• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto2 ΚΑΤ
Στην pole position ο Filip Salac
Νέα 25/03/2023 - 17:12

Ένας συγκλονιστικός γύρος που ολοκληρώθηκε σε 1:42.323 από τον Filip Salac, είδε τον Τσέχο να παίρνει την πρώτη pole position Moto2 του 2023. Ο Aron Canet και ο Pedro Acosta κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες κατά τη διάρκεια των ΚΑΤ2 για να του πάρουν την τιμή, αλλά περιορίστηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στις ΚΑΤ1, ήταν ο Tony Arbolino που έγραψε τον καλύτερο χρόνο και μαζί του στις ΚΑΤ2 πέρασαν οι Zonta Van Den Goorbergh, Jeremy Alcoba και Darryn Binder που τερμάτισαν στη 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Στις ΚΑΤ2, ο Canet έθεσε τον χρόνο αναφοράς από νωρίς, κάνοντας μάλιστα και ένα σώσιμο από ένα γλίστρημα στο πίσω μέρος στην έξοδο της στροφής 3 έναν γύρο αργότερα. Καθώς οι κατατακτήριες συνεχίζονταν, οι αναβάτες της Moto2 κυνηγούσαν τον χρόνο του Canet και τελικά αυτός που θα τον ξεπερνούσε ήταν ο Τσέχος, Filip Salac και κανείς δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. Έτσι, ο Salac έγινε ο πρώτος Τσέχος αναβάτης που παίρνει pole position στη μεσαία κατηγορία. 


Απέμεναν 6 λεπτά όταν ο Alonso Lopez έπεσε στην τρίτη στροφή, ενώ βρισκόταν σε καλό γύρο. Ο Ισπανός ήταν στη 12η θέση εκείνη τη στιγμή, κατρακυλώντας στη 14η θέση μέχρι το τέλος των ΚΑΤ.


Με μόλις ενάμιση λεπτό να απομένει, οι κίτρινες σημαίες βγήκαν στον τομέα 4 αφού ο Barry Baltus έχασε το μπροστινό μέρος και έπεσε στη 14η στροφή. Αυτό σήμαινε ακύρωση γύρων για τους Pedro Acosta και Jake Dixon. Ο Acosta κατάφερε να αρπάξει την τελευταία θέση στην πρώτη σειρά, αφήνοντας τον Celestino Vietti στην τέταρτη θέση (στην οποία ανέβηκε με την τελευταία προσπάθειά του).

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP Αγώνας Sprint

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα