• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans live: Stoner – Lorenzo στην κορυφή
Κοντά τους και οι Rossi - Pedrosa
Νέα 22/05/2010 - 12:43

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

«Fantastic four», λέγονται οι 4 κορυφαίοι οδηγοί των δύο τελευταίων χρόνων και έσπευσαν να το επιβεβαιώσουν ακόμη μια φορά με τις επιδόσεις τους στην πίστα του Le Mans, στις Ελεύθερες Δοκιμές 2, που τελείωσαν πριν από λίγο.

Ο Casey Stoner με την Ducati GP10, σημείωσε πολύ καλούς χρόνους και με ταχύτερο γύρο στο 1’34.209, είναι κάτω από το ρεκόρ πίστας του Rossi από το 2008, που είναι 1’34.215. Πολύ κοντά του βρέθηκε ο Jorge Lorenzo με την Yamaha M1 - μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου η διαφορά τους – με πολύ καλούς χρόνους και με τα σκληρότερα λάστιχα.

 

Βέβαια οι περισσότεροι οδηγοί προτίμησαν τα μαλακά Bridgestone, αφού η χαμηλή σχετικά με χθες θερμοκρασία, έφερε στην αρχή των δοκιμών συνεχείς πτώσεις και εξόδους. Ο Ben Spies κτύπησε το πόδι του και μεταφέρθηκε με φορείο, χωρίς ακόμη να ξέρουμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός. Ο Mika Kallio με τη σειρά του κτύπησε τον ώμο του, ενώ ο Alvaro Bautista από high siding κτύπησε την πλάτη του και πονά στο στήθος, τη στιγμή που προσπαθούσε να αναρρώσει από τον πρόσφατο τραυματισμό του στο μοτοκρός. Έτσι μάλλον δεν θα αγωνιστεί στη συνέχεια.

Ο νεαρός 20χρονος Espargaro είναι σίγουρα χαρούμενος
Ο νεαρός 20χρονος Espargaro είναι σίγουρα χαρούμενος

 

Στη μάχη για τους χρόνους τώρα, ο Valentino Rossi έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει όσο κοντά θα ήθελε τους δύο πρώτους και έμεινε 3ος με διαφορά πάνω από 2 δέκατα από τον ομόσταυλό του. Για πρώτη φορά όμως τα τελευταία χρόνια, έχει την υψηλότερη τελική σε επίσημη χρονομέτρηση, με 288.7 χλμ/ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως η ομάδα δοκίμασε κάποιες μακριές σχέσεις.

Ο Rossi στην 3η θέση δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος
Ο Rossi στην 3η θέση δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος

Μαζί του και ο Dani Pedrosa με την Honda RC212V, που δοκίμαζε διάφορα στις αναρτήσεις και σημείωσε τον καλύτερό του χρόνο στο τέλος όταν άλλαξε ελατήρια στο πιρούνι της Ohlins.

O Andrea Dovizioso ακολούθησε επίσης πολύ κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι το HRC βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

 

Στην 6η θέση η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη λέγεται Aleix Espargaro και η Pramac Ducati έχει κάθε λόγο να είναι μισο-ευχαριστημένη. Αυτό γιατί στην άλλη μεριά του γκαράζ, όπως είπαμε, ο Kallio μπορεί να έχει τραυματιστεί αρκετά. O Nicky Hayden με τη 2η εργοστασιακή Ducati, βρίσκει και αυτός το δρόμο του. Πίσω του τη δεκάδα κλείνουν οι De Puniet, Edwards, Capirossi.

Αποφασιστικότητα στο βλέμμα του Pedrosa
Αποφασιστικότητα στο βλέμμα του Pedrosa
Πολύ δυνατός ο Lorenzo
Πολύ δυνατός ο Lorenzo
To πλάισιο της Ducati, είναι το μικρό μαύρο πράγμα στο πάνω μέρος του κινητήρα!
To πλάισιο της Ducati, είναι το μικρό μαύρο πράγμα στο πάνω μέρος του κινητήρα!

Επόμενο άρθρο »

Τα πρακτικά της Bridgestone

« Προηγούμενο άρθρο

Ανθεκτικότερα κλιπόνς για την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα