• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανθεκτικότερα κλιπόνς για την Ducati
Tην πρώτη ημέρα δοκιμών ο Stoner ασχολήθηκε κάπως περισσότερο με την λεπτομερή ρύθμιση των κλιπόνς.
Νέα 22/05/2010 - 12:19

Η Ducati εφοδίασε την μοτοσυκλέτα του Casey Stoner με καινούργια κλιπόνς που είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικά για να αντέχουν στις μικρές πτώσεις. Στο παρελθόν οι αναβάτες της ομάδας είχαν αρκετά προβλήματα όταν έπειτα από μία απλή πτώση το σπάσιμο ενός κλιπόν άφηνε τον οδηγό εκτός δράσης.

 

Συνεπώς την πρώτη ημέρα δοκιμών ο Stoner ασχολήθηκε κάπως περισσότερο με την λεπτομερή ρύθμιση των κλιπόνς στην μοτοσικλέτα του. Άλλωστε εκείνος ήταν παθών στο παρελθόν από τα ελαφρύτερα κλιπόνς κι έβαλε προτεραιότητα σ’αυτό τον τομέα στην Γαλλία. 

 

Επιπλέον οι τεχνικοί του έσφιξαν ελαφρώς την ανάρτηση και στα δύο άκρα της μοτοσυκλέτας στην αρχή της ημέρας. Ωστόσο όταν σκληραίνεις την ανάρτηση χάνεις στον τομέα της πρόσφυσης οπότε στη συνέχεια εστίασαν την προσοχή τους περισσότερο στην λεπτομερή ρύθμιση της πίσω ανάρτησης και την πίεση των ελαστικών για να ενισχύσουν την ελκτική πρόσφυση της GP10. Προς το τέλος της πρώτης ημέρας των δοκιμών στη Γαλλία o Stoner τα πήγε καλύτερα σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο παρόλο ότι ο ίδιος ανάφερε ότι οι μοτοσυκλέτες του ανταγωνισμού “κουμπώνουν” πιο σωστά σ’αυτή την πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans live: Stoner – Lorenzo στην κορυφή

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Cluzel στην κορυφή της Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα