• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marini: Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο
Ο αγώνας Sprint ήταν σημαντικό μάθημα
Νέα 18/04/2023 - 11:15

O Luca Marini πήρε το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία αυτή την Κυριακή στον αγώνα του Austin, μια στιγμή που περίμενε τα τελευταία 2 χρόνια. Σε όλες τις κατηγορίες ο Marini χρειαζόταν αρκετό χρόνο προσαρμογής μέχρι να δείξει τις δυνατότητές του και φαίνεται ότι αυτή η στιγμή έφτασε και στα MotoGP.

"Ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο. Απόλαυσα πολύ κάθε γύρο εδώ στην C.O.T.A. γιατί η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλή από τις ΕΔ1. Το Σάββατο έκανα ένα λάθος. Ναι, έκανα λάθος στο φρενάρισμα στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση. Έτσι, την Κυριακή προσπάθησα να είμαι ήρεμος στην αρχή γιατί ήξερα ότι ο ρυθμός μου ήταν πολύ δυνατός εδώ. Και αυτό είναι", ανέφερε ο Marini.

"Αλλά έχασα πάρα πολύ χρόνο στην αρχή σε σχέση με τον Alex (Rins). Ήταν αδύνατο να τον πιάσω. Ακόμα κι αν προσπάθησα γιατί είδα ότι έκανε κάποια λάθη. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι και τη νίκη. Αλλά ήταν πολύ γρήγορος και δυνατός εδώ και του άξιζε (η νίκη)".

O αγώνας Sprint ήταν καταστροφικός για τον Ιταλό, καθώς ξεκίνησε από την 3η θέση και τελειώσε τον πρώτο γύρο στη 14η θέση, αφού είχε πέσει μέχρι την 18η. Από εκεί ακολούθησε μια προσπάθεια ανάκαμψης που τελικά τον έφερε στην 7η θέση. Παρά το κακό φαινομενικά αποτέλεσμα, ο αγώνας Sprint αποτέλεσε ένα μάθημα για τον Marini. 


"Νομίζω ότι και το Σάββατο είχα ένα σημαντικό μάθημα γιατί σε μόλις έξι γύρους έφθειρα το μπροστινό ελαστικό. Δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρουμε τι έγινε, αλλά ίσως έγινε γιατί προσπάθησα να πιέσω πολύ γιατί με την κακή εκκίνηση ήμουν 18ος. Εάν πιέσεις πάρα πολύ, υπερθερμαίνεται το ελαστικό και αρχίζει να λειτουργεί με άσχημο τρόπο. Έτσι αυτή την Κυριακή προσπάθησα να διαχειριστώ πολύ το μπροστινό και το πίσω μέρος σε όλο τον αγώνα και στην πραγματικότητα έφτασα στο τέλος του αγώνα χωρίς προβλήματα".

Ο  Marini πρόσθεσε: "Στην πραγματικότητα για μένα ήταν πολύ εύκολο να αγωνιστώ. Μπορεί αυτή η πίστα να είναι πολύ δύσκολη από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάστασή μου τώρα και ένιωσα πολύ καλά και δεν είχα κανένα πρόβλημα για αυτόν τον αγώνα, που είναι ο πιο δύσκολος του ημερολογίου. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Miller: Μπορούσαμε να πάμε για νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA