• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Κάθε χρόνο χάνουμε τα δυνάτα μας σημεία
Νέα 28/04/2023 - 22:34

Ο Fabio Quartararo πήρε την πρώτη του pole position MotoGP στη Jerez το 2019 ως rookie και πήρε την πρώτη του νίκη στην ίδια πίστα το 2020. Ήταν έτοιμος να σημειώσει άλλη μια νίκη το 2021 προτού αντιμετωπίσει προβλήματα arm pump, τερματίζοντας τελικά 13ος. Στη συνέχεια τερμάτισε δεύτερος στη  Jerez πέρυσι.

Ωστόσο, στο τέλος των δοκιμών της Παρασκευής στο ισπανικό Grand Prix, ο Quartararo ήταν μόλις 15ος στους συνδυασμένους χρόνους και θα πρέπει να περάσει από τις δύσκολες ΚΑΤ1, που περιλαμβάνουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022, Francesco Bagnaia, τον επικεφαλής της βαθμολογίας, Marco Bezzecchi, και τον νικητή του Austin, Alex Rins.


"Είναι δύσκολο να πω τι φταίει, αλλά τα πάντα, η αίσθηση που είχαμε σήμερα στη μοτοσυκλέτα, κάθε φορά που πήγαινα σε μια στροφή δεν ήξερα αν θα την έβγαζα. Και στον τελευταίο γύρο βελτιωνόμουν, αλλά ένιωθα ήδη κάθε φορά στο όριο".

"Αλλά στον τελευταίο γύρο είπα ‘ό,τι είναι να γίνει ας γίνει’, και στον τελευταίο τομέα βγήκα εκτός. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε γιατί η μοτοσυκλέτα είναι αργή. Η μοτοσυκλέτα είναι επιθετική , μας λείπει το στρίψιμο. Άρα, είναι δύσκολο".

"Για να είμαι ειλικρινής, κάθε χρόνο εδώ χάνουμε τα δυνατά μας σημεία από το παρελθόν. Ας πούμε ότι η στροφή και η ταχύτητα στις στροφές που είχαμε πριν από τέσσερα χρόνια ήταν καλύτερες, [η μοτοσυκλέτα είχε] περισσότερη σταθερότητα".

"Και αυτό είναι που χάσαμε. Εδώ η τελική ταχύτητα δεν είναι τόσο κακή, γιατί έρχεσαι από γρήγορες στροφές και δεν έχεις τόσο πολύ σούζα και αυτό βοηθά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Είναι πολλά άλλα πράγματα, και ένα από αυτά είναι ότι η ταχύτητα στις στροφές που έχουμε δεν είναι καλή και η μοτοσυκλέτα είναι εξαιρετικά επιθετική – αλλά όχι επειδή πάμε τόσο γρήγορα. Δεν πάμε τόσο γρήγορα και κουνάει πολύ".

Κοιτάζοντας το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου, ο Quartararo παραδέχεται –προς το παρόν– ότι δεν θα είναι δυνατό γι’ αυτόν να επαναλάβει την επιτυχία του βάθρου του 2022.

"Για μένα, όχι", απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ήταν δυνατό να αγωνιστεί όπως πέρυσι στη Jerez. "Είναι άσχημο που το λέω, αλλά ακόμη και στο ρυθμό αγώνα δεν είμαστε καλοί. Εάν ο ρυθμός αγώνα ήταν καλός και ο ρυθμός ενός γύρου ήταν κακός, θα μπορούσαμε ακόμα να τα καταφέρουμε".


"Η ομάδα μου λέει ότι ο ρυθμός δεν είναι τόσο κακός, αλλά ο ρυθμός είναι κακός γιατί με νέα ελαστικά ήμουν πιο αργός από πολλούς άλλους. Έτσι, αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να κάνουμε ένα είδος αγώνα όπως πέρυσι".

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Το στυλ οδήγησής μου δεν είναι όμορφο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA