• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans live: Άνετη νίκη του Lorenzo
«Δεν έχουμε πρόσφυση στην έξοδο», VR
Νέα 23/05/2010 - 19:05

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

«Ανησυχούσα για τον ώμο μου, αλλά τελικά μόνο στους τελευταίους γύρους όταν ο αγώνας είχε ήδη τελειώσει για μένα, με ενόχλησε λίγο. Το πρόβλημα είναι στη ρύθμιση, δεν έχουμε πρόσφυση στην έξοδο και πρέπει να βρούμε το γιατί», είπε ο Valentino Rossi, αμέσως μετά τον αγώνα και συνέχισε: «Συγχαρητήρια στον Jorge, σήμερα ήταν πιο γρήγορος. Όταν τον ξαναπέρασα στα φρένα ήταν ένα παιχνίδι, ήξερα ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω το ρυθμό του!»

Από τη μεριά του ο Ισπανός που πέτυχε τη 2η συνεχόμενη νίκη του στο Le Mans και τη 2η συνεχόμενη στο Πρωτάθλημα, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος. «Είχα υπομονή, περίμενα ένα λάθος από τον Valentino, γιατί είναι δύσκολο να τον περάσεις στα φρένα. Αλλά όταν πέρασα ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα», είπε ο Lorenzo. «Σε αυτό το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό το να μην πέφτεις, έτσι τώρα νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον Stoner», συμπλήρωσε αναφερόμενος στη μάχη για τους βαθμούς, αν και είναι ακόμη νωρίς.

Μόνος +5
Μόνος +5'' μπροστά!

Για το ίδιο θέμα ο Rossi σχολίασε: «Περίμενα τον Stoner κοντύτερα στη μάχη για το Πρωτάθλημα, μετά τις χειμερινές δοκιμές, αλλά πάλι φαίνεται ότι θα είναι ένα θέμα των οδηγών της Yamaha».

Ο Nicky Hayden περιγράφοντας την πτώση του ομόσταυλού του, που έγινε ακριβώς μπροστά του είπε: «Έχασε αρχικά το μπροστινό, αλλά προσπάθησε να το σώσει με τον αγκώνα και το γόνατό του. Τελικά εκεί που νόμιζα ότι το έσωσε έφυγε το πίσω μέρος».

Ο ίδιος ο Stoner μας είπε ότι του φάνηκε πολύς ο χρόνος της πτώσης: «Πίεσα στον προηγούμενο γύρο για να φτάσω τα Honda, μόλις πέρασα τον Nicky, αλλά εκείνη την ώρα είχα χαλαρώσει το ρυθμό και ξαφνικά έχασα το μπροστινό απροειδοποίητα. Όλο το ΠΣΚ έκανα λάθη, δοκίμασα διαφορετικά πράγματα στις ρυθμίσεις, αλλά δεν είχα ούτε μια στιγμή αμφιβολίας για το μπροστινό. Έφυγε απότομα, προσπάθησα να το σώσω και τότε ήλθε και το πίσω και με έστειλε στο χώμα».

Αυτή η πτώση του Stoner ίσως είναι το σημαντικότερο γεγονός του αγώνα, σε σχέση με το φετινό Πρωτάθλημα, αφού ο ένας από τους 2 μεγάλους αντιπάλους του Rossi είναι εκτός παιχνιδιού.

 

Ο 4ος της παρέας των «fantastic four», ο Dani Pedrosa είχε και αυτός έναν δύσκολο τελευταίο γύρο, αφού αντί να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου, έχασε δύο θέσεις. Έτσι στο βάθρο ανέβηκε ο ομόσταυλός του Andrea Dovizioso, που όπως είπε του ανταπέδωσε το περσινό πέρασμα στον τελευταίο γύρο, στην ίδια πίστα!

«Είναι ένα τέλειο ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα για μένα», είπε ο Ιταλός και συμπλήρωσε: «Πέρυσι είχα χάσει την αίσθηση της μοτοσυκλέτας στο 2ο μισό της χρονιάς. Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα».

Ο Pedrosa αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω φρένο του, που χειροτέρευε όσο περνούσαν οι γύροι και έτσι στον τελευταίο δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επίθεση του Dovi και λίγο αργότερα προσπαθώντας να κλείσει την εσωτερική στον Hayden, άνοιξε τη γραμμή του στην έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Αμερικανό να πάρει την 4η θέση, που έιναι το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Le Mans, αλλά και το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ducati στην γαλλική πίστα.

 

Σε ερώτησή μας ο Hayden απάντησε ότι μετά από αυτά τα αποτελέσματα δεν βλέπει κανένα λόγο στο να μην συνεχίσει και το 2011 με την ιταλική ομάδα, αφού τώρα υπάρχει πολύ καλύτερη κατανόηση και από τις δύο πλευρές. «Είμαι 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από πέρυσι, έστησα τη μοτοσυκλέτα ώστε να αποδίδει καλά όταν είναι γεμάτη, αλλά τελικά επιτέθηκα στο τέλος με τα φθαρμένα λάστιχα. Αισθάνομαι καλά στην Ducati», είπε το «Kentucky kid».

 

Αυτός που πήρε τα πάνω του είναι ο Marco Melandri που κέρδισε τη μάχη των ιδιωτικών ομάδων και πήρε την 6η θέση, μπροστά από τον τοπικό Randy De Puniet που έκανε τελικά έναν συντηρητικό αγώνα.

Ο Hector Barbera ήταν μάλλον ευτυχισμένος που κέρδισε στο τέλος μια σπουδαία μάχη με τους Espargaro, Simoncelli, Aoyama, Edwards, που «μάλωναν» σαν τα κοκόρια ιδιαίτερα στους 2 τελευταίους γύρους.

Τελευταίος 13ος τερμάτισε ο τραυματίας Mika Kallio, ενώ οι Spies, Capirossi, είχαν και οι δύο πτώσεις που τους άφησαν εκτός αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans live: Παραλειπόμενα του 3ου Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pol Espargaro κέρδισε τα GP125

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα