• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
30 εκατοστά εκτός γραμμής ήταν ο Βagnaia
Όταν έφτασε στο σημείο της πτώσης
Νέα 19/04/2023 - 11:47

H αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα για έναν αναβάτη είναι το παν. Γι' αυτό την περασμένη Κυριακή ο Francesco Bagnaia, επιστρέφοντας στα pits μετά την πτώση του, έμεινε έκπληκτος: δεν μπορούσε να εξηγήσει τι συνέβη και έπεσε.

"Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από τους προηγούμενους γύρους", είχε αναφέρει. "Τώρα εναπόκειται στην ομάδα να μου εξηγήσει τι συνέβη. Εννοείται ότι όταν πέφτεις, είναι πάντα λάθος του αναβάτη", είχε καταλήξει στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τους 25 βαθμούς που πετάχτηκαν στη Circuit of The Americas.

Η τηλεμετρία, αλλά κυρίως τα εναέρια πλάνα κατέστησαν σαφές ότι σε αυτόν τον γύρο ο Pecco βρέθηκε περίπου 30 εκατοστά πιο μακριά από την ιδανική τροχιά. Η λιγότερο καθαρή άσφαλτος, ή ο αέρας έκανε τα υπόλοιπα και το μπροστινό υποχώρησε στην πίεση.

Είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες μετά, αλλά έτσι είναι οι αγώνες, και σε τελική ανάλυση, το να βάζεις τους τροχούς στο ίδιο σημείο όλη την ώρα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κανείς περισσότερο στη γρήγορη, αγωνιστική οδήγηση.

Επιπλέον, εκείνη την στιγμή φυσούσε  βοριάς γύρω στα 18 χλμ./ώρα και οι στροφές που κοιτούν τον βορρά (2, 3, 4, 5, 11, 12 ) έχουν την πιο κρύα άσφαλτο. Μια λεπτομέρεια που στα σημερινά MotoGP, που όλη η διαφοροποίηση γίνεται στις μικρές λεπτομέρειες, έχει σημασία.

 

Δείτε το βίντεο της πτώσης εδώ.

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Η 5η θέση ήταν σαν νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Είναι κρίμα γιατί είχαμε το ρυθμό για νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA