• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sofuoglu: Πάντα λέω στον Toprak να μείνει στα Superbikes
Αλλά σέβομαι τις επιθυμίες του
Νέα 24/04/2023 - 17:59

Το μέλλον του Toprak Razgatlioglu είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης στο χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας αυτή τη στιγμή. Μια μετάβαση από τα Superbikes στα MotoGP θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα το επόμενο έτος, με τη Yamaha – με τον Τoprak να έχει δοκιμάσει πρόσφατα την YZR-M1. Ωστόσο, ο μάνατζέρ του, Kenan Sofuoglu, προτιμά o αναβάτης του να συνεχίσει στο τρέχον πρωτάθλημα και πιστεύει ότι αυτό είναι το σενάριο που θα πραγματοποιηθεί.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του WSBK, ο Soguoglu επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, αλλά ο #54 δεν είχε την πιο εύκολη προσαρμογή στα MotoGP στο πρόσφατο τεστ.
"Φυσικά η Yamaha ενδιαφέρεται για τον Toprak στα MotoGP και ο Toprak ενδιαφέρεται επίσης να είναι στα MotoGP. Αλλά κάναμε αυτό το τεστ και δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Toprak προσαρμόστηκε εύκολα στη μοτοσυκλέτα", είπε ο Sofuoglu. "Δυσκολευόταν να καταλάβει τη μοτοσυκλέτα. Πιθανώς οι μοτοσυκλέτες GP, σε σύγκριση με αυτές των Superbike, είναι πολύ πιο δύσκολες. Κάθε αναβάτης που μετακομίζει στα MotoGP χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και επίσης η θέση της σέλας δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Toprak. Αλλά αυτό ήταν ένα τεστ γιατί θέλαμε να δούμε τι είναι τα MotoGP και η Yamaha ήθελε να δει πώς είναι ο Toprak σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP".

Σύμφωνα με τον Sofuoglu, μόλις τώρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τη Yamaha για το μέλλον: "Μετά το τεστ, εμείς και η Yamaha δεν καθίσαμε να μιλήσουμε για το τι πρόκειται να κάνουμε. Φυσικά ο Τoprak είναι ελεύθερος του χρόνου. Η πρώτη μας επιλογή, ο στόχος, είναι να συνεχίσουμε με τη Yamaha και πιθανότατα πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον του Toprak. Τότε θα πρέπει να αποφασίσουμε πού θα πάμε: MotoGP ή Superbike. Αυτό είναι ακόμα υπό συζήτηση".

Ερωτηθείς ποια είναι η συμβουλή του για τον Razgatlioglu, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος.


"Πάντα, πάντα λέω να μείνει στα Superbikes, γιατί πριν από αρκετά χρόνια πήρα τον Toprak και τον "έφτιαξα" για τα Superbikes. Δεν τον "έφτιαξα" για τα MotoGP. Ο Toprak είναι πολύ ταλαντούχος, ίσως περισσότερο από πολλούς αναβάτες MotoGP, αλλά τα MotoGP είναι ένας διαφορετικός κόσμος και πιστεύω ότι για να είσαι αναβάτης MotoGP πρέπει να μεγαλώσεις εκεί: πρέπει να μεγαλώσεις μέσα από τα Red Bull Rookies Cup, Moto3, Moto2 και μετά MotoGP". 


"Και ο Toprak μεγάλωσε εδώ και τα Superbikes είναι το σπίτι του Toprak. Όταν είσαι Πρωταθλητής και κινείσαι σε μια κατηγορία όπως τα MotoGP, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο: αν δεν πάρεις αυτό που περιμένεις, μπορεί να διαλυθείς ψυχολογικά. Αν είσαι ψυχικά διαλυμένος, δεν μπορείς να είσαι γρήγορος, δεν μπορείς να πετύχεις. Και λέω στον Toprak ότι τον "φτιάξαμε" για τα Superbikes και μπορούμε να κερδίσουμε εδώ τα επόμενα δέκα χρόνια. Αλλά στα MotoGP, ίσως θα μπορούσε να χαθεί σε λίγα χρόνια".

Παρά αυτή τη συμβουλή, ο Sofuoglu επανέλαβε ότι δεν θα εμποδίσει τον Razgatlioglu να ακολουθήσει τα όνειρά του... αν και πιστεύει ότι ο «μαθητής» του μπορεί να επηρεάζεται από τον Τύπο.
"Ton συμβουλεύω πάντα να μείνει στα Superbikes, αλλά φυσικά σέβομαι το όνειρό του επίσης. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι ο Toprak έχει ένα μεγάλο όνειρο να είναι στα MotoGP – ίσως ακούει τόσα πολλά στα μέσα ενημέρωσης που του μπερδεύουν το κεφάλι του και είναι στη μέση: δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Θα πάρουμε την απόφαση σύντομα, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε στα Superbikes".

Επόμενο άρθρο »

Ο Bastianini βρέθηκε στο Misano με μια Panigale V4

« Προηγούμενο άρθρο

O Cameron Beaubier πήρε την πρώτη νίκη της BMW μετά από 45 χρόνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα