• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος
Και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε
Νέα 14/03/2023 - 12:30

Ο Francesco Bagnaia έγινε ο πρώτος αναβάτης μοτοσυκλέτας που έκανε γύρο στο Portimao σε λιγότερο από 1:38.

Η προσομοίωση αγώνα Sprint του Bagnaia ήταν εξίσου καλή, με τον Ιταλό να έχει ένα μέσο όρο 1:39,00 στους 12 γύρους, καθώς προετοιμάζεται τον πρώτο αγώνα μισής απόστασης των MotoGP στην ίδια πίστα το απόγευμα της 25ης Μαρτίου.

"Είμαι ενθουσιασμένος με το πώς πέρασαν οι πέντε ημέρες των δοκιμών πριν από τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των τριών ημερών στη Μαλαισία τον περασμένο μήνα. Βελτιωνόμαστε σε κάθε περίοδο δοκιμών και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα εργασίας μας", είπε ο Bagnaia.


"Αφού έκανα 1:38,1 κατά τη διάρκεια της προσομοιώσης του αγώνα Sprint, ήμουν σίγουρος ότι θα έκανα 1:37 κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο χρόνο. Οι συνθήκες ήταν λίγο χειρότερες, αλλά είχα χρόνο να κάνω δύο επιθέσεις… όταν είδα το 1:37 ήμουν χαρούμενος".

"Μου αρέσει η νέα μοτοσυκλέτα και την προτιμώ από την περσινή, αλλά τώρα πρέπει να κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το κεφάλι κάτω για να είμαστε γρήγοροι σε κάθε πίστα".

"Οι άλλοι κατασκευαστές έχουν κάνει επίσης σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, επομένως πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Οι δοκιμές είναι ένα πράγμα, το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο είναι εντελώς άλλο".

"Δεν μου αρέσει να λέω ότι ένας αναβάτης είναι το φαβορί κατά τη διάρκεια των τεστ επειδή δεν ξέρεις τι ελαστικό χρησιμοποιούσε ο αναβάτης ή τι δουλειά προσπαθούσε να κάνει. Όπως ο Marc, δεν έκανε επίθεση στο χρόνο. Ή ο Enea, που έκανε μόνο μία επίθεση, σίγουρα  αν είχε κάνει και δεύτερη θα ήταν κοντά μου".

Ωστόσο, σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο, o Bagnaia αισθάνεται 100% έτοιμος για τη νέα σεζόν.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τα πάντα, είμαι πολύ χαρούμενος για την προσομοίωση του αγώνα Sprint, είμαι πολύ χαρούμενος για τα ελαστικά, την επίθεση στο χρόνο", είπε.

"Μπορούμε να πούμε ότι αν ο αγώνας ήταν αύριο, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά περισσότεροι από ένας αναβάτες είναι ανταγωνιστικοί για να παλέψουν για τις κορυφαίες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι στο 100% έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σεζόν".

Σε ένα περαιτέρω χτύπημα προς τους αντιπάλους της Ducati, ο Bagnaia αποκάλυψε ότι έκανε δοκιμές με υψηλότερες πιέσεις στα μπροστινά ελαστικά όλο το Σαββατοκύριακο, παρόλο που η αυστηρότερη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο δεν θα οδηγήσει σε κυρώσεις τουλάχιστον μέχρι το τέταρτο Grand Prix.

"Όλους τους γύρους σε αυτή τη δοκιμή, έχουμε δουλέψει σαν να υπάρχουν οι κανόνες για την πίεση στο μπροστινό ελαστικό", είπε. "Είναι λίγο διαφορετικό, λίγο επικίνδυνο, γιατί αν υπάρχει κάποιος μπροστά γίνεται πιο επικίνδυνο [όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η πίεση]".

Μετά τη συλλογή εμπειρίας με τις μετρήσεις πίεσης σε πραγματικό χρόνο στα 3 πρώτα Grand Prix, πιστεύεται ότι οι αναβάτες θα πρέπει στη συνέχεια να παραμείνουν πάνω από την ελάχιστη πίεση των ελαστικών για τουλάχιστον το 50% μιας απόστασης αγώνα ή να διακινδυνεύσουν τον αποκλεισμό. Παρόμοια ανοχή θα εφαρμοστεί στις κατατακτήριες.


"Αν οι κανόνες πίεσης των ελαστικών είναι έτσι, είμαστε έτοιμοι. Εάν δεν είναι έτσι και αλλάξει η προτεινόμενη ανοχή πίεσης, θα είναι σίγουρα ασφαλέστερο για όλους".

Επόμενο άρθρο »

Binder: Κάναμε κάποια βήματα

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Δεν μπορούμε να περιμένουμε νίκη ή βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα