• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto2 ΕΔ3
Πρώτος ο Canet με νέο ρεκόρ
Νέα 25/03/2023 - 12:37

Δεν υπήρχε σταματημός για τον Aron Canet, καθώς έφτασε στην κορυφή των φύλλων χρόνου στις ΕΔ3 του Grande Prémio TISSOT de Portugal με 1:42.003, σχεδόν ένα δέκατο κάτω από το παλιό απόλυτο ρεκόρ του Raul Fernandez από το 2021. Ο Filip Salac συνέχισε ένα πολύ δυναμικό Σαββατοκύριακο, παίρνοντας τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Pedro Acosta, ο οποίος ανέκαμψε από μια πτώση και στις τελευταίες του επιθέσεις έφτασε στην τρίτη θέση. 


Οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits με 15 λεπτά να απομένουν, έγινε ανάλυση δεδομένω, μπήκαν τα νέα ελαστικά και οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν. Με 10 λεπτά να απομένουν, ο Acosta έπεσε στην τρίτη στροφή, χάνοντας το μπροστινό. Ο Ισπανός μπόρεσε να επανέλθει σε μια ηρωική προσπάθεια και να βελτιώσει το χρόνο του, μπαίνοντας στην πρώτη τριάδα. Παρά τις τρομερές προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το νέο ρεκόρ του Aron Canet, το οποίο είχε θέσει ο αναβάτης του Sito Pons λίγο νωρίτερα. 


Με 4 λεπτά να απομένουν, ο Jake Dixon έχασε το μπροστινό στην 11η στροφή, αλλά ο Βρετανός είχε ήδη κάνει αρκετά, ολοκληρώνοντας τις ΕΔ στην 8η θέση και εξασφαλίζοντας μια θέση στις ΚΑΤ2.


Και οι 2 αναβάτες του Luca Boscoscuro μπήκαν στην πρώτη πεντάδα, με τον Alonso Lopez τέταρτο και τον Fermin Aldeguer πέμπτο. 


Πίσω τους ήταν ο Barry Baltus, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών, ενώ έβδομος τερμάτισε ο Manuel Gonzalez, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη τριάδα για μεγάλο διάστημα. 


Την δεκάδα έκλεισαν οι Jake Dixon, Sam Lowes και Celestino Vietti, ενώ μαζί τους στις ΚΑΤ2 περνάνε απευθείας οι Bo Bendsneyder, Sergio Garcia, Somkiat Chantra και Albert Arenas. 


Ειδική μνεία αξίζει στον Zonta Van Den Goorbergh. Ο νεαρός Ολλανδός ήταν πολύ δυνατός, βρισκόταν μέσα στην πρώτη 14άδα, αλλά κατά τις τελευταίες επιθέσεις, και ενώ βρισκόταν σε ένα πολύ καλό γύρο, βρέθηκε στο έδαφος (δεύτερη πτώση του για σήμερα) και θα αναγκαστεί να περάσει από τις ΚΑΤ1.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα