• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο
Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό
Νέα 04/04/2023 - 16:56

Με τον Quartararo να έχει πάρει πέρυσι 248 βαθμούς, έναντι 42 του ίδιου, ο Franco Morbidelli μάλλον δεν περίμενε να μπροστά από τον ομόσταυλό του στη βαθμολογία μετά από τα 2 πρώτα Grand Prix της νέας σεζόν στα MotoGP.

Ο Morbidelli πήρε μόλις δύο βαθμούς στο Portimao, αλλά, ενώ ο Quartararo συνέχισε να υφίσταται έναν συνδυασμό αποτυχιών στην Αργεντινή, ο Ιταλός είχε το καλύτερο του Σαββατοκύριακο από το βάθρο της Jerez το 2021.

Οι 2 τέταρτες θέσεις του Morbidelli τον έχουν φέρει σε ένα σημείο στο οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει τους μισούς βαθμούς από όσους είχε πάρει καθόλη την περασμένη σεζόν.

"Το καλύτερο μου Σαββατοκύριακο εδώ και καιρό. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ήμασταν γρήγοροι σε διαφορετικές συνθήκες, σε μικτές, στο βρεγμένο, στο στεγνό. Αυτό είναι θετικό", είπε ο Morbidelli.


"Θα κρατήσω τα πόδια μου στο έδαφος και γνωρίζω ότι σε αυτήν την κατηγορία είναι πολύ εύκολο να καταρρεύσεις ή να ανέβεις όπως είδαμε. Αλλά το εκλαμβάνω αυτό ως μια μεγάλη ένεση αυτοπεποίθησης για εμένα, αλλά και για την ομάδα. Ανυπομονώ να δω αν οι βελτιώσεις και το καλό συναίσθημα που είχα εδώ θα συνεχιστούν στο Austin".

Μόλις 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από το βάθρο στον στεγνό αγώνα Sprint, ο Morbidelli ήταν τέταρτος στο πρώτο μισό του βρεγμένου αγώνα της Κυριακής και έφτασε μέχρι την τρίτη θέση όταν Francesco Bagnaia έπεσε.

Αλλά ο Morbidelli, όπως και ο Alex Marquez μπροστά, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην έφοδο του Johann Zarco, ωθώντας τον στην τέταρτη θέση με το πέσιμο της καρό σημαίας.

"Δυστυχώς άρχισα να δυσκολεύομαι πολύ με το πίσω κράτημα", είπε ο Morbidelli. "Έδωσα τα πάντα για να κρατήσω τη θέση μου, αλλά οι δυνατότητες του Johann ήταν πολύ περισσότερες. Οπότε δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρατήσω το βάθρο. Ήθελα πολύ, αλλά δεν μπορούσα".

"Έφτασα κοντά στο βάθρο το Σάββατο, και σχεδόν μπορούσα να το μυρίσω την Κυριακή, αλλά δεν μπόρεσα να ανέβω σε αυτό. Ούτως ή άλλως, ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο για μένα και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό".

Το κράτημα, μαζί με την ταχύτητα στην ευθεία, ήταν ο κύριος περιορισμός για την M1 τις τελευταίες σεζόν.

Ο 28χρονος διαπίστωσε ότι η επιπλέον απόδοση του κινητήρα από το φετινό μοτέρ ήταν επίσης μια ώθηση στο βρεγμένο, αλλά η Ducati παραμένει το σημείο αναφοράς ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

"Στο βρεγμένο είχα παρόμοια αίσθηση με το στεγνό. Υπάρχουν ορισμένοι τομείς στους οποίους χάνουμε σε σύγκριση με την Ducati, που είναι ο στόχος και η αναφορά", είπε ο Morbidelli. "Αλλά σίγουρα το πακέτο λειτούργησε αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι βελτιώσεις που έγιναν στην ευθεία, είναι χρήσιμες και στο βρεγμένο. Ας δούμε λοιπόν τι θα γίνει στο μέλλον".

Επόμενο άρθρο »

Πρόβληματα με το θόλωμα της ζελατίνας αντιμετώπισε ο Rins

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Πρώτα θα φτιάξουμε τη μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA