• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αδυνατίζοντας την 1198
Aπό τον επόμενο αγώνα η μοτοσυκλέτα θα ζυγίζει 165κιλά.
Νέα 25/05/2010 - 16:34

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Troy Bayliss –που πρόσφατα έκανε δοκιμές της 1198 στο Mugello- ανάφερε ότι η ομάδα της Ducati άμεσα θα μειώσει το βάρος της αγωνιστικής 1198 κατά τρία κιλά με βάση τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από τον επόμενο αγώνα. Πρόσφατα ο διευθυντής της ομάδας του WSB της Ducati Ernesto Marinelli ανάφερε ότι το να κατεβάσουν το βάρος της 1198 στα 165κιλά θα είναι σχετικά εύκολο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να μειώσουν το καύσιμο στο ρεζερβουάρ εφόσον ήδη στο τέλος του αγώνα έχουν περισσότερο καύσιμο σ'αυτό απ’ότι θα μπορούσε να έχει μείνει. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουν μία καινούργια μπαταρία που αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση αυτής που χρησιμοποιούσαν στην 999 που θα είναι ελαφρύτερη κατά 700γρ. Συνεπώς από τον επόμενο αγώνα η μοτοσυκλέτα θα ζυγίζει 165κιλά, ωστόσο πόση διαφορά θα επιφέρουν αυτά τα 3κιλά στις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας; 

 

Αν σκεφτεί κανείς ότι στο τέλος του αγώνα η μοτοσυκλέτα ζυγίζει περίπου 12κιλά λιγότερο λόγω της μείωσης του καυσίμου τα 3κιλά που θα αφαιρεθούν δεν αποτελούν σημαντικό γεγονός. Ωστόσο το έξτρα βάρος το επιβαρύνεσαι παντού όπως στο φρενάρισμα, την επιτάχυνση και φυσικά στην φθορά των ελαστικών. Κατά συνέπεια η διαφορά θα είναι εμφανής σε όλους τομείς κι όχι μόνο στην αντίσταση που φέρει η μοτοσικλέτα στο άνοιγμα του γκαζιού. 

 

Το θέμα είναι ότι ο Bayliss μας ενημέρωσε ότι η μοτοσυκλέτα θα αδυνατήσει επιπλέον κατά τρία κιλά προς το τέλος του χρόνου κι αναμένεται να γίνει ακόμη πιο καλή σε όλους τους τομείς. Ολοκληρώνοντας μας εκμυστηρεύτηκε ότι η 1198 του 2011 θα είναι απλά εξωπραγματική.

Επόμενο άρθρο »

Τετάρτη 26 Μαϊου EXTREME TRACKDAYS στα Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

Η μοτοσυκλέτα της JiR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα