• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Termas de Rio Hondo: Moto3 Αγώνας
Άνετη νίκη του Suzuki μετά από έναν δραματικό αγώνα
Νέα 02/04/2023 - 19:42

Όπως πάντα, η Moto3 ήταν το τέλειο ξεκίνημα για την αγωνιστική δράση της Κυριακής. Ο Tatsuki Suzuki ήταν απόλυτος κυρίαρχος, καθώς έφυγε μπροστά και κέρδισε στο βροχερό Gran Premio Michelin de la República Argentina με 4.571 δευτερόλεπτα διαφορά. Πίσω του, είχαμε δράμα μέχρι τους τελευταίους γύρους, το οποίο είδε του Diogo Moreira και Andrea Migno να συμπληρώνουν το βάθρο.

Τα φώτα έσβησαν και ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα για τον κάτοχο της pole position, Sasaki, o οποίος όμως έχασε τη γραμμή του στην 1η στροφή, επιτρέποντας στον Moreira να φτάσει περάσει μπροστά. Ήταν ένας τυπικός πρώτος γύρος Moto3, καθώς οι αναβάτες άρχισαν να αλλάζουν θέσεις σε κάθε στροφή, προσπαθώντας παράλληλα να διαχειριστούν τις περίεργες συνθήκες που βρήκαν στην πίστα. 

Ο Deniz Öncü έβγαλε τους αγκώνες έξω στον πρώτο γύρο, κάνοντας πολύ ωραίες κινήσεις για να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ο Τούρκος αναβάτης ήξερε ότι είχε καλό ρυθμό στο βρεγμένο και ήθελε να προσπαθήσει να απομακρυνθεί. Στους επόμενους 2 γύρους ο αναβάτης της ΚΤΜ είχε ανοίξει την διαφορά, όμως έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, έπεσε και βγήκε εκτός αγώνα, κληροδοτώντας την πρωτιά στον Tatsuki Suzuki.


Εν τω μεταξύ, ο David Almansa (αντικαταστάτης του τραυματία, Joel Kelso στην CFMOTO) έκανε έναν τρομερό αγώνα και βρισκόταν στις θέσεις του βάθρου, έχοντας ξεκινήσει 25ος. 14 γύροι απέμεναν και ο Almansa ήταν στη 2η θέση με διαφορά 1,2 δευτερολέπτων από τον Suzuki. Έναν γύρο αργότερα ο Ayumu Sasaki πέρασε μπροστά και ηγούταν του τρένου των αναβατών που πάλευε για τη 2η θέση.


Ο Ιάπωνας αναγκάστηκε να παραχωρήσει μια θέση μετά από μια ποινή λόγω της επαφής που είχε με τον Almansa κατά την προσπέραση, όμως αργότερα βρέθηκε και πάλι μπροστά και, με 8 γύρους να απομένουν είχε ανοίξει μια διαφορά. Όμως ο Ιάπωνας αναβάτης βιάστηκε λίγο με το γκάζι στην έξοδο της 13ης στροφής και η Husqvarna του τον "πέταξε" σε ένα highside το οποίο τον έβγαλε εκτός αγώνα.


Αυτό άφησε τους Masia, Almansa και Artigas να παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Με επτά γύρους να απομένουν, ο Masia άρχισε να απομακρύνεται από το γκρουπ, όμως ένα λάθος του Ισπανού της Leopard Honda τον έστειλε στο έδαφος. Αυτό οδήγησε τον Artigas στη 2η θέση, αλλά ο αναβάτης της CFMoto έπεσε επίσης θύμα των συνθηκών και έπεσε στην τελευταία στροφή λίγο αργότερα, με τον David Muñoz (που είχε ανέβει μέχρι εκείνη τη στιγμή στις θέσεις του βάθρου) να πέφτει ακριβώς πίσω του.


Ήταν πλέον ο Almansa που είχε τη δεύτερη θέση, με τον Moreira να τον ακολουθεί κατά πόδας. Τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Moreira όρμησε στην εσωτερική του Almansa, οδηγώντας σε μια μάχη 5 μοτοσυκλετών για τη 2η θέση, καθώς στο γκρουπ είχαν προστεθεί και οι Migno, Rossi και Ogden. Ο Ogden, στην προσπάθειά του να περάσει πιο μπροστά έχασε τα φρένα και χτύπησε τον Almansa, τερματίζοντας τον εκπληκτικό μέχρι εκείνη τη στιγμή αγώνα του αναβάτη της CFMOTO.


Ενώ ο Suzuki έπαιρνε άνετα την καρό σημαία μπροστά, ο Ricardo Rossi είχε μια πτώση στον τελευταίο γύρο, κυνηγώντας τους Moreira και Migno, οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο. Ο Scott Ogden πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 4η θέση, αλλά έχασε μια θέση μετά από ποινή λόγω του περιστατικού με τον Almansa.


 Ο Daniel Holgado προβιβάστηκε στην θέση του Ogden, με τον Ισπανό να διατηρεί το προβάδισμα του Πρωταθλήματος με 2 βαθμούς μπροστά από τον Moreira.


Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Stefano Nepa, Kaito Toba, Xavier Artigas (ο οποίος έδωσε πολύ ωραίες μάχες με τον Almansa στα πρώτα στάδια), Ryusei Yamanaka και David Salvador.

Επόμενο άρθρο »

Termas de Rio Hondo: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Termas de Rio Hondo: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA