• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Πρώτα θα φτιάξουμε τη μοτοσυκλέτα
Και μετά θα σκεφτούμε για το Πρωτάθλημα
Νέα 04/04/2023 - 14:13

Ο Fabio Quartararo βρέθηκε από τη 10η πίσω στη 16η θέση, μετά από μια επαφή με τον Takaaki Nakagami στην 7η στροφή του πρώτου γύρου στο Grand Prix της Αργεντινής.

Παρά τις μετέπειτα προσπάθειές του, ο αναβάτης της Yamaha τερμάτισε ακριβώς πίσω από τον Jack Miller της KTM στην έβδομη θέση. Το περιστατικό τέθηκε υπό διερεύνηση, αλλά οι αγωνοδίκες της FIM έκριναν ότι ήταν ένα αγωνιστικό περιστατικό.

Ο Quartararo έμεινε μπερδεμένος με αυτή την απόφαση και τόνισε πώς μια αντίστοιχη κίνηση στον αγώνα Moto3 την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα ο Ayumu Sasaki να πρέπει να παραδόσει μια θέση.

"Όχι, δεν καταλαβαίνω τι κάνουν", απάντησε ο Quartararo όταν ρωτήθηκε αν κατανοούσε την απόφαση των αγωνοδίκων για τον Nakagami. "Παρακολούθησα τον αγώνα Moto3: Ο Ayumu στην πέμπτη στροφή έκανε μια προσπέραση που ήταν πραγματικά καθαρή, αλλά άγγιξε ελαφρώς έναν άλλο αναβάτη και πήρε μια ποινή, κάτι που στα MotoGP το κάνουμε συνέχεια".


"Ο Sasaki έχασε μία θέση και ο Nakagami απλώς κατέστρεψε τον αγώνα μου σε μια στροφή και δεν έλαβε καμία ποινή. Δεν ξέρω, εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα".


Χωρίς την επαφή με τον Nakagami, ο Quartararo πιστεύει ότι θα μπορούσε να είχε ενταχθεί μαζί με τον ομόσταυλό του, Franco Morbidelli, μέσα στην πρώτη πεντάδα και ήταν ευχαριστημένος με τον ρυθμό του στο βρεγμένο.

Αλλά στο τέλος ενός δύσκολου Σαββατοκύριακου για τον αναβάτη της Yamaha, ο Quartararo παραδέχεται ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει βρει ακόμα μια βάση στη μοτοσυκλέτα έχοντας μόνο μία «πραγματική» ημέρα δοκιμών στην προετοιμασία της σεζόν.

"Δεν θα έλεγα ότι είχαμε πολλά θετικά στοιχεία", είπε για το Σαββατοκύριακο του στην Αργεντινή. "Αλλά είναι θετικό ότι στο βρεγμένο δείξαμε εξαιρετικό ρυθμό, όσο για το στεγνό, στην πραγματικότητα, η πρώτη μέρα δοκιμής που κάναμε ήταν η τελευταία ημέρα του τεστ του Portimao και έτσι δεν έχουμε βάση".

"Στις ΕΔ1 δοκιμάσαμε μια μοτοσυκλέτα, στις ΕΔ2 θέλαμε να δοκιμάσουμε και άλλα πράγματα αλλά ήταν ακόμα δύσκολο. Στον αγώνα Sprint ξεκίνησα με άλλες ρυθμίσεις. Αν ο κύριος αγώνας ήταν στεγνός θα είχα δοκιμάσει άλλη μοτοσυκλέτα. Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι".

"Είμαι πάντα θυμωμένος γιατί θέλω να είμαι εκεί πάνω, αλλά ξέρω ότι πρέπει να κάνω πολλή δουλειά για να είμαι στην κορυφή".

Ο Quartararo είναι 32 βαθμούς πίσω από τον νέο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Marco Bezzecchi – ο οποίος κέρδισε το GP της Αργεντινής.


Παρόλα αυτά, ο Γάλλος αρνείται να μιλήσει για τις δικές του ελπίδες τίτλου, δηλώνοντας: "Αν αρχίσω να σκέφτομαι το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή χωρίς να μπορώ παλέψω για την πρώτη πεντάδα, νομίζω ότι είναι κακό".

"Έτσι πρώτα θέλω να δουλέψω όσο το δυνατόν περισσότερο για να βρω μια λύση [για να φτιάξω τη μοτοσυκλέτα] και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα".

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Ελπίζω να έρθει η σειρά μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA