• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν μπορούμε να περιμένουμε νίκη ή βάθρο
Στους αγώνες του Portimao
Νέα 13/03/2023 - 16:07

Ο Marc Marquez ολοκλήρωσε το τεστ του Portimao στην 13η θέση, ανάμεσα στους Joan Mir και Alex Rins, με τον Takaaki Nakagami στην 20η θέση.

"Έκανα μόνο μία επίθεση στο χρόνο", είπε ο Marquez, του οποίου η δεύτερη ημέρα διακόπηκε από ένα τεχνικό πρόβλημα το πρωί και μετά από πτώση στην πρώτη στροφή.

"Ο χρόνος του γύρου δεν ήταν κακός και στους τρεις πρώτους τομείς ήμουν πολύ γρήγορος. Αλλά έχασα τα πάντα στον τέταρτο τομέα. Οπότε για το Grand Prix, πρέπει να δουλέψω σε αυτό το σημείο".

Μετά από έναν χειμώνα που πέρασε δοκιμάζοντας νέα εξαρτήματα, μοτοσυκλέτες και ριζοσπαστικές ιδέες, ο Ισπανός επιτέλους είχε την ευκαιρία να επικεντρωθεί στο set-up με τη μοτοσυκλέτα που προτιμούσε την Κυριακή.

Ωστόσο, αυτό το πακέτο ήταν το ίδιο με αυτό που είχε επιλέξει στο τέλος του τεστ της Sepang του Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι οι νέες ιδέες και τα ανταλλακτικά για την Πορτογαλία δεν πέρασαν το τεστ.

"Δυστυχώς, μερικά από τα πράγματα που περίμενε η Honda ότι θα λειτουργούσαν σε αυτή την πίστα δεν λειτουργούσαν όπως περιμέναμε", επιβεβαίωσε ο Marquez. "Οδηγούσαμε σήμερα με την ίδια μοτοσυκλέτα, για παράδειγμα, με την οποία τελειώσαμε στη Μαλαισία".

Στα θετικά, ο Marquez ήταν πολύ πιο κοντά στον  ταχύτερο του τεστ, Francesco Bagnaia - τον αναβάτη που ανέφερε ως φαβορί για την επόμενη χρονιά - κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης του αγώνα.

"Είναι αλήθεια ότι αλλάξαμε λίγο το στήσιμο, η ομάδα μου διοργάνωσε ένα καλό σχέδιο και κάναμε μερικά βήματα και ένιωθα όλο και καλύτερα", είπε. "Μπορούσα να δουλέψω λίγο στον ρυθμό γιατί όταν δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα σε κάθε έξοδο, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα".

"Ο κύριος στόχος μου σήμερα ήταν ο ρυθμός αγώνα. Γιατί 12 γύροι στη σειρά ήταν σημαντικοί, ακόμα και για να καταλάβω το επίπεδο της φυσικής μου κατάστασης. Και σήμερα σε αυτή τη μεγάλη έξοδο, είχα καλό ρυθμό", πρόσθεσε ο Marquez, του οποίου ο μέσος χρόνος γύρου ήταν περίπου 0,3-0,4 δευτ. πίσω από τον ρυθμό προσομοίωσης αγώνα Sprint του Bagnaia.

Ωστόσο, κοιτάζοντας το Σαββατοκύριακο του αγώνα έναρξης της σεζόν, που θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα αργότερα αυτόν τον μήνα, ο Marquez ένιωσε ότι το βάθρο ήταν απίθανο όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή.

"Για το Portimao, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το βάθρο και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη νίκη. Πρέπει να σκεφτούμε τι έχουμε, να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο και θα δούμε".

"Επίσης οι συνθήκες θα αλλάξουν και η ποσότητα  ελαστικού θα είναι διαφορετική στην πίστα, αλλά αν ο αγώνας ήταν αύριο, θα μπορούσαμε να βρεθούμε από την πέμπτη έως τη δέκατη θέση νομίζω".

 

"Φυσικά, πρέπει να πιστέψουμε και αυτή τη στιγμή όλοι έχουν μηδέν βαθμούς στη βαθμολογία. Μετά από 5-6 αγώνες θα καταλάβουμε πού βρισκόμαστε".

"Αλλά είναι αλήθεια ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν με αρνητική νοοτροπία".

"Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο και αν μπορούμε να παλέψουμε για την πρώτη πεντάδα, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για την πρώτη πεντάδα. Εάν μπορούμε να παλέψουμε για την πρώτη δεκάδα, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για την πρώτη δεκάδα".

"Αυτό θα είναι το κλειδί της σεζόν. Αν ξεκινήσουμε τη σεζόν με αρνητική νοοτροπία, θα είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν με τους 42 αγώνες".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος

« Προηγούμενο άρθρο

Στροφή 180 μοιρών για τον Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα