• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μέχρι το καλακαίρι έχει ο Morbidelli
για να "σώσει" τη θέση του
Νέα 22/04/2023 - 21:09

Ο Franco Morbidelli δέχεται πιέση για να διατηρήσει την εργοστασιακή του θέση στη Yamaha και μετά το πέρας της φετινής χρονιάς, έχοντας μια πολύ κακή σεζόν το 2022.

Μετά από ένα δυνατό Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή, στο οποίο ήταν τέταρτος στις κατατακτήριες, τον αγώνα Sprint και τον αγώνα της Κυριακής, το μέλλον του Morbidelli στη Yamaha τέθηκε ξανά υπό αμφισβήτηση όταν η ιαπωνική εταιρεία έφερε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Superbikes, Toprak Razgatlioglu, σε μια ιδιωτική δοκιμή με την M1 στη Jerez.

Ο Razgatlioglu φέρεται να ήταν λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον Dani Pedrosa της KTM και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά στον δοκιμαστή της Yamaha, Cal Crutchlow, στο τέλος της διήμερης δοκιμής.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix της Αμερικής, ο Jarvis ανέφερε ότι η Yamaha θέλει να συνεχίσει με τον Morbidelli και συνεργάζεται στενά με τον Valentino Rossi για να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Ιταλό να βελτιώσει τη φόρμα του.

Ερωτηθείς εάν είχαν γίνει συνομιλίες μεταξύ Yamaha και Morbidelli, ο Jarvis είπε: 


"Πραγματικά δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Είμαστε πάντα σε επαφή με όλους τους μάνατζερς του paddock, γνωρίζοντας τι συμβαίνει, ποιά είναι τα συμβόλαια και ποιές οι επιλογές".

"Αλλά η προτεραιότητά μας είναι ο Franky και είμαστε σε επαφή με τον ίδιο τον Valentino. Πέρασα πολύ χρόνο μιλώντας μαζί του την περασμένη εβδομάδα [πριν από το GP της Αμερικής]. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Franky, η Ακαδημία VR46 θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Franky να κάνει βασικά αυτό που έκανε στην Αργεντινή".

"Αυτό είναι, αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνει, για να είναι βασικά γρήγορος. Οπότε, νομίζω ότι έχει την ικανότητα και θα επικεντρώσουμε το μυαλό μας σε αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, γιατί αν είναι ο Franky (η επιλογή), τότε τέλεια, θα επιβεβαιώσουμε την παραμονή του".

"Αν δεν είναι ο Franky, πρέπει να το μάθει γιατί θα πρέπει να ψάξει αλλού και εμείς πρέπει να βάλουμε στη θέση του κάποιον άλλον. Λοιπόν, δεν υπάρχει προθεσμία, αλλά γενικά θα λέγαμε πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές".

Παρά τις δοκιμές του Razgatlioglu, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στα MotoGP μια μέρα, ο Jarvis ανέφερε ότι ο Τούρκος δεν είναι στην κορυφή της λίστας για να αντικαταστήσει τον Morbidelli καθώς η Yamaha πιθανότατα θα έχει μόνο δύο μοτοσυκλέτες στο grid το επόμενο έτος.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι πρακτικά αν θα έχουμε θέση, γιατί θα έχουμε μόνο δύο μοτοσυκλέτες στο grid, νομίζω ότι είναι δύσκολο για εμάς να βρούμε μια δορυφορική ομάδα για την επόμενη χρονιά", πρόσθεσε.

"Λοιπόν, θα έχουμε μόνο δύο θέσεις και και στις δύο αυτές θέσεις θα χρειαστούμε κάποιον που θα είναι γρήγορος αμέσως, και ίσως ο Toprak να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανεβάσει ταχύτητα. Λοιπόν, είναι μια δύσκολη απόφαση και, ιδανικά, θέλουμε ο Franky να τρέξει μαζί μας το υπόλοιπο της σεζόν και να διατηρήσει την ταχύτητα που έδειξε στην Αργεντινή".


"Θα έλεγα ότι δεν ξέρουμε ακόμα, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε. Αν επιλέγαμε τον Toprak, σίγουρα θα έπρεπε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη μοτοσυκλέτα. Διαφορετικά, στηριζόμαστε στον Franky αυτή τη στιγμή και αν δεν είναι Franky, θα το δούμε".

Όταν ρωτήθηκε αν ο Jorge Martin της Pramac Ducati είναι μια επιλογή εν μέσω φημών ότι ο Ισπανός θα μπορούσε να μεταβεί στη Yamaha, ο Jarvis είπε: "Είναι πολύ καλός, αλλά υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί αναβάτες εκεί έξω και μπορεί να είναι κάποιος από το grid των MotoGP".

"Μπορεί επίσης να είναι κάποιος από τη Moto2, αυτό θα ήταν περισσότερο ένα αουτσάιντερ (για να πάρει τη θέση). Υπάρχουν διαφορετικοί υποψήφιοι, αλλά δεν θέλω να αναφέρω ονόματα σε αυτό το στάδιο, καθώς θα τροφοδοτήσει μόνο εικασίες και η προτεραιότητά μας είναι ο Franky".

Επόμενο άρθρο »

Δύσκολο ξεκίνημα για τον Γιάννη Περιστερά στο Άσσεν

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Assen 1ος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα