• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Assen 1ος Αγώνας
O Alvaro Bautista στην κορυφή
Νέα 22/04/2023 - 17:21

Δεν έλειψαν οι συναρπαστικές μάχες στον πρώτο αγώνα του Ολλανδικού Grand Prix για τα Superbikes, με τον Alvaro Bautista να παίρνει μια σκληρή νίκη στην Ολλανδία. Ξεπέρασε τους αντιπάλους του και μια ποινή τριών θέσεων στη σχάρα εκκίνησης για να τερματίσει μπροστά από τον Jonathan Rea.


Ο Bautista πήρε ποινή τριών θέσεων στη σχάρα εκκίνησης του πρώτου αγώνα για αργή οδήγηση στην αγωνιστική γραμμή κατά τη διάρκεια της Superpole, κάτι που τον οδήγησε από την pole position στην τέταρτη θέση. Ο Bautista μπόρεσε να απαντήσει στην 1η στροφή για να επιστρέψει στην πρώτη τριάδα, προτού αρχίσει να κυνηγάει τον Toprak Razgatlioglu.

Ο Razgatlioglu ήταν στη δεύτερη θέση και προσπάθησε να ανοίξει τη διαφορά, αλλά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, προσπέρασε τον αναβάτη της Yamaha στο chicane του 5ου γύρου, πριν φτάσει στο προβάδισμα παιρνόντας τον Rea στην 6η στροφή του 9ου γύρου. Αν και ο Rea προσπάθησε να πιέσει τον Bautista, ο Ισπανός κατάφερε να ανοίξει την διαφορά από τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία, με τον Rea δεύτερο και τον Razgatlioglu να συμπληρώνει το βάθρο.

Η τέταρτη θέση πήγε στον Andrea Locatelli ο οποίος όρμησε από πιο πίσω και ανέβασε ρυθμό. Ήταν έβδομος, πίσω από τους Alex Lowes, Scott Redding και Axel Bassani, αλλά καθώς προχωρούσαν οι γύροι o Ιταλός έκανε την επίθεσή του. Ο Locatelli έκανε μια κίνηση στον Lowes στη στροφή 5 στον 15ο γύρο πριν την επαναλάβει δύο γύρους αργότερα προσπερνώντας τον Redding. Έκλεισε τη διαφορά από τον Bassani και τον προσπέρασε στον τελευταίο γύρο για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση, συνεχίζοντας το σερί του να τερματίζει στην πρώτη πεντάδα το 2023 και στο TT Circuit Assen. Ο Bassani ήταν πέμπτος στο τέλος του αγώνα, μπροστά από τον Dominique Aegerter, ο οποίος πέρασε τους Lowes και Redding στα τελευταία στάδια, στην έκτη θέση.


Ο Lowes τερμάτισε τελικά 7ος, λίγο περισσότερο από ένα δέκατο πίσω από τον Aegerter, ενώ ο Remy Gardner, ήταν όγδοος μετά από έναν δυνατό πρώτο αγώνα για την δορυφορική Yamaha. Ο Danilo Petrucci ήταν άλλος ένας αναβάτης που έκανε κινήσεις αργά στον αγώνα καθώς κατέκτησε την ένατη θέση με τον Redding να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ο Redding αγωνιζόταν για την τέταρτη θέση στα πρώτα στάδια του αγώνα, αλλά στα τελευταία στάδια δεν είχε ρυθμό, τερματίζοντας 0,259 δευτερόλεπτα πίσω από τον Petrucci.

Επόμενο άρθρο »

Μέχρι το καλακαίρι έχει ο Morbidelli

« Προηγούμενο άρθρο

Rainey: O Bagnaia θα νιώσει την πίεση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα