• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νικητής της Moto2 ο Elias
Ο Elias έχει ήδη φτιάξει μία διαφορά 18 βαθμών.
Νέα 23/05/2010 - 12:39

Ευεργετικό αποδείχτηκε για τον Toni Elias το καλό πρωινό ζέσταμα (Warm Up) μιας και στον αγώνα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και κατάφερε να πάρει μία πιστική νίκη που πλέον τον θέτει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Elias πήρε τα ηνία του αγώνα από την εκκίνηση αλλά σύντομα τον πέρασε ο Alex Debon που δέχτηκε ποινή για jump start που τον έβγαλε από το παινγίδι των πρώτων.

 

Συνεπώς οι πρωτοπόροι του αγώνα Elias, Jules Cluzel (Forward Racing) και Julian Simon έπαιζαν για τις θέσεις του βάθρου. Χαρούμενος ήταν ο Cluzel όταν πήρε τα ηνία του αγώνα, ωστόσο αργότερα έχασε την πρόσφυση στον εμπρός τροχό κι έπεσε. Πτώση είχε κι ο wild card Xavier Simeon που η μοτοσυκλέτα του προκάλεσε την πτώση του Alex de Angelis (RSM Team Scot). Στην αρχή του αγώνα έπεσε κι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Shoya Tomizawa μαζί με τον Mattia Pasini (JiR Moto2). 

 

Κι όταν όλα αυτά γινόντουσαν ο Elias έφυγε μπροστά στον αγώνα ακολουθούμενος από τον Simon, τον Andrea Iannone (Fimmco Speed Up) και τον Corsi. Ο Elias έχτισε τελικά μία μικρή διαφορά ασφαλείας σχεδόν δύο δευτερολέπτων που του εξασφάλισε την δεύτερη νίκη της σεζόν. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Julian Simon (Mapfre Aspar) και Simone Corsi (JiR Moto2), έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα. Το γεγονός ότι ο Simon ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου μόλις λίγες ημέρες έπειτα από την αλλαγή του πλαισίου στην ομάδα του λέει πολλά κι ίσως δούμε κι άλλες καλές εμφανίσεις του στο μέλλον. Ο Corsi έκλεισε την τριάδα του βάθρου αφού είχε καταφέρει να ξεφύγει αισθητά από τον θερμόαιμο Iannone. Ο ομόσταυλός του Iannone ο Gabor Talmacsi συμπλήρωσε την 5η θέση της κατάταξης. 

Simone Corsi
Simone Corsi

 

Ο Toni Elias έχει ήδη φτιάξει μία διαφορά 18 βαθμών από τον δεύτερο (Tomizawa) στην βαθμολογία της Moto2, γεγονός που θα του τονίσει το ηθικό για τον επόμενο αγώνα. Από την άλλη πλευρά ο Tomizawa έχει κάνει δύο πτώσεις σε αρχή αγώνα σε δύο γύρους (Jerez και Le Mans) στοιχείο που δείχνει τόσο την αγωνία του όσο και την νευρικότητά που έχει πριν την έναρξη του αγώνα. Στην Jerez ήταν τυχερός και η εκκίνηση επαναλείφθηκε, αλλά εδώ έπρεπε ν αέχει περισσότερη υπομονή.

Andrea Iannone
Andrea Iannone

Επόμενο άρθρο »

Αδυνατίζοντας την 1198

« Προηγούμενο άρθρο

Bridgestone: Νίκη του Lorenzo με σκληρή γόμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα