• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Circuit of The Americas: Moto3 Αγώνας
Παρθενική νίκη για τον Ivan Ortola
Νέα 16/04/2023 - 21:47

Η Moto3 λειτούργησε ως το τέλειο άνοιγμα για την αγωνιστική Κυριακή στο Austin για τον τρίτο γύρο της σεζόν του 2023. Ήδη στο γύρο προθέρμανσης ο Joshua Whatley έπεσε από τη μοτοσυκλέτα του και δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα. 

Τα φώτα έσβησαν και ο Diogo Moreira έκανε μια απίστευτη εκκίνηση για να στρίψει πρώτος από την τέταρτη θέση, ενώ ο Ivan Ortola είχε μια τεράστια στιγμή στη δεύτερη στροφή, όταν η μοτοσυκλέτα του πήγε να τον πετάξει στο έδαφος.  Ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε με κάποιο τρόπο να παραμείνει όρθιος και συνέχισε τον αγώνα από την 20η θέση.

Μροστά, ο Ayumu Sasaki πέρασε γρήγορα στην πρώτη θέση, με τον Sasaki να προσπαθεί να αντεπιτεθεί, όμως ο Ιάπωνας τον κράτησε πίσω του. Στη συνέχεια ο Masia εκμεταλλεύτηκε τις μάχες μπροστά, παιρνόντας τον Βραζιλιάνο αναβάτη, αποφασισμένος να μην αφήσει τον Sasaki να ξεφύγει.

Οι επιθέσεις σταμάτησαν για αρκετούς γύρους και, 10 γύρους πριν το τέλος, ο Tatsuki Suzuki (που βρισκόταν στην μάχη της εξάδας) έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα. Πιο μπροστά, ο Sasaki ανέβαζε τον ρυθμό και ένα γκρουπ 5 αναβατών είχε αρχίσει να ξεχωρίζει.

Ο Ortola εν τω μεταξύ είχε φτάσει μέχρι την 6η θέση, έχοντας έναν καταιγιστικό ρυθμό και προσπαθούσε να κλείσει την διαφορά από τους πρωτοπόρους. 2 γύρους αργότερα, έκανε τον ταχύτερο γύρο αγώνα και έφτασε το γκρουπ των 5 πρώτων. 

Πέντε γύροι απέμέναν και ο Ortola μπήκε και πάλι στις θέσεις του βάθρου, υποβιβάζοντας τον Moreira στην 4η θέση με τους Sasaki και Masia να οδηγούν ακόμα τον αγώνα.


Στον επόμενο γύρο, ο Masia πέρασε τον Sasaki, με τον αναβάτη της Husqvarna να προσπαθεί να απαντήσει, αλλά ο Masia κράτησε την πρώτη θέση. Αυτές οι μάχες ξαναέφεραν στο γκρουπ τους Moreira και Xavier Artigas.

O Sasaki ξαναπήρε το προβάδισμα στα φρένα της 12ης στροφής 3 γύρους πριν το τέλος, αλλά η καταστροφή χτύπησε αμέσως μετά, καθώς ο Ιάπωνας είχε ένα highside στην αμέσως επόμενη στροφή. Ο Masia έχασε θέσεις προσπαθώντας να αποφύγει τη μοτοσυκλέτα του και βρέθηκε πίσω στην 5η θέση.


Το σκηνικό για την τελική μάχη είχε στηθεί, με τον Ortola να προηγείται και τους Moreira, Artigas και Masia να ακολουθούν, ενώ κοντά ήταν και ο Daniel Holgado.
O Moreira κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στον τελευταίο γύρο με μια διπλή προσπέραση, αλλά άνοιξε τη γραμμή του στην 12, επιτρέποντας στον Ortola να πάρει το προβάδισμα, κατευθυνόμενοι στον τελευταίο τομέα. 


Στην τελευταία στροφή, ο Masia επιτέθηκε στον Moreira για να περάσει στη δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να ανοίγει τη γραμμή του και να τον περνάει και ο Artigas. 
O Ortola πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, για να πάρει την παρθενική του νίκη, με τους Masia και Artigas να συμπληρώνουν το βάθρο. 


Ο Moreira ήταν απογοητευμένος που έχασε στο τέλος το 3ο συνεχόμενο βάθρο του, καθώς τερμάτισε τον αγώνα στην 4η θέση με τον Daniel Holgado να μην μπορεί να εμπλακεί στον αγώνα για το βάθρο τερματίζοντας στην 5η θέση.


Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Deniz Oncu, David Salvador, David Alonso, Ryusei Yamanaka και Jose Antonio Rueda.

Επόμενο άρθρο »

Circuit of The Americas: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Circuit of The Americas: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA