• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: Έχουμε μια αξιοπρεπή βάση τώρα
Πρέπει να δουλέψουμε στα ηλεκτρονικά
Νέα 15/03/2023 - 17:28

Ο Jack Miller ξεπέρασε άνετα τον καλύτερο χρόνο γύρου που είχε κάνει με Ducati στο Portimao, καθώς ολοκλήρωσε την προετοιμασία για την πρώτη του σεζόν με την KTM στην πορτογαλική πίστα την Κυριακή.

Δυστυχώς για τον Αυστραλό, ο πρώην ομόσταυλός του και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Francesco Bagnaia, ήταν επίσης ταχύτατος, κατεβάζοντας τον χρόνο 8 δέκατα από τον καλύτερο του γύρο αγώνα, αφήνοντας την πίστα με νέο ανεπίσημο ρεκόρ 1:37.968.

Ο Miller έφτασε το 1:38.909, δύο δέκατα μακριά από το επίσημο ρεκόρ, αλλά τα εξαιρετικά σφιχτά φύλλα χρόνου τον άφησαν στη 17η θέση, 0,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia και 0,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του, Brad Binder.

"Καταφέραμε να ρίξουμε άλλο ένα δευτερόλεπτο σήμερα", είπε ο Miller το βράδυ της Κυριακής. "Σκέφτηκα, «μερικά δέκατα από το ρεκόρ του γύρου, δεν είναι πολύ κακό...»".


"Το πρόβλημα είναι ότι oι υπόλοιποι είναι τώρα σχεδόν οκτώ δέκατα κάτω από το ρεκόρ γύρου! Αλλά σε κάθε περίπτωση, φτάνουμε εκεί. Μια ακόμη μέρα σίγουρα δεν θα πήγαινε χαμένη, αλλά δεν έχουμε αυτό το προνόμιο".

Ο Miller είχε μόλις έξι ημέρες χειμερινών δοκιμών - μία στη Valencia, τρεις στη Seang και στη συνέχεια δύο στο Portimao - για να προσπαθήσει να προσαρμοστεί από την Desmosedici στην RC16, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή χωρίς νίκη στο στεγνό από την Catalunya το 2021.

"Νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα σήμερα όσον αφορά το επίπεδο άνεσής μου στη μοτοσυκλέτα και μπορούσα να νιώθω όλο και καλύτερα" πρόσθεσε ο Miller. "Καταφέραμε να τη γείρουμε περισσότερο, να έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα, να αφήσουμε τα φρένα νωρίς και ούτω καθεξής".

Ενώ ο Binder μίλησε για μια γενική έλλειψη πρόσφυσης πίσω, ο Miller τόνισε την έλλειψη απόδοσης στις στροφές από το ντεμπούτο του στη Valencia τον περασμένο Νοέμβριο.


"Κάναμε επίσης κάποια μεγάλα βήματα όσον αφορά τα ηλεκτρονικά", είπε. "Χρειάζονται κάποιες λεπτομέρειες τώρα, προσπαθούμε να ξαναγράψουμε κώδικα και έτσι μεταξύ των εξόδων περνούσαμε πολύ χρόνο στο γκαράζ, τα παιδιά έκαναν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν".

"Σίγουρα όλα αυτά τώρα πρέπει να αφαιρεθούν, να αναλυθούν και να διορθωθούν για όταν επιστρέψουμε εδώ."

Ενώ τα φύλλα χρόνου του Portimao δεν ήταν αρκετά καλά για την KTM ή τη Honda – των οποίων οι αναβάτες κάλυπταν τις 7 από τις τελευταίες 9 θέσεις – ο Miller αισθάνεται ότι πηγαίνει στο Σαββατοκύριακο του αγώνα έχοντας βρει μια «αξιοπρεπή βάση».

"Οι αγώνες είναι πάντα διαφορετικοί", είπε ο Αυατραλός. "Νομίζω ότι έχουμε μια αξιοπρεπή βάση τώρα".

"Είμαστε κάπως πίσω εκεί που ήμασταν στη Μαλαισία, ειδικά στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας. Δεν είχα τα καλύτερα συναισθήματα [την πρώτη μέρα] αλλά κάναμε κάποια βήματα για να το διορθώσουμε".

"Λοιπόν, φτάνουμε εκεί που θέλουμε και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να τα συνδυάσουμε όλα. Όπως είπα, πρέπει να γίνει κάποια δουλειά όσον αφορά τα ηλεκτρονικά, ώστε να γίνουν όλα λίγο πιο συνεπή στην απόσταση αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Rins: Περίμενα η μοτοσυκλέτα να είναι πιο απαιτητική

« Προηγούμενο άρθρο

Raul Fernandez: Η Aprilia έχει φτιάξει μια φανταστική μοτοσυκλέτα

Χορηγοί