούς φίλους στο paddock των MotoGP και να υποστηρίξει την ομάδα του για την οποία αγωνίζονται οι Luca Marini και Marco Bezzecchi. Στην Ισπανία επισημοποίησε επίσης τον ρόλο του ως πρεσβευτής της Yamaha και η πιθανότητα να δει την ομάδα του να αγωνίζεται με την M1 στα MotoGP είναι μια συζήτηση που πλανάται στον αέρα.

"Έχουμε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, οπότε το 2024 θα αγωνιστούμε με την Ducati. Θα ήθελα η VR46 να αγωνιστεί με τη Yamaha, γιατί είμαι αναβάτης της Yamaha, οπότε το πρόβλημα είναι ότι η Yamaha πρέπει να βρει έναν τρόπο να βελτιώσει την M1", υπογράμμισε ο Rossi. "Θέλουμε να πάμε στους αγώνες ξέροντας ότι μπορούμε να κερδίσουμε ή να παλέψουμε για το βάθρο και, αυτή τη στιγμή, η τεχνική κατάσταση της Yamaha είναι περίπλοκη. Έχουν τη δυνατότητα να βελτιωθούν, και υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος μέχρι να αποφασίσουμε. Αλλά η Ducati, από την άφιξη του Dall'Igna, έχει πραγματικά ανεβάσει και συνεχίζει να ανεβάζει το τεχνικό επίπεδο. Οι άλλοι έχουν γίνει κυνηγοί (της Ducati)".

Στο μπλε γκαράζ όμως υπάρχει ένας από τους αναβάτες του, ο Franco Morbidelli, ο οποίος παλεύει αρκετά για να επιστρέψει στα αποτελέσματα που μας είχε συνηθίσει πριν τη μετάβασή του στην εργοστασιακή ομάδα.

"Οι επόμενοι τέσσερις ή πέντε αγώνες είναι μια πολύ σημαντική περίοδος για τον Franco, γιατί είναι στο χέρι του να προσπαθήσει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Η Yamaha είναι μια μοτοσυκλέτα που έχει προβλήματα, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να πάει τουλάχιστον τόσο γρήγορα όσο ο Quartararo".

Ο Rossi μίλησε επίσης για τη μείωση της δημοτικότητας που υφίσταται το MotoGP μετά την αποχώρησή του.

"Συνέβη κάτι λίγο ιδιαίτερο με μένα, γιατί υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν παρακολουθούσαν αγώνες μοτοσυκλετών και μετά έγιναν θαυμαστές. Άνθρωποι τόσο από την Ιταλία όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα, ας πούμε ότι τα επίπεδα δημοτικότητας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, όπως ήταν πριν έρθω. Ψάχνουν για φόρμουλες, όπως αγώνες Sprint, για να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους, αλλά από αθλητικούς όρους νομίζω ότι το πρωτάθλημα λειτουργεί. Είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς αγώνες MotoGP, είτε από τις κερκίδες είτε από την τηλεόραση".

Ο κόσμος των τεσσάρων τροχών μπορεί να αποτελέσει έμπνευση.

"Η Formula 1 ακολούθησε μια πολύ αμερικανική γραμμή, κάτι παρόμοιο με το ΝΒΑ, πολύ επικεντρωμένο στο σόου. Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα που έχει φτάσει είναι τρομακτική, είναι ένα προϊόν υψηλότατου επιπέδου που όλοι θέλουν να καταναλώσουν. Νομίζω ότι το MotoGP μπορεί να το κάνει και αυτό. Πώς; Δεν ξέρω πια. Αλλά οι δυνατότητες είναι εκεί".

Επόμενο άρθρο »

Χάνει το Le Mans ο Oliveira!

« Προηγούμενο άρθρο

O Pol Espargaro μιλάει για την ανάρρωσή του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA