• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στροφή 180 μοιρών για τον Quartararo
"Κάναμε ένα τεράστιο βήμα"
Νέα 13/03/2023 - 13:31

Ο Fabio Quartararo ένιωθε πραγματικά χαμένος την πρώτη μέρα του τεστ στο Portimao, αφού ζοριζόταν και πάλι να βρει ταχύτητα με νέα ελαστικά, ενώ πάλευε και με την αστάθεια της μοτοσυκλέτας.

Αλλά βάζοντας το παλιό φέρινγκ της Μ1, σε συνδυασμό με κάποια νέα εξαρτήματα πλαισίου και τον ισχυρότερο κινητήρα του 2023, ο Γάλλος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ένα πιο οικείο στήσιμο της μοτοσυκλέτας, μεταμορφώνοντας την απόδοσή του την Κυριακή.

Ο Quartararo όχι μόνο πέτυχε τον ταχύτερο γύρο που έχει κάνει ποτέ στο Portimao για να τερματίσει τρίτος (+0,334 δευτ.) στα φύλλα χρόνου, αλλά κατέβασε κατά ένα δευτερόλεπτο τον ρυθμό αγώνα του και "απείλησε" την προσομοίωση αγώνα Sprint του Bagnaia.

"Ένα τεράστιο βήμα σήμερα", είπε ο Quartararo με τη λήξη της Κυριακής. "Βασικά οδηγούσαμε με το περσινό πακέτο αεροδυναμικών και κάποια παλιά διάταξη στη μοτοσυκλέτα. Και λειτούργησε".


"Μπορούσαμε να δούμε λίγο πολύ πού ήταν το πρόβλημα και… όλα καλά. Νιώθω σαν ένα με τη μοτοσυκλέτα. Ακόμα λείπουν μερικά πράγματα για να φτάσουμε στην πλήρη αίσθηση που θα ήθελα να έχω. Αλλά δεν έχω κάνει ποτέ ξανά 1:38,3 σε αυτή την πίστα".

"Το Σάββατο, στην επίθεση στο χρόνο έκανα ένα '39,6 για έναν γύρο, και σήμερα με τον ρυθμό αγώνα ήμουν στα '39 χαμηλά-'38 ψηλά. Οπότε ήμασταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι στον ρυθμό".

Ο Quartararo πρόσθεσε ότι ήταν ίσως λίγο προσεκτικός με το μαλακό πίσω ελαστικό στην αρχή της προσομοίωσης αγώνα Sprint.


"Νομίζω ότι με το μαλακό, στον πρώτο γύρο ήμουν λίγο συντηρητικός. Και βασικά θα μπορούσα να είχα πιέσει λίγο περισσότερο γιατί ο τελευταίος μου γύρος ήταν το '38,8 με το ελαστικό να έχει ήδη κάνει 12 γύρους".

"Ήταν δύσκολο γιατί ήμασταν πραγματικά χαμένοι το Σάββατο, αλλά σήμερα βρήκαμε τον δρόμο μας. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι έντονοι οι πρώτοι αγώνες".

"Ακόμα δεν είμαι εκεί που θέλω να είμαι, αλλά νομίζω ότι κάναμε ένα σπουδαίο, σπουδαίο βήμα. Κάναμε το ελαστικό να δουλεύει καλύτερα (την Κυριακή) και χθες επίσης η μοτοσυκλέτα ήταν επιθετική και δεν έστριβε".

"Οπότε βασικά ήταν όλα τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να έχεις και σήμερα επιστρέψαμε στα καλά πράγματα".

Όσο για το νέο τριγωνικό φτερό που εμφανίστηκε στην ουρά της μοτοσυκλέτας του, ο Γάλλος ανέφερε: "Δεν το ένιωσα ακριβώς. Θέλω να πω, δεν ήταν ούτε χειρότερο ούτε καλύτερο, αλλά δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσουμε". 

"Οι μηχανικοί μου είπαν, συγνώμη για αυτό ελπίζουμε να μην δουλέψει".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Δεν μπορούμε να περιμένουμε νίκη ή βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

Θετικές οι εντυπώσεις της Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα