• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Είναι κρίμα γιατί είχαμε το ρυθμό για νίκη
Νομίζω έφταιγε η ρύθμιση του συμπλέκτη
Νέα 18/04/2023 - 20:53

Άλλη μια κακή εκκίνηση «δυνητικά» αρνήθηκε στον Maverick Viñales την πρώτη του νίκη με την Aprilia στο Grand Prix των Η.Π.Α. την Κυριακή.

Οι υπόλοιποι αναβάτες "κατάπιαν" τον Viñales στην ανηφόρα που οδηγεί στην πρώτη στροφή και ο Ισπανός κατέληξε από την 8η στη 15η θέση. Όπως και το Σάββατο, ο Viñales αντιμετώπισε προβλήματα με τον συμπλέκτη. 

Χάρη στον πολύ καλό του ρυθμό στον αγώνα και στις πολλές πτώσεις της Κυριακής, ο Viñales μπόρεσε να φτάσει στην τέταρτη θέση στον 14ο γύρο.

Παρά το γεγονός ότι έκανε τον καλύτερο γύρο του αγώνα στον 17ο γύρο, ένα βάθρο - και ίσως η ευκαιρία να γράψει ιστορία ως ο πρώτος αναβάτης στα MotoGP που παίρνει νίκη με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές - ήταν ήδη εφικτό.

Ο Viñales πήρε την καρό σημαία 3,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo και 8,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα Alex Rins, έχοντας χάσει τρία δευτερόλεπτα σε σχέση με τον αναβάτη της LCR Honda μόνο στον πρώτο γύρο.

"Είναι κρίμα, γιατί πιστεύω ότι είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τον αγώνα. Ή τουλάχιστον να παλέψουμε για τη νίκη", είπε ο Viñales. "Αλλά είναι υποχρεωτικό να βελτιώσουμε την εκκίνηση. Είναι κάτι που θα διορθώσουμε. Αυτό είναι ξεκάθαρο".

"Νομίζω ότι είναι η ρύθμιση του συμπλέκτη", αποκάλυψε, "γιατί μπορώ να δω ότι η διαδικασία που ακολουθεί ο ομόσταυλός μου και οι υπόλοιποι είναι πολύ παρόμοια (στην εκκίνηση), αλλά η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας είναι πολύ διαφορετική. Έτσι είναι κάτι που ως Aprilia πρέπει να βελτιώσουμε".

"Δεν είναι πραγματικά επιθετικό", εξήγησε για το συμπλέκτη. "Για μένα, είναι θέμα εύρεσης της σωστής ρύθμισης με τη σωστή ισχύ στα ηλεκτρονικά".

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι οι ρυθμίσεις του συμπλέκτη δεν είχαν αλλάξει μετά από μια παρόμοια κακή εκκίνηση στον αγώνα Sprint επειδή «ήταν πολύ ριψοκίνδυνο».

Και πρόσθεσε: "Δεν ανησυχούμε για αυτό, γιατί έχουμε την ταχύτητα, αλλά αν μπορούμε να είμαστε μπροστά και να κερδίσουμε αγώνες, είναι ακόμα καλύτερα".

Ο Viñales επιστρέφει στην Ευρώπη έχοντας την τέταρτη θέση στη βαθμολογία και απέχει 19 βαθμούς από τον Marco Bezzecchi.

"Νομίζω ότι είμαστε σε καλό σημείο μετά τους τρεις αγώνες, είμαστε πιο γρήγοροι από ό,τι περιμένουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και εδώ (Austin) νιώθω ότι έκανα έναν καλό αγώνα", είπε.

"Το μόνο πράγμα που χρειάζομαι είναι να έχω μια ελεύθερη πίστα μπροστά μου και θα είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας, ένας πολύ πιο γρήγορος αγώνας φυσικά".

"Νομίζω ότι η βροχή στην Αργεντινή κατέστρεψε πολλά, γιατί νομίζω ότι μπορούσαμε να μείνουμε μόνο 4 ή 5 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα. Aλλά μας κάνει να μαθαίνουμε, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα υπάρξουν περισσότεροι αγώνες στο βρεγμένο".

"Οπότε είναι καλό που αυτά προβλήματα βροχής και συμπλέκτη συνέβησαν τώρα, για να βελτιωθούmε πάνω σε αυτά, γιατί η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στη μέση και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές".

Επόμενο άρθρο »

Τα ελαστικά της Pirelli στον 1ο Ευρωπαϊκό αγώνα του WorldSBK

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Austin - Σαββατοκύριακο με προκλήσεις και πολλά ρεκόρ για τα ελαστικά της Michelin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα